ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο πολυθεσίτης Κλεϊνχέισλερ μπαίνει μεμιάς στα βαθιά κι ετοιμάζεται για την αποστολή στην Τούμπα

Ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ στην πρώτη προπόνησή του με τον Παναθηναϊκό
Ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ στην πρώτη προπόνησή του με τον Παναθηναϊκό INTIME

Ο Κλεϊνχέισλερ εντάχθηκε την Παρασκευή στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού και ετοιμάζεται για τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι αριθμοί και οι θέσεις που έχει αγωνιστεί ο Ούγγρος.

Ούτε... μέρα για χάσιμο! Ο Λάζλο Κλεϊνχέισλερ εντάχθηκε από το πρωί της Παρασκευής (13/1) στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού στο Κορωπί, παρουσιάστηκε απ’ τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, δέχθηκε το καθιερωμένο. φατούρο που πέφτει για... καλωσόρισμα στην "πρώτη" κάθε νεοφερμένου και ξεκίνησε μεμιάς το κολύμπι, για να προετοιμαστεί για την αποστολή των "πράσινων" στην Τούμπα και στον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον ΠΑΟΚ.

Ο διεθνής Ούγγρος μέσος συμμετείχε σε όλο το πρωινό πρόγραμμα του Παναθηναϊκού. Με τον Σέρβο τεχνικό να κάνει πρώτα τις συστάσεις καλωσορίζοντάς τον στην ομάδα και τους συμπαίκτες του να τον υποδέχονται... θερμά με το "τούνελ", κρατώντας τις παραδόσεις.

Η αλήθεια είναι πως ο 28χρονος μέσος έδειξε με το καλημέρα πως είναι σε καλή κατάσταση και πολύ γυμνασμένος. Ακολούθησε χωρίς πρόβλημα όλο το πρόγραμμα που περιελάμβανε ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας, "κορόιδο" και παιχνίδι στο μισό γήπεδο, για όσους έπαιξαν λιγότερο από 60 λεπτά στην προ διημέρου ρεβάνς με το Βόλο στο "Πανθεσσαλικό" (οι υπόλοιποι έκαναν αποφόρτιση).

Προς ικανοποίηση του Γιοβάνοβιτς, ο οποίος θέλει να τον εντάξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας, γνωρίζοντας πως ο Κλεϊνχέισλερ μπορεί να του δώσει λύσεις κι επιλογές σε περισσότερες από μία θέσεις μέσα στο γήπεδο. Κάτι που χρειάζεται κι ο Παναθηναϊκός μέχρι να μπουν όλα τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους με τις επόμενες μεταγραφές που θα γίνουν στους εξτρέμ, καθώς τα παιχνίδια είναι σερί και θα χρειαστεί άμεσα και ο Ούγγρος.

Του την προσφέρει άλλωστε, αυτή τη δυνατότητα και την επιλογή ο Κλεϊνχέισλερ, όντας καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του ένας πολύ "ευέλικτος" παίκτης ως προς τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται, αλλά και τις θέσεις του μέσα στο γήπεδο σε διαφορετικούς σχηματισμούς και διατάξεις.

Οι αριθμοί του και οι θέσεις του

Στην τετραετία που αγωνίστηκε στην Όσιγιεκ έπαιξε σε 131 αγώνες, εκ ων οποίων στους 109 ήταν ως βασικός και στους 22 ως αλλαγή, με συνολικό απολογισμό 21 γκολ και 15 ασίστ.

Απ’ αυτά τα ματς, στα 101 αγωνίστηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής είτε ως καθαρός κεντρικός χαφ, είτε ως "δεκάρι" (σε 4-2-3-1 ή 4-4-2 σε ρόμβο) και είχε 15 γκολ και 8 ασίστ. Άλλα 17 παιχνίδια αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ (κυρίως από πέρσι) γράφοντας 4 γκολ και 3 ασίστ, ενώ είχε και 13 αγώνες δεξιά με 2 γκολ και 4 ασίστ.

Στο εφετινό πρώτο μισό του στην Όσιγιεκ αγωνίστηκε συνολικά σε 20 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, παίζοντας τρεις διαφορετικές θέσεις. Συγκεκριμένα έπαιξε 7 ματς ως "δεκάρι" (ως επί το πλείστον σε 4-2-3-1) με απολογισμό 4 γκολ, ενώ είχε άλλους 10 αγώνες ως αριστερός εξτρέμ με 3 γκολ και 2 ασίστ και 3 παιχνίδια ως δεξιός εξτρέμ με 1 γκολ και 2 ασίστ.

Με απλά λόγια "έγραψε" 8 γκολ και 6 ασίστ. Στοιχεία κι αριθμοί που αν μη τι άλλο χρειάζεται πολύ ο Παναθηναϊκός από τους χαφ του.

Πολύ πιο "καθαροί" ήταν οι ρόλοι και οι αποστολές του στην Εθνική Ουγγαρίας, καθώς από τις 44 διεθνείς συμμετοχές του (με 3 γκολ και 5 ασίστ), οι 40 ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ως "8άρι" σε 4-3-3 ή σε 3-4-1-2 κι ως "δεκάρι" στο 3-4-1-2. Μία φορά έπαιξε αριστερά και άλλες τρεις δεξιά, με κορυφαία εμφάνισή του με το εθνόσημο το ματς της Ουγγαρίας με τη Γαλλία για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Euro 2020 (1-1), όπου ο Κλεϊνχέισλερ είχε αναδειχθεί MVP του αγώνα.

Θα τον πάρει στην Τούμπα

Όλα τα παραπάνω έπαιξαν σημαντικό ρόλο, στην τελική επιλογή του απ’ τον Γιοβάνοβιτς, ο οποίος είναι πολύ πιθανό να πάρει την επόμενη εβδομάδα τον Ούγγρο μέσο στην αποστολή για τον πρώτο αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ρίχνοντάς τον με τη μία στα... βαθιά.

Το συνηθίζει άλλωστε, αυτό ο 60χρονος τεχνικός, που το έκανε προ δεκαημέρου και στη Λιβαδειά, χρησιμοποιώντας ως αλλαγή τον Πούχατς, μολονότι είχε μόλις τρεις προπονήσεις στα πόδια του με το "τριφύλλι".

Σε ότι αφορά τώρα το μεθαυριανό (15/10, 20:30) πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους "Ζωσιμάδες", ο Γιοβάνοβιτς είδε τον Χουάνκαρ να ξεπερνάει την τενοντίτιδα στον αχίλλειο και να μπαίνει σε φουλ πρόγραμμα. Όπερ σημαίνει πως θα είναι διαθέσιμος –εκτός απροόπτου- και για την ενδεκάδα.

Αντίθετα, θεραπεία ακολούθησε ο Μάγκνουσον (θλάση α’ βαθμού στη γάμπα), που τρέχει για να προλάβει το ματς του πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ στις 22 Ιανουαρίου..

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ