FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Ο εργάτης Πέρεθ κόντρα στους χαφ του Ολυμπιακού και ο Σάντσες που έλαμψε απ' το πουθενά

Ο Ρούμπεν Πέρεθ στο ντέρμπι των αιωνίων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό
Ο Ρούμπεν Πέρεθ στο ντέρμπι των αιωνίων ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία σπουδαία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, κάτι που οφείλει εν πολλοίς στον κορυφαίο Πέρεθ που έκανε εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή, αλλά και στον εκπληκτικό Φακούντο Σάντσες.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη. Το βράδυ της Κυριακής (9/4) οι πράσινοι επικράτησαν 2-0 του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο για την 4η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Κάπως έτσι, το τριφύλλι έκανε αποφασιστικό βήμα στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου. Συγκεκριμένα, ο Παναθηναϊκός άνοιξε την διαφορά του από τον τρίτο Ολυμπιακό στους έξι πόντους και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί με την ΑΕΚ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, κοντρόλαρε στη συνέχεια τον ρυθμό και δεν άφησε τους ερυθρόλευκους να κάνουν μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Μπρινιόλι. Ένα από τα βασικά ζητούμενα για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ο έλεγχος του κέντρου.

Ο "εργάτης" Πέρεθ στη μεσαία γραμμή

Ο Σέρβος προπονητής γνωρίζοντας πως ο Ολυμπιακός διαθέτει ποιοτικά χαφ, όπως είναι ο Εμβιλά, ο Χουάνγκ και πιο μπροστά οι Φορτούνης και Χάμες, έπρεπε να θωρακιστεί αναλόγως.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τον χώρο δράσης και τον δίκτυο μεταβιβάσεων των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού.

Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό
Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό


Ο Ρούμπεν Πέρεθ (4) μαζί με τον Δημήτρη Κουρμπέλη (21) αγωνίστηκαν λίγο πιο πίσω, με τον Μπερνάρ (10) να κάνει επίσης κινήσεις κοντά τους, ώστε να καλυφθούν τα ανεβάσματα του Ροντινέι.

Συνολικά, οι πράσινοι έκαναν εξαιρετική ανασταλτική δουλειά με "ηγέτη" τον Πέρεθ στη μεσαία γραμμή. Ο Ισπανός μέσος είχε δύσκολο έργο, αλλά τα κατάφερε περίφημα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του και τις επιδόσεις του στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό.

Οι ενέργειες και οι καλύτερες επιδόσεις του Πέρεθ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Οι ενέργειες και οι καλύτερες επιδόσεις του Πέρεθ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ο Πέρεθ είχε 59 ενέργειες με την μπάλα, όλες μεταξύ των δύο "κουτιών". Είχε 37 πετυχημένες στις 52 πάσες, ενώ είχε και 9/17 μεταβιβάσεις στην επίθεση. Ο Ισπανός ξεχώρισε στο πρέσινγκ των πρασίνων, όταν ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή.

Έτσι, τελείωσε το παιχνίδι με δέκα ανακτήσεις, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή στο ματς. Οι έξι ήταν στη μεσαία γραμμή και είχε από δύο στο αμυντικό και το επιθετικό τρίτο. Επιπλέον είχε δύο τάκλιν.

Ο Φακούντο Σάντσες ήρθε από το πουθενά και "έλαμψε"

Ο Φακούντο Σάντσες αγωνίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη φορά βασικός. Κάτι που είχε να συμβεί από τον περασμένο Νοέμβριο όταν είχε παίξει στο αρχικό σχήμα στα ματς με Βόλο και Ολυμπιακό και τότε είχε αντικατασταθεί στο ημίχρονο. Ο Αργεντινός μετά τη θετική του εμφάνιση απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη ήταν άξιος χειροκροτήματος και στο ντέρμπι των αιωνίων.

"Είτε παίζει ο Σάντσες, είτε δεν παίζει ο τρόπος της δουλειάς του είναι τέτοιος που πάντα ξέρουμε πως όταν στηριχθούμε θα μας δώσει αυτό που θέλουμε. Δεν με εκπλήσσει η απόδοση του, αυτός είναι ο Φακούντο" δήλωσε για εκείνον ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου.

Οι ενέργειες και οι καλύτερες επιδόσεις του Σάντσεθ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
Οι ενέργειες και οι καλύτερες επιδόσεις του Σάντσεθ στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Ο Σάντσες όργωσε την δεξιά πλευρά. Τελείωσε το παιχνίδι με 74 ενέργειες με την μπάλα, τις περισσότερες από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή. Η αλήθεια είναι πως η πράσινη ανάπτυξη έκλινε προς την πλευρά του.

Ο Αργεντινός μπακ είχε 35 στις 48 πάσες και 8 στις 14 στην επίθεση. Μάλιστα, σχεδόν το 80% των μεταβιβάσεων του ήταν προωθημένες, κάτι που δείχνει τη διάθεση του Σάντσες να σπρώξει μπροστά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Ο δεξιός μπακ των πρασίνων είχε δύσκολη δουλειά καθώς από την πλευρά του επιχειρούσαν Ρέαμπτσουκ και Φορτούνης, όμως δούλεψε πολύ καλά και ανασταλτικά. Άλλωστε, ολοκλήρωσε το ντέρμπι με πέντε ανακτήσεις.

Ο Γιοβάνοβιτς μένει έτσι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος από τη δουλειά του Σάντσες, καθώς βλέπει πως στη δύσκολη συνέχεια με τα συνεχόμενα παιχνίδια, μπορεί να παίρνει βοήθειες και από ποδοσφαιριστές που βρίσκονται συνήθως στον πάγκο.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ