ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο "φτιαγμένος" Βέρμπιτς, τα likes των Ζέκα, Γιόχανσον και το συγκινητικό "αντίο" στη Ντινάμο Κιέβου

Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς
Ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε υποδειγματικά τον τελευταίο μήνα την υπόθεση του Μπένιαμιν Βέρμπιτς και όχι μόνο τον έπεισε να αποδεχτεί την πρότασή του αλλά να έρθει στην Ελλάδα "φτιαγμένος" να πετύχει. Το αντίο του Σλοβένου στην Ντινάμο Κιέβου.

Κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα... προσπερνάς τόσο "εύκολα", ειδικά όταν σε "σημαδεύουν" από νωρίς. Μετά από λίγα χρόνια θα μπορούσε να γίνει ντοκιμαντέρ, το πώς ο Παναθηναϊκός κατάφερε εν μέσω μίας πολύ δύσκολης και σύνθετης κατάστασης να κάνει δικό του έναν πραγματικά εξαιρετικό παίκτη όπως είναι ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς. Τον οποίο απέκτησε δίχως να ξοδέψει ένα ευρώ, την στιγμή που η αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο είναι τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ.

Η κίνηση που κέρδισε τον Βέρμπιτς

Κακά τα ψέματα, αν δεν υπήρχε η φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή του περασμένου Φλεβάρη, ο Βέρμπιτς θα ήταν άπιαστο, μεταγραφικό όνειρο, όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό, αλλά για κάθε ελληνικό σύλλογο.

Οι "πράσινοι" εντούτοις, διαχειρίστηκαν υποδειγματικά τον τελευταίο μήνα την υπόθεση του διεθνούς Σλοβένου εξτρέμ κι όχι μόνο τον έπεισαν να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αλλά φρόντισαν βήμα με το βήμα, μέρα με τη μέρα να έρθει "φτιαγμένος" κι αποφασισμένος για να πετύχει μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Το "να γράψουμε ιστορία με τον Παναθηναϊκό" που ανέβασαν οι "πράσινοι" το βράδυ της Παρασκευής (29/7) στο Instagram ως πρώτη δήλωση του 28χρονου winger, δεν ήταν ακόμα μία άκοπη ατάκα ως... συνοδευτικό μεταγραφής. Ήταν κάτι που έλεγε ο Βέρμπιτς προς τους ανθρώπους της ομάδας απ’ την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα. Γιατί η προσέγγιση του Παναθηναϊκού τον "άγγιξε" πρώτα απ’ όλα στο ανθρώπινο σκέλος...

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι οι "πράσινοι" (ενώ... καίγονταν για τη μεταγραφική ενίσχυσή τους) δέχθηκαν να τον περιμένουν για τρεις εβδομάδες και να παίξει στα πρώτα ματς της Ντινάμο Κιέβου στα προκριματικά του Champions League για να την ενισχύσει στην προσπάθειά της να προκριθεί, ήταν κάτι που έκανε μεγάλο "κλικ" στον Σλοβένο άσο. Και τον κέρδισε ακόμη περισσότερο, διότι ένιωσε το πόσο πολύ τον ήθελε όλος ο οργανισμός του "τριφυλλιού". Κι όλο αυτό θέλει να το ανταποδώσει...

Ζούσε μαζί το καλοκαιρινό "χτίσιμο" του Παναθηναϊκού

Επίσης, όλο αυτό το διάστημα των 20 ημερών που "έτρεχαν" οι συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό, ο ίδιος ήταν σε ανοικτή γραμμή με τους ανθρώπους της ομάδας και "ζούσε" μαζί τους το καλοκαιρινό "χτίσιμο" των "πράσινων". Μάθαινε τα πάντα γύρω απ’ το πώς δούλευε η ομάδα στην προετοιμασία, τα φιλικά της, τις νέες προσθήκες, το συνολικό πρότζεκτ, τα πάντα. Σαν να ήταν ήδη μέλος του Παναθηναϊκού. Παράλληλα, μιλούσε διαρκώς με πρώην συμπαίκτες του που είχαν ξεκάθαρη εικόνα απ’ το "τριφύλλι", οι οποίοι τον ενθάρρυναν διαρκώς να φορέσει τα πράσινα.

Διόλου... τυχαίο το γεγονός πως στο μήνυμα που ανέβασε ο Βέρμπιτς το πρωί του Σαββάτου (30/7) στο Instagram, γράφοντας "Verbic is green" μαζί με μία φωτογραφία του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, οι πρώτοι που του απάντησαν από κάτω ήταν ο Ζέκα και ο Ματίας Γιόχανσον.

Ο άλλοτε αρχηγός του "τριφυλλιού" και συμπαίκτης του στην Κοπεγχάγη για μία διετία του έγραψε "πάμε αδερφέ μου, σου εύχομαι τα καλύτερα" και ο Σουηδός δεξιός μπακ, με τον οποίο συνυπήρξε (κι έκανε πολύ παρέα) στους λίγους μήνες που έμεινε στη Λέγκια Βαρσοβίας έγραψε ένα μεγάλο "ναιιιι" μαζί με το σήμα του τριφυλλιού. Το "καλωσόρισμα" των... πρώην.

Το μήνυμα προς τη Ντινάμο Κιέβου

Η ποιότητα του χαρακτήρα του Βέρμπιτς φάνηκε κι απ’ το μήνυμα που έγραψε στα social media προς τους φίλους της Ντινάμο Κιέβου. Σαν αποχαιρετισμός κι ευχαριστώ για την τετραετία που πέρασαν μαζί. Αλλα δείχνοντας και το πόσο πόνεσε κι ο ίδιος, μαζί με τον ουκρανικό λαό για όσα έχει περάσει τους τελευταίους 5 πολύ δύσκολους μήνες.

"Αγαπητοί οπαδοί της Ντινάμο, είμαι περήφανος για κάθε μέρα που πέρασα εδώ. Λατρεύω τη Ντινάμο, αγαπώ το Κίεβο και την Ουκρανία.

Πριν από 4 χρόνια ήρθα στην Ουκρανία για να δουλέψω. Σε έναν καλό ευρωπαϊκό σύλλογο με μεγάλη παράδοση και εξαιρετικές συνθήκες. Σε ένα υπέροχο περιβάλλον με έναν πρόεδρο που φρόντιζε τους πάντες. Από τις πρώτες μέρες ένιωσα σαν στο σπίτι μου.

Περνάμε τρομερά δύσκολες στιγμές μαζί. Ένας τρομερός, άδικος πόλεμος όπου πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι. Παιδιά που πήγαιναν στο ποδόσφαιρο, υποστήριζαν τις αγαπημένες τους ομάδες και απλά χαίρονταν τη ζωή.

Φεύγω από τον αγαπημένο μου σύλλογο, την αγαπημένη μου ομάδα και θα μου λείψει πολύ.

Ο γιος μου ο Μάι είναι μισός Ουκρανός και είναι οπαδός της Ντινάμο Κιέβου, όπως ήταν, είναι και θα είναι κι ο πατέρας του.

Ντινάμο Κιέβου, Ουκρανία, ευχαριστώ! Είμαι περήφανος που μπαίνω στην ιστορία ενός μεγάλου συλλόγου. Βέρμπιτς".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ