Παναθηναϊκός: Ο Βοτανικός μέσα στα 10 καλύτερα υπό κατασκευή γήπεδα του κόσμου

Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα γήπεδα υπό κατασκευή σύμφωνα με τη σελίδα sportsrender.
Ο Παναθηναϊκός αναμένεται να μπει στο νέο του γήπεδο στον Βοτανικό τον Απρίλιο του 2027, με τις εργασίες για την κατασκευή του να έχουν πάρει φωτιά.
Σύμφωνα με κείμενο της ιστοσελίδας sportsrender, το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού συγκαταλέγεται μέσα στα 10 καλύτερα υπό κατά σκευή γήπεδα του κόσμου.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: “Η Αθήνα γίνεται μάρτυρας μίας από τις σημαντικότερες αθλητικές κατασκευές της εδώ και δεκαετίες. Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό θα είναι μέρος ενός πολύ μεγαλύτερου sports complex, το οποίο θα περιλαμβάνει:
- Γήπεδο ποδοσφαίρου 40.000 θέσεων.
- Πλήρως εξοπλισμένο κλειστό γήπεδο.
- Κολυμβητικές εγκαταστάσεις.
- Πολλαπλές εγκαταστάσεις για τον κόσμο.
Ο κυκλικός του σχεδιασμός περιλαμβάνει στέγη με μελλοντικά σχέδια για εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας”.
Τα υπόλοιπα 10 γήπεδα είναι το “Καμπ Νόου” της Μπαρτσελόνα, το “Αράμκο” στη Σαουδική Αραβία, το “Νιου Χάιμαρκ” στις ΗΠΑ, το “Γκραντ Σταντ ντε Καζαμπλάνκα” στο Μαρόκο, το “Νισάν Στέιντιουμ” στις ΗΠΑ, το Εθνικό Στάδιο της Σερβίας, το “Νιου Ταλάντα” στην Κένυα, το Εθνικό Στάδιο του Ελ Σαλβαδόρ και η ανακατασκευή του “Αζτέκα” στο Μεξικό.