FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Ο Γερεμέγεφ σκοράρει πιο γρήγορα από τη σκιά του

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ
Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ έχει φτάσει τα τέσσερα γκολ σε τρία ματς και σε μόλις έξι τελικές με τον Παναθηναϊκό με τον Σουηδό να βρίσκει δίχτυα με χαρακτηριστική ευκολία.

Στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ μπήκε ως αλλαγή στο 82' με τον Παναθηναϊκό πίσω στο σκορ και σκόραρε στις καθυστερήσεις του αγώνα δίνοντας έναν πολύτιμο βαθμό στο τριφύλλι, στο ματς με τον Ατρόμητο, του πρώτου γύρου, πέρασε ως αλλαγή στο 69' με το σκορ στο 4-0 και σκόραρε ξανά στο 90' για το 5-0.

Την Τετάρτη (20/12) στο Βόλο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον είχε σηκώσει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και τον έριξε στη μάχη στο 62' με το σκορ στο 0-0 και ο ίδιος ήταν ο καθοριστικός κρίκος για να πάρει το τριφύλλι ένα σημαντικό τρίποντο και να φτάσει στη νίκη στο Πανθεσσαλικό με 3-0.

Ο λόγος για τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ ο οποίος σε 28 λεπτά αγώνα πέτυχε δύο γκολ και θα μπορούσε να είχε κάνει χατ τρικ καθώς είχε μια ακόμη τελική στο στόχο ενώ είχε συνολικά 13 ενέργειες με τη μπάλα εκ των οποίων οι τρεις μέσα στην περιοχή.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του Γερεμέγεφ αλλά και το 0,75xg που είχε το οποίο ήταν φυσικά ρεκόρ στο παιχνίδι και μια από τις κορυφαίες επιδόσεις φέτος για τον Παναθηναϊκό.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Γερεμέγεφ στο Βόλος - Παναθηναϊκός
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Γερεμέγεφ στο Βόλος - Παναθηναϊκός

Βέβαια το "τρομακτικό" με τον Σουηδό φορ ο οποίος πριν δύο χρόνια είχε βγει πρώτος σκόρερ στη Σουηδία είναι η ευχέρεια που έχει δείξει στο σκοράρισμα. Σε τρεις εμφανίσεις με συνολική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο λιγότερη των 60 λεπτών έχει καταφέρει να βάλει τέσσερα γκολ σε έξι τελικές.

Οι τελικές και τα xGoals του Γερεμέγεφ
Οι τελικές και τα xGoals του Γερεμέγεφ

Ο 29χρονος επιθετικός έχει 2,08xg και 0,34xg ανά τελική έως τώρα και δείχνει με την παρουσία του πως πρόκειται για έναν κλασικό φορ περιοχής ο οποίος όταν μπαίνει η μπάλα στο κουτί μπορεί να τη στείλει στα δίχτυα και έως τώρα έχει δείξει πως σκοράρει πιο γρήγορα από τη σκιά του.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ