ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0

Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός 2-0
INTIME SPORTS

Με γαλλική... φινέτσα ο Παναθηναϊκός απολαμβάνει την κορυφή της βαθμολογίας. Το "τριφύλλι" χωρίς να πείσει νίκησε 2-0 τον Πανσερραϊκό με γκολ των Μπουμσόνγκ (16') και Σισέ (69'). Επεισόδια αντιεξουσιαστών πριν το ματς έξω από το ΟΑΚΑ.

Γαλλική φινέτσα είχε η νίκη του Παναθηναϊκού που απολαμβάνει -έστω και με ένα ματς παραπάνω- μόνος την κορυφή της βαθμολογίας. Με γκολ των Μπουμσόνγκ και Σισέ οι "πράσινοι" δεν έπεισαν παρά την επιτυχία και υπήρχαν στιγμές που "σφυρίχτηκαν" από τους 15000 οπαδούς στο ΟΑΚΑ.

Ο Πανσερραϊκός με τον εξαιρετικό Γεωργιάδη και τον "δαιμόνιο" Σουμπίνιο δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των "πράσινων", γεγονός που θα απασχολήσει τον Φερέιρα στην συνέχεια, ενώ δίκαια μπορεί να διαμαρτύρεται για πέναλτι που δεν σφύριξε ο κ. Μάνταλος σε χέρι του Πλεσί στο 40'.


Χειροκροτήθηκε ο Γκοβού στην επιστροφή του, καλή εικόνα και για τους Νίνη, Σεϊταρίδη που φάνηκε ωστόσο ότι τους λείπουν παιχνίδια. Τιμήθηκε για την προσφορά του στο "τριφύλλι" πριν το ματς ο Γιάτσεκ Γκμόχ, ενώ στο 6' υπήρξε 10λεπτη διακοπή λόγω δακρυγόνων που έπεσαν απ' έξω από το γήπεδο σε επεισόδια αντιεξουσιαστών με δυνάμεις της αστυνομίας.


Διαιτητής:
Μάνταλος Σ. (Αθηνών)

Βοηθοί: Βασιλειάδης Λ (Μακεδονίας) - Δημόπουλος Ν. (Μακεδονίας)

Κίτρινες κάρτες: Χριστοδουλόπουλος / -

Παναθηναϊκός (Ζεσουάρδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σπυρόπουλος, Πλεσί (46' Σιμάο), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκοβού (58' Μαρίνος), Νίνης, Χριστοδουλόπουλος (80' Μαυρίας), Σισέ.

Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Αλβάρεζ (73' Γαλανόπουλος), Παπάζογλου, Γεωργιάδης, Άμο, , Σουμπίνιο, Μπέλιτς (79' Ασλανίδης), Νταλέ, Μαβένε, Λεοζίνιο (81' Ανάκογλου), Αμπουμπακάρι.


Τα πλάνα των προπονητών


Με αρκετές αλλαγές και νέα πρόσωπα στο βασικό σχήμα παρέταξε την ομάδα του ο Ζεσουάλδο Φερέιρα αφού είχε και αρκετά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Σεϊταρίδης, Νίνης και Γκοβού ήταν στο αρχικό σχήμα των "πράσινων" μετά από πολύ καιρό αντικαθιστώντας τους Βύντρα, Κατσουράνη και Καραγκούνη που μαζί με τον Λουίς Γκαρθία ήταν εκτός αποστολής.


Ο Γιούρκας μαζί με τους Καντέ, Μπουμσόνγκ και Σπυρόπουλο αποτελούσαν την τετράδα της άμυνας ενώ οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Πλεσί αποτελούσαν τον δίδυμο των αμυντικών χαφ. Μπροστά τους και στα άκρα οι Χριστοδουλόπουλος και Γκοβού ενώ πίσω από τον Σισέ επανήλθε ο Νίνης.


Στην αντίπερα όχθη, ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς σε σχέση με το ματς απέναντι στον Αρη, παρέταξε την ομάδα του με μια μόνο αλλαγή και τον Κάστρο να είναι εκτός αποστολής με τον Μοχάμεντ Αμπουμπακαρί να είναι βασικός.


Ξεκίνημα... με δακρυγόνα και διακοπή


Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους 15.000 περίπου φίλους του Παναθηναϊκού που ήρθαν στο ΟΑΚΑ, καθώς με το ξεκίνημα του αγώνα γίνονταν επεισόδια εκτός γηπέδου με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.


Ο καπνός λίγα λεπτά μετά εισήλθε στην ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ και ενώ ο αγώνας ήταν σε εξέλιξη και αυτό προκάλεσε την διακοπή από τον διαιτητή Μάνταλο, αφού οι ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν. Μετά από δύο λεπτά μπροστά στους πάγκους με εντολή του Αθηναίου ρέφερι οι δύο ομάδες κατευθύνθηκαν στα αποδυτήρια μετά από 6 λεπτά αγώνα.


Ενα δεκάλεπτο μετά ο κύριος Μάνταλος με τους δύο αρχηγούς βγήκαν επιθεώρησαν την ατμόσφαιρα (που λόγω του αέρα είχε καθαρίσει άμεσα) και μπήκαν στα αποδυτήρια δίνοντας την εντολή οι 22 ποδοσφαιριστές να ξαναβγούν. Κάτι που έγινε και το ματς ξεκίνησε και πάλι.


Το γκολ ήρθε... από ψηλά


Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε από τα δύο νέα πρόσωπα της ενδεκάδας και την δεξιά πτέρυγα. Ο Σεϊταρίδης απέφυγε δύο παίκτες και "έστρωσε" στον Γκοβού που πλάσαρε στην απέναντι γωνία αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με τον Γάλλο άσο να κερδίζει το χειροκρότημα.


Η συνεχής κατοχή της μπάλας από του "πράσινους" και η εικόνα των φιλοξενούμενων που στα πρώτα λεπτά έδειχνε να θέλει να προσέχει περισσότερο στα μετόπισθεν, έφερε και το πρώτο γκολ των γηπεδούχων.


Στο 16', μετά από στημένη φάση και φάουλ ο Χριστοδουλόπουλος έκανε την σέντρα μέσα στην περιοχή και με ανάποδη κεφαλιά ο Μπουμσόνγκ, αιφνιδίασε τον Ράντμαν και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, με τους "πράσινους" σε αγωνιστικό χώρο και εξέδρα να πανηγυρίζουν το γκολ του Γάλλου αμυντικού.

Αλλαγή εικόνας και σφυρίγματα


Παρόλο που οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα η εικόνα μετά την συμπλήρωση του 20λεπτου άλλαξε άρδην. Οι παίκτες του Κοκότοβιτς ανέβηκαν στον χώρο αλλά και στην εικόνα τους και αναζήτησαν την ισοφάριση, κερδίζοντας κατά κράτος τους αντιπάλους τους για περίπου 15 λεπτά.


Αρχικά, στο 24' ο Μπέλιτς βρήκε από δεξιά τον Γεωργιάδη, με τον διεθνή μέσο να σουτάρει προς την εστία του Τζόρβα αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού, έπεσε στην γωνία του και απομάκρυνε σε κόρνερ.


Σε ξαφνική αντεπίθεση των Σερραίων, ο Σουμπίνιο με κάθετη πάσα βρίσκει τον Νταλέ, ο οποίος στην κίνηση σουτάρει έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε το εξωτερικό μέρος από τα δίχτυα της εστίας του Τζόρβα.


Σε διάστημα πέντε λεπτών, ο κινητικός και εκρηκτικός Σουμπίνιο απείλησε με φάουλ πρώτα στο 33' ενώ στο 38' με σουτ ο Βραζιλιάνος μέσος είδε την μπάλα να περνάει άουτ. Στο σημείο αυτό, οι φίλοι του "τριφυλλιού" άρχισαν τα πρώτα σφυρίγματα προς τους παίκτες του Φερέιρα που επαναπαύθηκαν στο 1-0 από το 16' και είχαν χάσει στην συνέχεια τις εντυπώσεις του αγώνα από τα "κόκκινα λιοντάρια".


Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε και μια φάση για την οποία δίκαια διαμαρτύρονται οι φιλοξενούμενοι αλλά δύσκολα μπορούσες να αντιληφθείς με "γυμνό" μάτι. Σε ένα κόρνερ από δεξιά στο 40', ο Πλεσί σε μια προσπάθεια να απομακρύνει με κεφαλιά πριν τους Νταλέ και Παπάζογλου, βρήκε την μπάλα με το χέρι χωρίς να το θέλει, με τον διαιτητή του αγώνα Μάνταλο να μην βλέπει την παράβαση του Γάλλου μέσου.

Μέσα ο Σιμάο, έξω ο Πλεσί


Με μια αλλαγή από πλευράς γηπεδούχων ξεκίνησε η αναμέτρηση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα απέσυρε τον αρνητικό στο πρώτο 45λεπτο, Πλεσί και πέρασε στο παιχνίδι τον Σιμάο Μάτε Τζούνιορ.


Στο παιχνίδι οι δύο ομάδες μπήκαν "ορεξάτες" χάνοντας από μια καλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά, σ' ένα παιχνίδι "ανοικτό". Αρχικά, στο 48' ο Σισέ με δυνατό σουτ είδε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να σταματάει την προσπάθειά του. Στην αντεπίθεση για τους φιλοξενούμενους ο Σουμπίνιο και πάλι βρήκε τον Γεωργιάδη που είχε δημιουργήσει πολλά ρήγματα στο δεξί άκρο των "πράσινων" και ο διεθνής μέσος σουτάρε στην "κλειστή" γωνία του Τζόρβα που μπλόκαρε.


Σε μια διαφορετική εικόνα από το τελευταίο 20λεπτο του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Φερέιρα έλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να κάνουν εκείνοι το παιχνίδι τους. Μάλιστα έφτασαν στο 56' και κοντά στο 2-0, αλλά δεν ευτύχησαν να πανηγυρίσουν. Μετά από εξαιρετική πάσα του Χριστοδουλόπουλου στον Σεϊταρίδη, ο μπακ του "τριφυλλιού" μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Νίνη, που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Παπάζογλου και πέρασε κόρνερ.


Κέρδισε το χειροκρότημα ο Γκοβού...


Δύο λεπτά μετά την φάση με τον Νίνη, ο Φερέιρα πραγματοποίησε την δεύτερη αλλαγή του και απέσυρε τον Γκοβού βάζοντας στο ματς τον Μαρίνο. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός κέρδισε αποχωρώντας το χειροκρότημα των 15000 οπαδών της ομάδας και εκείνος ανταπέδωσε προς την εξέδρα.

Σε μια εικόνα καρμπόν για την ανάπτυξη των Σερραίων, ο Γεωργιάδης μετά από πάσα του Σουμπίνιο πετάχτηκε στο 66' στην πλάτη των αμυντικών του Παναθηναϊκού αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από την εστία του Τζόρβα.

Ενα λεπτό μετά ο Σεϊταρίδης σε νέα κούρσα από δεξιά έκανε την σέντρα και ο αμαρκάριστος Χριστοδουλόπουλος έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να δει το ονομά του στον φωτεινό πίνακα με τους σκόρερ, αφού μόνος απέναντι στο τέρμα πέταξε την μπάλα άουτ.


13η αγωνιστική... πέτυχε το 13ο γκολ


Σε αντίθεση με τον Λάζαρο (όπως λέει και η φανέλα) ο Σισέ δεν έχασε την ευκαιρία που του δόθηκε στο 69'. Ο Χριστοδουλόπουλος ξεπέρασε τον αντίπαλό του και την ύστατη ώρα πραγματοποίησε την παράλληλη σέντρα βρίσκοντας αμαρκάριστο τον πρώτο σκόρερ της Σούπερ Λίγκα, που εύκολα πέτυχε το 13ο του γκολ με την φανέλα του "τριφυλλιού".

Καθίζηση πάλι μετά το 2-0 και συνθήματα για Βοτανικό


Οπως στο πρώτο ημίχρονο και πάλι οι "πράσινοι" μετά το γκολ έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο να μπορεί να απειλήσει την εστία του Τζόρβα.

Στο 85' οι Σερραίοι που στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεζαν έφτασαν στο γκολ μετά από φάουλ του Ανάκογλου και προβολή του Νταλέ, ωστόσο ο επιθετικός των φιλοξενούμενων ήταν σε εμφανή θέση οφ-σάιντ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σισέ βγήκε στον αιφνιδιασμό αλλά υπό την πίεση του Παπάζογλου, σούταρε άουτ. Την ίδια ώρα, οι φίλοι του "τριφυλλιού" είχαν αλλάξει θεματολογία στα συνθήματα και τα έβαλαν με τους αρμόδιους της Βουλής... και την πολύκροτη υπόθεση του γηπεδικού στον Βοτανικό.


TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ