ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο στόπερ που θα είναι στην Ολλανδία και η κινητικότητα στα χαφ

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο λόγος που "ξεσκονίζει" κάθε λεπτομέρεια γύρω από τους υποψήφιους (αριστεροπόδαρους) κεντρικούς αμυντικούς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, οι δύο παίκτες που βρέθηκαν κοντά, αλλά δεν προχώρησαν, η περίπτωση που έχει "προκριθεί" απ’ τον Σέρβο τεχνικό και η πρόθεση για να κλείσει -τουλάχιστον- ο στόπερ πριν το Χορστ

Πέρασαν τρεις εβδομάδες από την πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφική κίνηση του Παναθηναϊκού, την απόκτηση του Γιάννη Κώτσιρα από τον Αστέρα Τρίπολης έως το 2024 (18/06) και πλέον οι "πράσινοι" ετοιμάζονται να πατήσουν ξανά το... on, προκειμένου να έχουν κι άλλα νέα πρόσωπα στο Χορστ, όπου θα πραγματοποιήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους από 18 Ιουλίου έως 1η Αυγούστου.

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς "ξεσκονίζει" κάθε λεπτομέρεια γύρω από τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους. Μπορεί στην Ελλάδα της... ανυπομονησίας να περισσεύει η "μουρμούρα" για τις κινήσεις που "αργούν να γίνουν", όμως ο Σέρβος τεχνικός ήταν απόλυτα ξεκάθαρος τόσο προς τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, όσο και κατά την επίσημη παρουσίασή του, πως δεν πρόκειται να κάνει μεταγραφές για τις... μεταγραφές.

Σε ένα ρόστερ που είναι ήδη "φορτωμένο" και λίαν συντόμως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να μειωθεί ο αριθμός του κατά 9 με 10 παίκτες (είτε με "μετακίνηση" ορισμένων "μικρών" στη Β’ ομάδα, είτε με συζητήσεις για αποδεσμεύσεις / δανεισμούς / πωλήσεις κάποιων άλλων), το τελευταίο που θα ήθελε ο Γιοβάνοβιτς ήταν να βιαστεί στις επόμενες επιλογές του.

Ειδικά στις θέσεις του (αριστεροπόδαρου) κεντρικού αμυντικού και του κεντρικού χαφ, που ο ίδιος τις θεωρεί ως τις πιο σημαντικές κινήσεις, καθότι θα αποτελέσουν βασικά κομμάτια της "ραχοκοκαλιάς" του "δικού του" Παναθηναϊκού, "απαγορεύεται" να γίνει λάθος. Και γι’ αυτό, όσο... κουραστική κι αν μοιάζει όλη αυτή η μεταγραφική αναμονή, για τον 59χρονο τεχνικό αποτελεί υποχρεωτική διαδικασία, μέχρι να βρεθεί (πρώτα απ’ όλα) ο στόπερ που θα "κουμπώνει" απόλυτα στα αγωνιστικά "θέλω" του.

Οι δύο περιπτώσεις στόπερ που έφτασαν κοντά

Υπήρξαν -τουλάχιστον δύο- περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών που έφτασαν κοντά στον Παναθηναϊκό τις τελευταίες 15-20 μέρες. Η πρώτη δεν προχώρησε λόγω των πολύ υψηλών απαιτήσεων του ποδοσφαιριστή -άνω του 1 εκατ. ευρώ, όταν το πρώτο όριο που έχει βάλει ο Παναθηναϊκός για τον στόπερ είναι 600.000 ευρώ- ενώ η δεύτερη "κόπηκε" λίγο πριν μπουν οι δύο πλευρές στις τελικές συζητήσεις, καθώς ο Γιοβάνοβιτς έμαθε κάτι που δεν του... άρεσε για τον συγκεκριμένο παίκτη, όσον αφορά το χαρακτήρα και τη νοοτροπία του. Διότι τα μετράει και τα "ζυγίζει" όλα. Φαίνεται όμως πως δεν θα αργήσει να γίνει η επόμενη κίνηση...

Τις τελευταίες ημέρες ο Σέρβος τεχνικός δείχνει να έχει καταλήξει σε μία περίπτωση στόπερ που τον ενδιαφέρει πραγματικά. Κι έχει δώσει ήδη το πρώτο "ΟΚ" προς τη διοίκηση για να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με την πλευρά του ποδοσφαιριστή. Η πρόθεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο "τριφύλλι", είναι -τουλάχιστον- ο στόπερ να "κλείσει" μέσα στην επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να είναι σε θέση να ακολουθήσει απ’ την αρχή το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία.

Εκεί δηλαδή όπου θα γίνει το "χτίσιμο" της ομάδας κι ο Παναθηναϊκός θα πάει "λειψός" από επιλογές στα μετόπισθεν όσον αφορά την "πρώτη γραμμή" των επιλογών του, καθώς ο Σένκεφελντ είναι ακόμα στα "πιτς" μετά την επέμβαση στον αστράγαλο και δεν προβλέπεται να γυρίσει πριν απ’ τα μέσα Αυγούστου.

Από εκεί και πέρα, υπάρχει μία σχετική κινητικότητα και στην υπόθεση του κεντρικού χαφ, όπου ο Σέρβος τεχνικός και το τιμ του έχουν μικρύνει τη short list σε τρεις υποψηφίους, τους οποίους περνούν από... κόσκινο μέχρι να καταλήξουν στην τελική επιλογή.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ