FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Ο Παλάσιος πήρε μπρος την κατάλληλη στιγμή και οι πράσινοι έσπασαν τα κοντέρ παραγωγικότητας

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος στον αγώνα με τον Βόλο
Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος στον αγώνα με τον Βόλο PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Στην πιο παραγωγική εμφάνιση ομάδας τη φετινή σεζόν στη Stoiximan Super League ο Παναθηναϊκός έφτιαξε 33 τελικές με 3,9 xGoals την ώρα που ο Παλάσιος με όσα έκανε στη διάρκεια των 90 λεπτών έδειξε να "ξυπνάει" την κατάλληλη στιγμή και ενόψει της τελικής ευθείας και των playoffs.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μια από τις καλύτερες, αν όχι την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, στη νίκη του επί του Βόλου με 2-0 το απόγευμα του Σαββάτου στη Λεωφόρο. Αυτό που έδειξε τόσο η εικόνα του και το μαρτυρούν και οι αριθμοί είναι πως πρόκειται για την παραγωγική φετινή εμφάνιση των πράσινων.

Με τον Παλάσιος, παρότι δεν σκόρραρε, να είναι μακράν ο MVP των πράσινων, με δύο δοκάρια, κερδισμένη αποβολή, κερδισμένο πέναλτι, την ασίστ στο 1-0 του Κουρμπέλη και πολλές ενέργειες εντός και εκτός περιοχής με τις οποίες θύμισε τον παίκτη που εντυπωσίασε στο περσινό δεύτερο μισό της σεζόν.

Ας δούμε αναλυτικά με τη βοήθεια της Opta/Stats Perform τόσο τη συνολική εικόνα του Παναθηναϊκού όσο φυσικά και το τι έκανε ο MVP των πράσινων.

Οι τελικές και τα xgoals του αγώνα Παναθηναϊκός - Βόλος
Οι τελικές και τα xgoals του αγώνα Παναθηναϊκός - Βόλος OPTA/SPORT24

Ο Παναθηναϊκός έφτασε συνολικά τις 33 τελικές, οι 19 στο πρώτο 45λεπτο και οι 14 στο δεύτερο, εκ των οποίων οι οκτώ βρήκαν την εστία του Κλέιμαν. Οι 33 αυτές τελικές προσπάθειες αποτελούν την καλύτερη φετινή επίδοση στο πρωτάθλημα της Stoiximan Super League καθώς καμία άλλη ομάδα φέτος δεν έχει φτάσει αυτό τον αριθμό.

Επίσης το τριφύλλι ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 3,9 xGoals - 3,09 (χωρίς το πέναλτι) που αποτελεί την καλύτερη επίδοση του πρωταθλήματος. Τέλος ο Παναθηναϊκός είχε πέντε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, επίδοση με την οποία ισοφάρισε την ανάλογη δική του επίδοση έως τώρα στο ματς με τον Λεβαδειακό.

Ο Παλάσιος "ξύπνησε" την κατάλληλη στιγμή

Οι πράσινοι είχαν πολλούς παίκτες σε καλή μέρα και για αυτό και ήταν ασυγκράτητοι κόντρα στο Βόλο. Ο Πέρεθ έπιασε τα υψηλά στάνταρ απόδοσης προηγούμενων αγώνων, ο Μπερνάρ είχε ένα εξαιρετικό παιχνίδι ως δημιουργός, ο Μαντσίνι για πρώτη φορά ξεκινώντας από τα αριστερά, έκλεψε μπάλες, απείλησε και βοήθησε τα μέγιστα ενώ ο Κουρμπέλης ήταν αυτός που έλυσε το γόρδιο δεσμό με το γκολ που πέτυχε για το 1-0.

Ήδη όμως αναφέραμε πως MVP, μακράν του δεύτερου ήταν ο Παλάσιος. Όπως και στον πρώτο γύρο κόντρα στο Βόλο, όπου πέτυχε δύο τέρματα ο Αργεντινός στο ματς του Σαββάτου ήταν αυτός που ξεχώρισε. Ο 31χρονος εξτρέμ έκανε τα πάντα εκτός του να σκοράρει, αν και δύο φορές στάθηκε άτυχος με τα δοκάρια να σταματάνε τις ενέργειες του.

Δείτε στο γράφημα της Opta τις επιδόσεις και τις ενέργειες του Παλάσιος με την μπάλα απέναντι στον Βόλο.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Παλάσιος στο Παναθηναϊκός - Βόλος
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Παλάσιος στο Παναθηναϊκός - Βόλος

Ο Παλάσιος είχε συνολικά 58 ενέργειες με τη μπάλα, όλες από τα δεξιά και με τις 15 εξ αυτών να είναι μέσα στην περιοχή του Βόλου. Επίδοση που αποτελεί ρεκόρ πρωταθλήματος για φέτος, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά συνολικά. Ο επιθετικός του τριφυλλιού είχε 7 τελικές, που είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση στο πρωτάθλημα.

Ο Αργεντινός βοήθησε και στην ανάπτυξη και την κυκλοφορία του παιχνιδιού καθώς είχε 29/39 πάσες εκ των οποίων οι 29/37 πάνω από τη σέντρα και οι 21/28 στην επίθεση. Επίσης ο 31χρονος ποδοσφαιριστής είχε 3 key passes ενώ τέλος βοήθησε και στις άμυνα με τέσσερις ανακτήσεις μπάλας.

Ο Παλάσιος μετά το γκολ που έβαλε κόντρα στον Άρη και με το οποίο πήρε ψυχολογία με την εμφάνιση του κόντρα στο Βόλο έδειξε να "ξυπνάει" την καλύτερη δυνατή στιγμή για τον Παναθηναϊκό.

Μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε προς το φινάλε του πρωταθλήματος και λίγο πριν την έναρξη των playoffs. Και οι πράσινοι θα τον χρειαστούν στα συνεχόμενα ντέρμπι που έρχονται για να κόψουν πρώτο το νήμα του πρωταθλήματος.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ