ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οι "μεγάλοι" αριθμοί του υπέρ-πολύτιμου Παλάσιος και οι επαφές για το νέο συμβόλαιο

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος
Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος EUROKINISSI SPORTS

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος έχει κάνει ένα πραγματικά πολύ "γεμάτο" τετράμηνο, τόσο σε εμφανίσεις, όσο και σε αριθμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη σε μία version του εαυτού του πολύ καλύτερη ακόμη κι απ' την πρώτη, εξαιρετική σεζόν του, με μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια.

Η "αστερόσκονη" και τα εντυπωσιακά εφετινά πεπραγμένα του Φώτη Ιωαννίδη με τον Παναθηναϊκό σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη (11 γκολ και 5 ασίστ σε 23 ματς) έχουν τραβήξει πάνω τους (δικαιολογημένα) όλη τη λάμψη στο "τριφύλλι". Πίσω απ' τα όσα κάνει και θα κάνει από εδώ και πέρα ο Mr.7 των "πράσινων", υπάρχουν κι άλλες υπέρ-πολύτιμες παρουσίες και παίκτες που του έχουν δώσει πολλά σ’ όλη αυτή τη διαδρομή ως το πρώτο μισό της regular season στο πρωτάθλημα κι ως το φίνις των ομίλων του Europa League.

Με πρώτο όλων τον Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο οποίος είναι ίσως ο πιο "αθόρυβος" όλων, όμως έχει κάνει ένα πραγματικά πολύ "γεμάτο" τετράμηνο, τόσο σε εμφανίσεις, όσο και σε αριθμούς και στις δύο διοργανώσεις. Σε μία version του εαυτού του πολύ καλύτερη ακόμη κι απ' την πρώτη, εξαιρετική σεζόν του, με μεγαλύτερη διάρκεια και συνέπεια.

Μολονότι ο "Τούκου" εξακολουθεί να μην "γεμίζει" το... μάτι σε ορισμένους (ίσως κι επειδή πέρσι έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες έχοντας συνολικά 6 δοκάρια), είναι μακράν απ' τους πλέον συνεπείς παίκτες του "τριφυλλιού" και στις δύο πλευρές του γηπέδου κι ένα απ' τα "κλειδιά" του Παναθηναϊκού στο πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Περιμένοντας πλέον τη μονιμοποίηση του Αϊτόρ στην αριστερή πλευρά (με τον Καταλανό να πατάει πλέον γερά στα πόδια του), για να συνθέσουν ξανά το τρομερό δίδυμο στα "φτερά" της επίθεσης του Παναθηναϊκού που έκανε θραύση στο β' μισό της σεζόν 2021/22.

Ο Παλάσιος έχει αγωνιστεί φέτος στα 22 απ' τα 24 ματς που έχουν δώσει οι "πράσινοι" σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Τα μοναδικά παιχνίδια στα οποία δεν έπαιξε ήταν το πρώτο με τη Μαρσέιγ στη Λεωφόρο και το προ δεκαημέρου ματς με τον Άρη στο "Βικελίδης".

Ξεκίνησε βασικός σε 17 αγώνες και πέρασε ως αλλαγή σε 5, έχοντας συνολικά 766 αγωνιστικά λεπτά στη Super League 1 και 710 σε προκριματικά Champions League κι ομίλους Europa League. Το πιο σημαντικό εντούτοις, είναι οι επιδόσεις του και η συνέπειά του στο σκοράρισμα και στη δημιουργία.

Έως τώρα "μετράει" 5 γκολ (4 στη Λίγκα κι ένα στην Ευρώπη) και 6 ασίστ (5 στο πρωτάθλημα και μία στην Ευρώπη). Αριθμοί εξαιρετικοί για εξτρέμ που φανερώνουν την επιδραστικότητά του και το πόσο σημαντικός είναι συνολικά για τον Παναθηναϊκό.

Και το πόσο μεγάλο ρόλο έπαιξε (και) ο "Τούκου" στην αγωνιστική εξέλιξη του εφετινού μοντέλου του "τριφυλλιού" σε μία πολύ πιο επιθετική κι αποτελεσματική ομάδα, που καταθέτει πολύ ωραία μπάλα μέσα στο γήπεδο.

Κι ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει όλα αυτά τα στοιχεία του Αργεντινού εξτρέμ και τα επόμενα χρόνια, ενισχύοντας τη συνέχεια αυτής της ομάδας που άρχισε να χτίζεται με υπομονή πριν από 2,5 χρόνια.

Η παρουσία του ατζέντη του στο Καστεγιόν

Ο Παλάσιος βρίσκεται πλέον στον τρίτο -και τελευταίο- χρόνο του συμβολαίου που υπέγραψε το βράδυ της 31ης Αυγούστου του 2021, ωστόσο, το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας του είναι μία διαδικασία η οποία έχει ήδη ξεκινήσει και είναι σε εξέλιξη. Την περασμένη Πέμπτη (30/11) βρέθηκε στο Καστεγιόν της Ισπανίας -την πόλη που κατέλυσε για ένα διήμερο ο Παναθηναϊκός για τον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ- κι ο ένας εκ των εκπροσώπων του "Τούκου".

Ο Ιβάν Ερνάντες Ντελγκάδο -ατζέντης που είχε άμεση εμπλοκή στη μεταγραφή του Αργεντινού απ' την Ιντεπεντιέντε το καλοκαίρι του 2021- πήγε στο ξενοδοχείο της ομάδας, συναντήθηκε με τον 31χρονο άσο και είχε και μία συζήτηση με τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" για την επέκταση του συμβολαίου του πελάτη του με τον Παναθηναϊκό.

Οι "πράσινοι" έχουν διάθεση για να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους με τον "Τούκου" και τα επόμενα χρόνια, με ένα συμβόλαιο έως το 2026. Σιγά-σιγά το όλο θέμα έρχεται σε πρώτο πλάνο, μαζί με την ανανέωση του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, αλλά και κάποιες άλλες "εσωτερικές" κινήσεις. Και τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει μία πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα αν και οι πρώτες ενδείξεις είναι πολύ ενθαρρυντικές, για ένα επερχόμενο deal.

Εξίσου σημαντικό στην προκειμένη περίπτωση είναι πως κι ο ίδιος ο Παλάσιος είναι ξεκάθαρο πως θέλει να μείνει στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό και τα επόμενα χρόνια. Κάτι που φανερώνει και το γεγονός πως σχεδιάζει λίαν συντόμως να αγοράσει σπίτι στην Αθήνα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ