ΕΛΛΑΔΑ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός Κ19 1-0: Πήρε το ντέρμπι και αγκάλιασε το πρωτάθλημα το τριφύλλι

Ο Συμεωνίδης πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό Κ19
Ο Συμεωνίδης πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό Κ19 EUROKINISSI SPORTS

Με χρυσό σκόρερ τον Συμενωνίδη στο 54', ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε 1-0 του Ολυμπιακού σε εξ αναβολής ντέρμπι αιωνίων που έγινε στο "Γεώργιος Καλαφάτης" για την Superleague Κ19 και έκανε τεράστιο άλμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Ολυμπιακό σε εξ αναβολής αναμέτρηση για το πρωτάθλημα Κ19 και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο μετά από δέκα χρόνια και τη σεζόν 2011-12.

Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Συμεωνίδης στο 54' και πλέον το τριφύλλι με νίκη επί του ΟΦΗ την τελευταία αγωνιστική θα στεφθεί πρωταθλητής.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, είχαν ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα αλλά στα τελευταία λεπτά χρειάστηκαν τη σωτηρία επέμβαση του Λίλο στο 92'' για να πάρουν το τρίποντο και να πανηγυρίσουν έξαλλα τη νίκη τους.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτα κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο, άλλωστε ήταν αυτός που ήθελε και τη νίκη. Οι πράσινοι πάτησαν δυο φορές περιοχή στο πρώτο δεκάλεπτο χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός ισορρόπησε το ματς από το 10' έως το 20' και μάλιστα είδε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση με πλασέ του Παπαδάκου στο 11' που έφυγε λίγο έξω. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 28' όταν ο Μπιλάλ πίεσε στα δεξιά της περιοχής, πήρε τη μπάλα, έκανε το σουτ με το αριστερό, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να αποκρούει σωτηρία.

Δοκάρι για τον Παναθηναϊκό

Στο 34' ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά στο 1-0 όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ η άμυνα του Ολυμπιακού έδιωξε και ο Φρόκου έγινε κάτοχος της μπάλας. Ο μέσος του τριφυλλιού έπιασε ένα σουτ με το αριστερό αλλά στάθηκε άτυχος καθώς η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Επτά λεπτά αργότερα και πάλι ο Φρόκου σε σέντρα από τα δεξιά πήρε την κεφαλιά και ο Παπαδούδης έδιωξε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή όταν στο επόμενο λεπτό σε σέντρα αυτή τη φορά από τα αριστερά πάλι ο Φρόκου πήρε την κεφάλια με τον Παπαδούδη αυτή τη φορά να μπλοκάρει τη μπάλα με δεύτερη προσπάθεια.

Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, γκολ ο Παναθηναϊκός

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με στόχο να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το τρίποντο και απείλησαν πρώτοι στο 48' με τον Κυριόπουλο να κάνει το σουτ, τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 51' ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο γκολ όταν σε κόρνερ των γηπεδούχων η ερυθρόλευκη άμυνα απομάκρυνε με την μπάλα να φτάνει στον Παπακανέλλο, αυτός πέρασε και τον Λίλο αλλά το πλασέ του από τα 35 μέτρα έφυγε έξω.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που έψαχνε στο 54' με τον Συμεωνίδη με πλασέ εκτός περιοχής μετά από κόρνερ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 των πράσινων.

Ζήτησαν κόκκινη οι ερυθρόλευκοι

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά το 1-0 και έπρεπε να περάσουν είκοσι λεπτά για να έχουμε την επόμενη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Στο ενδιάμεσο βέβαια και συγκεκριμένα στο 60' ο Ολυμπιακός ζήτησε αποβολή του Λίλο όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων βγήκε να κόψει τη μπάλα, φάνηκε να είναι εκτός περιοχής και να βάζει το χέρι του ενώ είχε βάλει και τα πόδια του για να αναχαιτίσει την πορεία της μπάλας αλλά διαιτητής και βοηθός του έχασαν τη φάση.

Ο Παναθηναϊκός, που είχε οπισθοχωρήσει για να κατακτήσει το υπέρ του 1-0 απείλησε ξανά στο 79', με τον Βολάκη να κάνει το σουτ και τη μπάλα να φεύγει έξω.

Κράτησε το μηδέν ο Λίλο

Ο Ολυμπιακός πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο για το γκολ της ισοφάρισης. Αρχικά στο 82' ο Καράγουτης έκανε το συρτό σουτ, με τον Λίλο να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 92' ο Ντόι βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια του εκτός περιοχής και επιχείρησε να σκοράρει με ένα ωραίο σουτ που πήγαινε προς το αριστερό γάμα της εστίας των πράσινων.

Ο Λίλο με εντυπωσιακή επέμβαση στην γωνία του βρήκε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα, αυτή εν συνέχεια βρήκε και στο δοκάρι με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος και τους πράσινους να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λίλο, Ζαφείρης, Παυλάκης, Καρνέσης, Προδρομίτης, Πορφυρόπουλος, Κυριόπουλος (68' Τόρα), Συμεωνίδης, Μπιλάλ (91' Τσιάβος), Φρόκου (81' Νταμπίζας), Βολάκης (81' Κολόμπο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Παπαδούδης, Φρέρης, Χρήστου, Καλογερόπουλος, Κουτσίδης, Ντόι, Παπαδάκος (73' Καράγουτης), Σαπουντζής (87' Ποιμενίδης), Παπακανέλλος (59' Μουζακίτης), Κασέμι (87' Συρμής) Κουτσογούλας (73' Πατήρας)

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ