ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς τούς έχει όλους ξανά μαζί κι ετοιμάζει τους πράσινους για "πόλεμο" 25 ημερών

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς PHOTO CREDITS: GIANNIS DIMITROPOULOS / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει απ’ το Σάββατο (16/9) κόντρα στον Παναιτωλικό σε μία περίοδο 3,5 εβδομάδων με non-stop αγώνες κάθε 3-4 μέρες σε Stoiximan Super League και Europa League, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το επιτελείο του να έχουν προετοιμάσει πλάνο διαχείρισης.

Αυτό το παράθυρο των εθνικών ομάδων, που έκλεισε το βράδυ της Τρίτης (12/9), ήταν τούτη τη φορά κάτι παραπάνω από ευεργετικό για τον Παναθηναϊκό.

Διότι εκτός από μικρές "ανάσες", έπειτα απ’ τον πρώτο πολύ έντονο ενάμισι μήνα των προκριματικών, έδωσε την ευκαιρία στους Φίλιπ Τζούριτσιτς, Αϊτόρ και Μπένιαμιν Βέρμπιτς να επανέλθουν μετά τους τραυματισμούς τους που υπέστησαν στον τελευταίο αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες (3/9).

Ο Σέρβος επιτελικός μέσος κι ο Καταλανός εξτρέμ έχουν ξεπεράσει πλέον σε απόλυτο βαθμό το τράβηγμα στον δικέφαλο και το οστικό οίδημα στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού αντίστοιχα και προπονούνται εδώ και λίγες μέρες σε φουλ ένταση.

Ο δε Σλοβένος μπήκε αλλαγή στο 66’ στον κυριακάτικο (10/9) αγώνα της εθνικής του στο Σαν Μαρίνο κι έδειξε πως άφησε πίσω του τη διάταση στον δικέφαλο που υπέστη στην προθέρμανση του αγώνα με τον Ηπειρώτες κι είναι πλέον ετοιμοπόλεμος.

Έχει μπροστά του 3,5 εβδομάδες non-stop αγώνων

Από την Τετάρτη (13/9) θα επιστρέψει και το τελευταίο γκρουπ των διεθνών (Σπόραρ, Τσέριν, Βέρμπιτς, Μλαντένοβιτς) κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα τους έχει πλέον ξανά όλους μαζί στο Κορωπί, έπειτα από ένα δεκαήμερο, ξεκινώντας ουσιαστικά το σετάρισμα για τον "πόλεμο" των 25 ημερών που ακολουθεί στο δεύτερο, εξίσου απαιτητικό -σε Ελλάδα κι Ευρώπη- κομμάτι της σεζόν.

Με κύριο πρόβλημα μόνο τον Γιώργο Βαγιαννίδη, ο οποίος θα κάνει αγώνα δρόμου για να προλάβει κάποιο απ’ τα ματς ως το τέλος Σεπτεμβρίου -καθώς ο Τιν Γεντβάι είναι πια σε διαδικασία επιστροφής μετά τη θλάση που υπέστη στη ρεβάνς με την Μπράγκα- ο Παναθηναϊκός μπαίνει απ’ το Σάββατο (16/9) στο Αγρίνιο σε μία περίοδο 3,5 εβδομάδων με non-stop αγώνες κάθε 3-4 μέρες.

Και ματς άκρως απαιτητικά κι ανταγωνιστικά σε Stoiximan Super League και ομίλους Europa League, με τρία ταξίδια και δύσκολες αποστολές.

Μετά τον σαββατιάτικο (16/9) πολύ σημαντικό αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, όπου θα αναζητήσει το "3 στα 3", ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την μεθεπόμενη Πέμπτη (21/9, 19:45) τη Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, τέσσερις ημέρες πριν απ’ το πρώτο πολύ μεγάλο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο (25/9).

Θα ακολουθήσει νέο ταξίδι μεσοβδόμαδα στην Τρίπολη (Πέμπτη 28/9) και το μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ στο Απόστολος Νικολαΐδης την Κυριακή 1 Οκτωβρίου (19:30), πριν την αναχώρηση για το Ισραήλ και το καθοριστικό παιχνίδι με την Μακάμπι Χάιφα την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου (22:00).

"Σφήνα" το εξ αναβολής με Ατρόμητο

Κι ενώ μετά από αυτή τη σειρά των αγώνων η πλειοψηφία των ομάδων θα έχουν break σχεδόν τριών εβδομάδων λόγω των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, αλλά και το επόμενο διεθνές "παράθυρο" (13-18 Οκτωβρίου), οι πράσινοι (με βάση τις σκέψεις και τον προγραμματισμό που υπάρχει στη Stoiximan Super League) θα κληθούν να παίξουν άλλο ένα ματς στις 9 ή 10 Οκτωβρίου:

Αυτό της πρεμιέρας του πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο, που είχε αναβληθεί στις 19 Αυγούστου λόγω του ορισμού του αγώνα ΑΕΚ - Ντινάμο Ζάγκρεμπ εκείνη την ημέρα στην OPAP Arena και του ταξιδιού που ακολουθούσε λίγες μέρες μετά στην Μπράγκα (τις ίδιες μέρες, 7 ή 8/10, αναμένεται να παίξει και η ΑΕΚ το δικό της παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για την πρεμιέρα που είχε αντίστοιχα αναβληθεί).

Με τους διεθνείς του "τριφυλλιού" να αναχωρούν αμέσως μετά για τις εθνικές ομάδες τους και να επιστρέφουν μετά για το ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στις 22 Οκτωβρίου.

Πλάνο διαχείρισης

Το πρόγραμμα που ακολουθεί σ’ αυτές τις 25 μέρες είναι άκρως φορτωμένο για τον Παναθηναϊκό κι ήδη ο Γιοβάνοβιτς με το επιτελείο του έχουν προετοιμάσει πλάνο διαχείρισης αυτών των επτά πολύ ανταγωνιστικών αγώνων.

Με διατήρηση του rotation κι ενεργοποίηση όλου του ρόστερ, όπως έγινε και στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, όπου ο Σέρβος τεχνικός χρησιμοποίησε συνολικά 23 ποδοσφαιριστές του στα έξι ματς των προκριματικών και τα δύο πρώτα της Stoiximan Super League.

Έχοντας πλέον την πολυτέλεια, τις λύσεις και τις επιλογές για να διαχειρίζεται διαφορετικά το δυναμικό του, με αλλαγές από αγώνα σε αγώνα που θα διατηρούν σε υψηλό βαθμό τη φρεσκάδα της ομάδας και δεν τροποποιούν τη δομή του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού, όπως έκανε στα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος με Βόλο και ΠΑΣ Γιάννινα, όπου πραγματοποίησε κάθε φορά έως και επτά αλλαγές στην ενδεκάδα του.

Τα καλά της καλοκαιρινής ενίσχυσης και της ουσιαστικής διεύρυνσης και του βάθους του ρόστερ (μετά και την επάνοδο του Αϊτόρ), το οποίο έχει πλέον δύο ενδεκάδες πρώτης γραμμής κι όχι 14-15 παίκτες για να τραβούν όλο το "κουπί".

16/09/2023: Stoiximan Super League | Παναιτωλικός - Παναθηναϊκός (4η)

21/09/2023: Europa League | Παναθηναϊκός - Βιγιαρεάλ (1η)

25/09/2023: Stoiximan Super League | Παναθηναϊκός - ΑΕΚ (5η)

28/09/2023: Stoiximan Super League | Αστέρας - Παναθηναϊκός (6η)

01/10/2023: Stoiximan Super League | Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (7η)

05/10/2023: Europa League | Μακάμπι Χάιφα - Παναθηναϊκός (2η)

07-08/10/2023: Stoiximan Super League | Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (1η)*

*Εξ αναβολής αγώνας που θα οριστεί από τη Stoiximan Super League μέσα στις επόμενες ημέρες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ