ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο υπέρ πάντων αγώνας των πράσινων υπό την πιο δύσκολη συνθήκη ever

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάρκεια του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός | 9 Απριλίου 2023
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάρκεια του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός | 9 Απριλίου 2023 INTIME SPORTS

Υπό κανονικές συνθήκες, θα ήταν το απόλυτο ντέρμπι για τον τίτλο. "Κανονικότητα" εντούτοις, δεν υπάρχει για τους "πράσινους" πριν από αυτό το τόσο μεγάλο και καθοριστικό ματς, μετά την έκρηξη του κορονοϊού που ταλαιπωρεί το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Υπό κανονικές συνθήκες, θα ήταν το απόλυτο ντέρμπι για τον τίτλο. Με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει πλέον απόψε (21:00, COSMOTESPORTS 1HD και LIVE στο SPORT24) μόνο τη νίκη στο "Γ. Καραϊσκάκης" απέναντι στον "αιώνιο" αντίπαλό του Ολυμπιακό, την ώρα που η έτερη διεκδικήτρια της εφετινής κούπας (και ισόβαθμη με το "τριφύλλι") ΑΕΚ, έχει το δικό της παιχνίδι με τον Άρη στο "Βικελίδης".

"Κανονικότητα" εντούτοις, δεν υπάρχει για τους "πράσινους" πριν από αυτό το τόσο μεγάλο και καθοριστικό ματς, μετά την έκρηξη του κορονοϊού που ταλαιπωρεί το ποδοσφαιρικό τμήμα του Παναθηναϊκού τα τελευταία τρία 24ωρα.

Μία τρομερά δύσκολη συνθήκη, η δυσκολότερη ever, με τους ποδοσφαιριστές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην έχουν κάνει μία κανονική προπόνηση απ’ την περασμένη Τρίτη.

Την Τετάρτη (3/5) ακολούθησε το ματς με τον ΠΑΟΚ, την Πέμπτη (4/5) η ομάδα είχε ρεπό και την Παρασκευή (5/5) μετά την αποφόρτιση προέκυψε η έξαρση του Covid-19 με τα 24 κρούσματα στο ποδοσφαιρικό τμήμα με τον Παναθηναϊκό να καταθέτει το σχετικό αίτημα αναβολής με βάση το άρθρο 11 του ΚΑΠ.

Η Λίγκα αποφάσισε να αναβάλει το παιχνίδι μόνο για 25 ώρες κι ο Παναθηναϊκός -απ’ την στιγμή που δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο νομικά επί της συγκεκριμένης απόφασης- δεν έχει πλέον άλλη επιλογή απ’ το να πάει στο Φάληρο και να παλέψει με όλες τις δυνάμεις τους (όσες έχει ο καθένας) και να πολεμήσει στο γήπεδο για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο κάτι που διεκδικεί και κυνηγάει απ’ την πρώτη Κυριακή της σεζόν.

Η συνθήκη είναι από μόνη της τρομερά δύσκολη, διότι ακόμη και το βράδυ της Κυριακής (7/5), ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι συνεργάτες του δεν γνώριζαν ποιοι και πόσοι παίκτες θα είναι διαθέσιμοι για το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Εχει σημασία το γεγονός πως η συντριπτική πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού που προσβλήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τον Covid-19, είναι ασυμπτωματικοί ή έχουν ήπια κι ελάχιστα συμπτώματα, όμως απ’ την άλλη είναι και θέμα του κάθε οργανισμού, το πως μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα τόσο σημαντικό ματς με υψηλή ένταση, όπου θα χρειαστούν αντοχές και πολλές δυνάμεις.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών, ακόμη και τα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητας της ομάδας ήταν πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθούν ή να προγραμματιστούν απ’ την στιγμή που πέρα απ’ τους παίκτες που νοσούν, υπάρχουν κι άλλα 12 μέλη του τεχνικού τιμ και του υπόλοιπου επιτελείου του Παναθηναϊκού που έχουν προσβληθεί αντίστοιχα από τον Covid-19.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα περιμένει τα αποτελέσματα και των σημερινών (8/5) εξετάσεων που θα κάνει όλη η ομάδα, θα μιλήσει με τους παίκτες και το ιατρικό τιμ και θα αποφασίσει για την ενδεκάδα και την αποστολή του Παναθηναϊκού μία ώρα πριν από τη σέντρα του ντέρμπι. Κοινώς στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης".

Πρωτόγνωρες καταστάσεις για τους "πράσινους", οι οποίες ωστόσο, έχουν πεισμώσει τους πάντες κι έχουν αυξήσει ακόμη περισσότερο τη συσπείρωση και την αποφασιστικότητα παικτών και προπονητικού τιμ, για να βγουν και να δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα τους, σ’ ένα απ’ τα σπουδαιότερα παιχνίδια της σύγχρονης Ιστορίας του Παναθηναϊκού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ