ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Κρίστενσεν είναι φακελωμένος, όχι για τώρα, αλλά για το καλοκαίρι

Ο Γιάκομπ Κρίστενσεν
Ο Γιάκομπ Κρίστενσεν PHOTO CREDITS: GONZALES PHOTO/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Τα ακριβή δεδομένα για τον Δανό χαφ, Γιάκομπ Κρίστενσεν, που εξακολουθεί ν' απασχολεί τον Παναθηναϊκό.

Λίγο πριν από τα μισά του περασμένου Σεπτέμβρη ο Παναθηναϊκός πίεσε και ξαναπίεσε τη Νόρτζελαντ για να τον κάνει δικό του.

Τρεις προσεγγίσεις έγιναν προς τους πρωτοπόρους της εφετινής Superligaen για την απόκτηση του Γιάκομπ Κρίστενσεν, με την τελευταία να φτάνει τα 2,2 εκατ. ευρώ συν ένα ποσοστό μεταπώλησης. Ωστόσο οι επιτελείς της δανέζικης ομάδας απάντησαν ισάριθμες φορές αρνητικά.

Εν γνώση τους πως ο 22χρονος μέσος θα έμπαινε μετά από λίγους μήνες σε "καθεστώς ελευθερίας" -δεδομένου ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2023- επέλεξαν να μην πουν "ναι" στα λεφτά, για να μην χάσουν έναν απ' τους πλέον βασικούς ποδοσφαιριστές τους, το κενό του οποίου δεν θα μπορούσαν να καλύψουν εκείνη την περίοδο. Διότι, την ίδια ώρα, είχε κλείσει το μεταγραφικό "παράθυρο" στη Δανία.

Η αποτυχία ανανέωσης με τη Νόρτζελαντ

Στο δίμηνο που ακολούθησε η Νόρτζελαντ έκανε δύο απόπειρες για να επεκτείνει τη συνεργασία της με τον Κρίστενσεν έως το 2026 προσφέροντάς του το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ομάδα, όμως ήταν η σειρά της να εισπράξει αρνητικές απαντήσεις. Μάταια, καθώς ο "μικρός" δείχνει πλέον κατασταλαγμένος.

Αφενός είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην προσπάθεια της ομάδας του να κατακτήσει τον εφετινό τίτλο στη Δανία, αφήνοντας πίσω όλες τις παραδοσιακές δυνάμεις της χώρας (Κοπεγχάγη, Μίντιλαντ) κι αφετέρου έχει αποφασίσει να φύγει το προσεχές καλοκαίρι. Αποφασίζοντας ο ίδιος το που θα πάει ως ελεύθερος.

Η πρόθεση του Παναθηναϊκού για τον Κρίστενσεν

Κάπου εδώ επιστρέφει στην κουβέντα κι ο Παναθηναϊκός. Όχι όμως για τώρα, για άμεσα, για το χειμερινό "παράθυρο" που έρχεται, αλλά (πιθανότατα) για το καλοκαίρι.

Στην παρούσα φάση οι "πράσινοι" ασχολούνται για την ενίσχυση του άξονα της μεσαίας γραμμής, όμως αναζητούν έναν δημιουργικό μέσο, ο οποίος θα μπορεί να παίξει στο "8" σε διάταξη 4-3-3 και στο "10" σε σχηματισμό 4-2-3-1.

Ο Κρίστενσεν αντιθέτως είναι καθαρό "6άρι" που μπορεί να καλύψει και το "8" (χωρίς όμως υψηλές δημιουργικές αρετές) κι ως εκ τούτου δεν αποτελεί προτεραιότητα για το χειμερινό σχεδιασμό. Για το καλοκαίρι, ωστόσο, θα ήταν μία εξαιρετική επιλογή, απ' την στιγμή που έχει ήδη πάρει εδώ και καιρό το "πράσινο φως" του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, διότι τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ταιριάζουν στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας.

Γι' αυτόν ακριβώς το λόγο το όνομά του παραμένει "φακελωμένο" ψηλά στη λίστα του Παναθηναϊκού για τους καλοκαιρινούς μήνες. Και δεν αποκλείεται, όταν οι "πράσινοι" ολοκληρώσουν τις υπόλοιπες μεταγραφικές υποθέσεις τους, να κάνουν απ' τον χειμώνα κίνηση για τον 22χρονο Δανό μέσο προκειμένου να τον "καπαρώσουν" για τον Ιούλιο.

Έχοντας την άνεση απ’ την 1η Ιανουαρίου 2023 να συνομιλούν απευθείας με την πλευρά του παίκτη, δίχως να εμπλέκεται πια στην όλη διαδικασία η Νόρτζελαντ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ