ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η βοηθός του Ντελ Θέρο Γκράντε, Γουαδελούπο Αγιούσο, έχει γράψει ιστορία στην Ισπανία

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Η βοηθός του Ντελ Θέρο Γκράντε, Γουαδελούπο Αγιούσο, έχει γράψει ιστορία στην Ισπανία
PRINT SCREEN

Ο Ισπανός elite διαιτητής Ντελ Θέρο Γκράντε θα σφυρίξει τελικά το ντέρμπι αιώνιων της Κυριακής και μια εκ των βοηθών του θα είναι η Γουαδελούπε Πόρας Αγιούσο που έχει γράψει ιστορία στο ισπανικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν θα είναι η πρώτη γυναίκα βοηθός σε ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Ο Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε αντικατέστησε τον Φραν Γιόβιτς ο οποίος δήλωσε κώλυμα και θα διευθύνει το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στο "Απόστολος Νικολαΐδης" την προσεχή Κυριακή για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League (09/04, 21:00, Cosmote Sport 1HD, live από το SPORT24).

Η Γουαδελούπε Πόρας Αγιούσο θα είναι μια εκ των βοηθών του. Η 36χρονη βοηθός διαιτητή έχει γράψει ιστορία στο ισπανικό ποδόσφαιρο, καθώς έγινε η πρώτη που σφύριξε σε αγώνα της La Liga τον Αύγουστο του 2019 σε παιχνίδι της Έιμπαρ με τη Μαγιόρκα.

Παράλληλα έγινε η πρώτη γυναίκα που συμμετείχε σε διαιτητική ομάδα τελικού Κυπέλλου Ισπανίας του 2021. Ήταν βοηθός του Εστράφα Φερνάντες που σφύριξε το ντέρμπι των Βάσκων μεταξύ της Αθλέτικ και της Ρεάλ Σοσιεδάδ στο Λα Καρτούχα. Αυτό φυσικά δεν είναι το μόνο ντέρμπι που έχει διευθύνει ως βοηθός.

Μαζί με τον Ντελ Θέρο Γκράντε συμμετείχε για πρώτη φορά σε αγώνα Champions League, συγκεκριμένα στον αγώνα της Νάπολι με τη Λίβερπουλ στο Ντιέγκο Μαραντόνα, στην οποία οι παρτενοπέι επικράτησαν με 4-1.

Ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει η πρώτη βοηθός που συμμετέχει στο δικό μας "clasico". Η Χρυσούλα Κουρομπύλια ήταν βοηθός του Κομίνη στον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις 5 Ιουλίου σε αγώνα για τα playoffs, το οποίο έληξε (0-0).

Μεταξύ των διακρίσεων που έχει λάβει, το 2019 βραβεύτηκε από την ομοσπονδία των προοδευτικών γυναικών για όσα πέτυχε στη διαιτησία, στην κατηγορία των γυναικών που διακρίνονται στον αθλητισμό. Η ίδια αφιέρωσε το βραβείο στις γυναίκες που υποφέρουν από τις φυλετικές διακρίσεις.

Όταν της έριξαν νόμισμα στο κεφάλι

Ο δρόμος προς την κορυφή για την 36χρονη βοηθό διαιτητή δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Όπως όλοι οι διαιτητές και οι βοηθοί διαιτητές, ξεκίνησε από τις χαμηλότερες κατηγορίες, όμως βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα δυσάρεστο περιστατικό.

Συγκεκριμένα στο 83ο λεπτό του αγώνα της δεύτερης κατηγορίας μεταξύ της Ουέσκα και της Τενερίφης δέχθηκε ένα νόμισμα 50 λεπτών από την εξέδρα. Ο διαιτητής μόλις αντιλήφθηκε τη συνέβη διέταξε να πάνε όλοι στα αποδυτήρια. Παρότι υπήρξαν σκέψεις ακόμα και για να μη συνεχιστεί το παιχνίδι, μετά από 15 λεπτά η διαιτητική ομάδα επέστρεψε με το παιχνίδι να συνεχίζεται κανονικά, χωρίς να συμβούν περαιτέρω παρατράγουδα.

"Στο 83ο λεπτό του αγώνα αναγκάστηκα να σταματήσω το παιχνίδι αφού η βοηθός μου νούμερο 2 (Γουαδαλούπε Πόρας Αγιούσο) μου είπε ότι ένα αντικείμενο που δεν μπορούσε να αναγνωρίσει την είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Όταν της μίλησα παρατήρησα ότι πέφτουν πολλά μισογεμάτα μπουκάλια από τις κερκίδες του νερού από την περιοχή όπου βρίσκονταν οι γηπεδούχοι οπαδοί.

Όταν συνήλθε η βοηθός ο συντονιστής της Αστυνομίας εγγυήθηκε την ασφάλειά μας και συνεχίσαμε το παιχνίδι αφού το παιχνίδι είχε διακοπεί για 15 λεπτά. Μόλις τελείωσε το παιχνίδι, ο συντονιστής της Εθνικής Αστυνομίας μας ενημέρωσε ότι το αντικείμενο που χτύπησε τη βοηθό μου ήταν ένα νόμισμα των 50 λεπτών", έγραψε μεταξύ άλλων ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα.

TAGS ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ