FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης είναι ο terminator στην ομάδα των overachievers

Παναθηναϊκός: Ο Ιωαννίδης είναι ο terminator στην ομάδα των overachievers
INTIME SPORTS

Ο Φώτης Ιωαννίδης πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο παιχνίδι επί του Ατρόμητου και δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ και το κερδισμένο πέναλτι που έκαναν τον 23χρονο επιθετικό να ξεχωρίσει από το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ατρόμητου με 2-0 στο Περιστέρι και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena έκλεισε την κανονική περίοδο της Stoiximan Super League στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Για να έρθει όμως αυτό το σπουδαίο διπλό που έφερε το τριφύλλι στο +2 από την Ένωση, στο +5 από τους ερυθρόλευκους και στο +7 από τον ΠΑΟΚ στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου έπρεπε να έρθει ο Φώτης Ιωαννίδης από το... παράθυρο, να πάρει από το χέρι τον Παναθηναϊκό και να τον οδηγήσει στην κορυφή.

Ο Έλληνας φορ που είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του τριφυλλιού, πλην του Μπρινιόλι, που έχει το απόλυτο τη φετινή σεζόν με 26/26 παιχνίδια μπήκε στην ενδεκάδα τελευταία στιγμή καθώς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε στο μυαλό του τη χρησιμοποίηση του Σπόραρ αλλά οι ενοχλήσεις που ένιωσε ο Σλοβένος φορ έφεραν τον Ιωαννίδη στο αρχικό σχήμα.

Η καλύτερη φετινή εμφάνιση του Ιωαννίδη

Και ο 23χρονος επιθετικός πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες αν όχι την καλύτερη φετινή του απόδοση ήταν αυτός που με τα γκολ που πέτυχε, το πέναλτι που κέρδισε και την εν γένει εμφάνιση του οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια νίκη κορυφής.

Για να μπορέσει κανείς να αξιολογήσει καλύτερα την εμφάνιση του Ιωαννίδη και να μη μείνει στα δύο γκολ, στο πέναλτι που κέρδιζει και στο κοντρόλ με το οποίο κατεβάζει τη μπάλα στην ίδια φάση μπορεί να δει το γράφημα της Opta/Stats Perform και να δει συνολικά το παιχνίδι που έκανε ο Έλληνας σέντερ φορ.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Φώτη Ιωαννίδη στο Ατρόμητος - Παναθηναϊκός
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Φώτη Ιωαννίδη στο Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

Ο Ιωαννίδης έμεινε στο παιχνίδι 76 λεπτά πριν παραχωρήσει τη θέση του στον Βέρμπιτς κατάφερε μέσα σε αυτό το διάστημα να κάνει δύο προσωπικά ρεκόρ φέτος και δύο από τις κορυφαίες επιδόσεις του Παναθηναϊκού.

Ρεκόρ σε ντρίμπλες και αποτελεσματικότητα

Ο Ιωαννίδης αν και σέντερ φορ είχε πέντε πετυχημένες ντρίπλες και συγκεκριμένα 5/7. Αρχικός που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη του Παναθηναϊκού στη διάρκεια της σεζόν. Παράλληλα είχε 9 ενέργειες μέσα στην περιοχή. Επίδοση που είναι η υψηλότερη του για φέτος και μια από τις υψηλότερες του τριφυλλιού μέσα στη χρονιά.

Ο διεθνής επιθετικός είχε συνολικά 36 ενέργειες και ήταν αλάνθαστος στις πάσες στην επίθεση με 19/19 ενώ εκτός των δύο τερμάτων που πέτυχε είχε μια ακόμη τελική στην οποία ο Γιαννιώτης είπε όχι σωτήρια στο πρώτο 45λεπτο.

Ας δούμε και τη συνολική παρουσία του Ιωαννίδη τη φετινή σεζόν στην επίθεση του Παναθηναϊκού. Με τα δύο γκολ που σημείωσε το βράδυ της Κυριακής έφτασε τα πέντε στη χρονιά, τα τρία κόντρα στον Ατρόμητο καθώς είχε σκοράρει και στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στη Λεωφόρο.

Όπως δείχνει και το σχετικό γράφημα της Opta/Stats Perform ο Ιωαννίδης είναι αρκετά αποτελεσματικός καθώς αν και το σύνολο των xgoal του είναι 3,6 ο ίδιος έχει σημειώσει πέντε τέρματα ενώ συνολικά έχει 28 τελικές.

Οι τελικές και τα xGoals του Ιωαννίδη στην Stoiximan Super League
Οι τελικές και τα xGoals του Ιωαννίδη στην Stoiximan Super League

Όπως και όλοι οι συμπαίκτες του στον Παναθηναϊκό έτσι και ο Ιωαννίδης δίνει το κάτι παραπάνω στο φετινό ρόστερ για να μπορέσει το τριφύλλι να φτάσει στο στόχο του που είναι η ολοκλήρωση της χρονιάς με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Και για τον Γιοβάνοβιτς είναι σημαντικό που βλέπει πως ο Έλληνας φορ μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα απ' όσα θα περίμενε κανείς στην κρίσιμη μάχη του πρωταθλήματος.

Παρακολουθήστε τη μαραθώνια Game Night:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ