ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Μοναδικός στόχος να μην υποθηκεύσει την επόμενη χρονιά του

ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ο αποκλεισμός στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson βάζει σε δύσκολη θέση Μπενίτεθ και ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, με τα περιθώρια να αρχίζουν να στενεύουν απελπιστικά.

Οι ημιτελικοί του Κυπέλλου Bettson που είχαν αναδειχθεί ως οι αγώνες της χρονιάς για τον Παναθηναϊκό ήρθαν. Αποκλείστηκε όμως κάνοντας δύο πολύ άσχημα παιχνίδια, χάθηκε η πιθανότητα κατάκτησης ενός τίτλου, αλλά και η εξασφάλιση ενός καλού ευρωπαϊκού εισιτηρίου για την επόμενη σεζόν.

Ολ’ αυτά έχουν προβληματίσει έντονα τους πάντες για έναν κυρίως λόγο. Αν συνεχίσουν οι πράσινοι να παρουσιάζουν το ίδιο κακό αγωνιστικό πρόσωπο θα υποθηκεύσουν και την επόμενη χρονιά. Μια σεζόν που σύμφωνα με όλα όσα έχουν τονίσει όλοι όσοι εμπλέκονται με το ποδοσφαιρικό τμήμα θα πρέπει να μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Με την εικόνα που έχει όμως ο Παναθηναϊκός το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, όχι μόνο δεν μπορεί να το κάνει, αλλά ενδεχομένως να μην βρίσκεται ούτε στην Ευρώπη. Για να καταφέρει να δει στα μάτια τους ανταγωνιστές του, θα πρέπει να μάθει να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, να δημιουργεί ευκαιρίες και να έχει αρκετούς τρόπους για να σκοράρει.

Εδώ και ένα μήνα όμως το τριφύλλι στα μοναδικά παιχνίδια στα οποία μπορεί να ειπωθεί πως τουλάχιστον για ένα ημίχρονο είχε την υπεροχή, ήταν αυτά με τον Ατρόμητο και την Κηφισιά, ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Σε όλα τα υπόλοιπα (ΑΕΚ, Φερεντσβάρος, Ρόμα, Ολυμπιακός και οι δύο αγώνες με τον ΠΑΟΚ) παρουσίασε μια ομάδα που έδωσε αμέσως τη μπάλα στον αντίπαλο, μιας και ξεκάθαρα δεν μπορούσε να την κρατήσει βγάζοντας ανασφάλεια. Και αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Στο pre game του δεύτερου ημιτελικού Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον ΠΑΟΚ ο Ράφα Μπενίτεθ απάντησε ευθαρσώς σε μια σχετική ερώτηση για τον σχηματισμό και το πλάνο, λέγοντας πως ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που τη δεδομένη χρονική στιγμή αυτό δεν μπορεί να το κάνει και από την άλλη όταν συμβαίνει, δεν μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες εύκολα. Αν υπάρχει τέτοια παραδοχή από τον Ισπανό προπονητή, τότε γίνεται αντιληπτό ότι οι πράσινοι θα προσπαθήσουν να τερματίσουν στην 4η θέση της βαθμολογίας, παίζοντας ποδόσφαιρο το οποίο δεν βοηθά ομάδες να έχουν πολλές πιθανότητες να σκοράρουν και να πάρουν νίκες.

Κι αυτό γιατί στην πλειονότητα των αγώνων που έπονται στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός θα είναι η ομάδα που θα πρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο των αγώνων, προκειμένου να μαζέψει βαθμούς και να καλύψει τη διαφορά από τον Λεβαδειακό.

Ο Ράφα Μπενίτεθ λοιπόν, θα πρέπει να βοηθήσει την ομάδα του να βρει τρόπους να το κάνει. Να έχει τον έλεγχο και να δημιουργεί ευκαιρίες, έχοντας παράλληλα στο μυαλό του πως από τη μια θα πρέπει ν’ αποκτήσει το σύνολο τη χημεία που απαιτείται λόγω των τόσων πολλών αλλαγών στο ρόστερ του και αφετέρου να διαχειριστεί και τις δυνάμεις των ποδοσφαιριστών που παίζουν ανελλιπώς το τελευταίο διάστημα.

Υπάρχει μάλιστα και η σημείωση των διπλών επιλογών, καθώς αρκετοί από αυτούς που διαθέτει στο ρόστερ του, δεν θα μπορούν να δώσουν το παρών στους αγώνες με την Βικτόρια Πλζεν.

Στα τρία ντέρμπι που προηγήθηκαν πήραν πολύ μεγάλο χρόνο συμμετοχής οι Ίνγκασον, Κυριακόπουλος, Καλάμπρια, Κοντούρης, Αντίνο και Τεττέη. Ειδικά ο Αργεντινός έχει παίξει ήδη τέσσερα συνεχόμενα ματς, ενώ προέρχεται από περίοδο… αγρανάπαυσης στην Αργεντινή. Υπάρχουν επίσης κι άλλοι παίκτες που αγωνίστηκαν πολύ περισσότερο συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα (ΠάλμερΜπράουν, Ταμπόρδα).

Ενδεχομένως λοιπόν το τεχνικό επιτελείο θα κάνει rotation στο παιχνίδι με την ΑΕΛ Novibet, για να έχει “φρέσκους” αρκετούς ποδοσφαιριστές στην πρώτη αναμέτρηση με τους Τσέχους, ξέροντας παράλληλα πως κόντρα στους Θεσσαλούς δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη.

Οι επόμενες τρεις εβδομάδες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες για τους στόχους που έχουν απομείνει στους πράσινους. Αγώνες στο πρωτάθλημα με ΑΕΛ, ΟΦΗ (εκτός και ο εξ’ αναβολής εντός έδρας), Άρη και Λεβαδειακό, διπλή “μάχη” με την Πλζεν στο Europa League.

Μέχρι τις 8 Μαρτίου, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός των πολλών αγωνιστικών προβλημάτων, θα πρέπει να δείξει πως είναι μια ομάδα που μπορεί να προοδεύσει, να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει και να αφήσει υποσχέσεις πως μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο. Αν δεν το κάνει αυτό, η περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη για όλους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ