FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Μπερνάρ vs Χάμες Ροντρίγκες, τα αστεράτα 10άρια του ντέρμπι των αιωνίων

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Μπερνάρ vs Χάμες Ροντρίγκες, τα αστεράτα 10άρια του ντέρμπι των αιωνίων
24MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στη Λεωφόρο για την 11η αγωνιστική της Super League, με τα φώτα να πέφτουν στους δύο αστέρες, τον Μπερνάρ και τον Χάμες Ροντρίγκες. Η σύγκριση των δύο 10αριών.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Λεωφόρο (6/11, 19:30, COSMOTE SPORT 1HD, LIVE SPORT24) στο μεγάλο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Super League. Οι πράσινοι θέλουν να συνεχίσουν την τρελή τους πορεία κάνοντας το 11/11. Από την άλλη οι ερυθρόλευκοι θα ψάξουν το διπλό, με το οποίο θα μειώσουν την απόσταση από την κορυφή.

Τα φώτα πέφτουν σε δύο αστέρες που θα δώσουν τη δική τους μάχη στον αγωνιστικό χώρο του Απόστολου Νικολαΐδης. Σε δύο παίκτες με πλούσια καριέρα σε μεγάλες ομάδες και πρωταθλήματα, που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ένα ντέρμπι και πώς θα το διαχειριστούν.

Ο Μπερνάρ Ντουάρτε και ο Χάμες Ροντρίγκες είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που πρόκειται να θαυμάσουμε στο ντέρμπι των αιωνίων το βράδυ της Κυριακής. Ο 30χρονος Βραζιλιάνος και ο 31χρονος Κολομβιανός ήταν από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του καλοκαιριού. Δύο παίκτες που προσθέτουν λάμψη στο ελληνικό πρωτάθλημα, που τόσο το χρειάζεται. Ήδη μάλιστα έχουν δείξει δείγματα των δυνατότητων τους.

Στον παρακάτω πίνακα με στοιχεία της OPTA/Stats Perform μπορείτε να δείτε τη σύγκριση των δύο ποδοσφαιριστών στις σημαντικότερες κατηγορίες που σχετίζονται με το παιχνίδι τους.

Οι επιδόσεις των Μπερνάρ - Χάμες στην Super League
Οι επιδόσεις των Μπερνάρ - Χάμες στην Super League

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός των πρασίνων έχει αγωνιστεί σε επτά παιχνίδια στη Super League, που μεταφράζονται σε 480 λεπτά, ενώ σε πέντε ο Χάμες Ροντρίγκες και συγκεκριμένα έχει παίξει 351 λεπτά.

Σε αυτό το διάστημα ο Κολομβιανός έχει καταφέρει να σκοράρει δύο φορές. Πέτυχε ένα γκολ στην ήττα από τον ΠΑΟΚ, ενώ άνοιξε το σκορ απέναντι στη Λαμία. Κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει ο Μπερνάρ.

Βέβαια, ο Βραζιλιάνος των πρασίνων έχει περισσότερες ασίστ και συγκεκριμένα τρεις στον αριθμό, έναντι δύο του Κολομβιανού.

Η "μάχη" της δημιουργίας

Όπως μπορείτε να δείτε στις υπόλοιπες κατηγορίες, το προβάδισμα έχει κυρίως ο Χάμες Ροντρίγκες, έστω και με μικρή διαφορά. Συγκεκριμένα, ο Κολομβιανός έχει περισσότερες εύστοχες πάσες στην επίθεση, αλλά και πιο πολλές key passes, δηλαδή μεταβιβάσεις που οδηγούν σε ευκαιρία. Βέβαια, όταν εξετάζουμε τις key passes σε open play, τότε ο Μπερνάρ έχει μικρό προβάδισμα (7-6).

Ο Χάμες είναι πιο ενεργός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με 68 ενέργειες ανά 90λεπτο, έναντι 52 του Βραζιλιάνου. Μάλιστα, ο Κολομβιανός έχει και περισσότερα κουβαλήματα της μπάλας ανά 90λεπτο. Όμως, στα προωθητικά κουβαλήματα, υπάρχει σχετική ισορροπία, με τον Κολομβιανό να διαθέτει ξανά ένα μικρό προβάδισμα (4.6-4.3 ανά 90λεπτο).

Ωστόσο, φαίνεται πως στο ανασταλτικό κομμάτι ο Μπερνάρ κάνει περισσότερη δουλειά. Αυτό αποδεικνύεται και από τις ανακτήσεις των δύο ποδοσφαιριστών. Ο Βραζιλιάνος έχει 3.9 ανά 90λεπτο, ενώ ο Χάμες Ροντρίγκες 2.8.

Ο Μπερνάρ αρχίζει να δείχνει τα "δόντια" του, απαραίτητος ο Χάμες

Ο Μπερνάρ μπαίνει όλο και πιο δυναμικά στην εξίσωση του Παναθηναϊκού. Η εικόνα του στο επιβλητικό 5-1 επί του Βόλου ήταν μία "δήλωση" για το τι μπορεί να προσφέρει στους πρασίνους. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς περιμένει ανάλογες εμφανίσεις, ώστε ο Βραζιλιάνος να γίνει όλο και πιο ενεργός στο παιχνίδι του τριφυλλιού.

Ο Χάμες Ροντρίγκες από την άλλη έχει γίνει απαραίτητος για τον Μίτσελ. Πρόκειται για έναν από τους πιο δημιουργικούς παίκτες του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα με συχνή συμμετοχή σε γκολ. Από το δεύτερό του ματς με τα ερυθρόλευκα κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και έπειτα πάντα φροντίζει να δείχνει παρών σε κάθε παιχνίδι, είτε σκοράροντας, είτε βγάζοντας κάποια ασίστ.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ