ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Μοιάζει σαν να έχει ήδη φύγει ο Ρόκα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΤΑΝΙ ΠΟΓΙΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΝΤΑΝΙ ΠΟΓΙΑΤΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Ρόκα εξακολουθεί να "απέχει" απ’ τα... βασικά στον Παναθηναϊκό και λειτουργεί σαν να έχει ήδη "φύγει" από το "τριφύλλι", τουλάχιστον πνευματικά.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει σε βαθιά αγωνιστική κρίση και λόγω της κάκιστης εκκίνησής του στο πρωτάθλημα (ένας βαθμός στα τρία πρώτα παιχνίδια της Super League 1) και λόγω της τραγικής εικόνας του μέσα στο γήπεδο, που παρουσιάζεται ολοένα και χειρότερη ματς με το ματς αντί να βελτιώνεται.

Την ίδια ώρα δε, όπου όλος ο παναθηναϊκός "οργανισμός" προσπαθεί να "μαζευτεί" σ’ αυτή την περίοδο της διακοπής, προκειμένου να βρει λύσεις για να συνέλθει αγωνιστικά η ομάδα, ο Τσάβι Ρόκα εξακολουθεί να "απέχει" απ’ τα... βασικά. Και λειτουργεί σαν να έχει ήδη "φύγει" από το "τριφύλλι", τουλάχιστον πνευματικά.

Ο τεχνικός διευθυντής των "πράσινων", σε μία (οποιαδήποτε μορφής) κρίση στο αγωνιστικό τμήμα, οφείλει να είναι "εκεί" και να λειτουργεί σαν μία βασική "σταθερά" για όλη την ομάδα. Ο Καταλανός αντιθέτως, μοιάζει ολοένα και περισσότερο σαν "ξένο σώμα" στον Παναθηναϊκό. Δείχνει ακόμη πιο απόμακρος από το ποδοσφαιρικό τμήμα και την καθημερινότητά του, παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί πλέον (κατά 99%) οι μεταγραφές και είναι ξεκάθαρο πως έχει πολύ περισσότερο χρόνο, για να επικεντρωθεί σε αρκετά από τα "ανοικτά" ζητήματα που υπάρχουν ενδό-αποδυτηριακά. Πολύ περισσότερο στην παρούσα φάση, θα έπρεπε να "ενεργοποιηθεί" και να γίνει μέρος της λύσης κι όχι κομμάτι του "προβλήματος".

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ Ο ΡΟΚΑ

Είναι ξεκάθαρο πως ο Ρόκα δεν είναι και στην καλύτερη ψυχολογική διάθεση, μετά τον πρόσφατο χαμό του πατέρα του. Κι αυτό είναι απολύτως ανθρώπινο και κατανοητό. Έπεσαν πάρα πολλά "μαζεμένα". Απ’ την άλλη όμως η "συμμετοχή" του στην καθημερινότητα του αγωνιστικού είναι ελάχιστη. Δεν παίρνει πρωτοβουλίες, έχει μηδενική παρεμβατικότητα στα αποδυτήρια (έχουν περάσει τρία άσχημα αποτελέσματα και δεν έχει μιλήσει ούτε μία φορά στους παίκτες) και η επαφή του με την ομάδα περιορίζεται μόνο στις συζητήσεις με τον Ντάνι Πογιάτος.

Έναν Πογιάτος που στην προκειμένη περίπτωση τον "χρειάζεται" περισσότερο απ’ όλους, αλλά δεν τον... έχει "εκεί" στην καθημερινότητα της ομάδας. Όλα αυτά, μαζί με πολλά ακόμη παράπονα γύρω από το "χτίσιμο" και την εκτέλεση του μεταγραφικού (κι όχι μόνο) σχεδιασμού, έχουν πολλαπλασιάσει τη "δυσαρέσκεια" των... άνωθεν κλιμακίων για τον 46χρονο τεχνικό διευθυντή. Με τον Ρόκα να βρίσκεται πλέον σε "δυσμένεια". Σε σημεία που να μην αποκλείεται και το ενδεχόμενο να φύγει πρώτα ο ίδιος και μετά ο Πογιάτος.

Ειδικά, εάν προχωρήσει άμεσα το θέμα της πρόσληψης ενός προσώπου που θα μπει στα αποδυτήρια σε ρόλο ενισχυτικό του προπονητή και θα λειτουργήσει σαν συνδετικός κρίκος ολόκληρου του ποδοσφαιρικού τμήματος με τη διοίκηση. Επ’ αυτού υπάρχει πλέον ειλημμένη απόφαση από την πλευρά του Αλαφούζου, για να γίνει πλέον αυτή η κίνηση, καθώς το αποδυτηριακό "κενό" στην καθημερινότητα της ομάδας, είναι πλέον τεράστιο και ο Ρόκα, δείχνει (απ’ την πρώτη μέρα του στο κλαμπ), πως δεν έχει διάθεση να το... καλύψει.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΣΑΡΙΕΓΚΙ

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού συγκεντρώνουν ήδη βιογραφικά και προφίλ υποψηφίων (με πρόθεση να είναι απ’ το ευρύτερο Παναθηναϊκό περιβάλλον) γι’ αυτό το νέο ρόλο που θα έχει (διευρυμένες) αρμοδιότητες γενικού αρχηγού ή διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος. Στα ονόματα που έχουν πέσει ήδη στο τραπέζι, είναι κι αυτό του Γιόσου Σαριέγκι, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του "τριφυλλιού" για μία πενταετία (2007-2012) και μάλιστα ήταν κι εκ των αρχηγών του Παναθηναϊκού από το 2010 και μετά.

Ο Βάσκος συγκεντρώνει αρκετά από τα στοιχεία που αναζητούν στο "τριφύλλι" ενώ στα υπέρ είναι και η αμεσότητα που μπορεί να έχει λόγω της ισπανικής γλώσσας, με τον προπονητή και τους (ουκ ολίγους) Ισπανόφωνους παίκτες της πρώτης ομάδας. Εντούτοις, συγκεντρώνει δυσκολίες η περίπτωσή του για να "μετακομίσει" ξανά μετά από τόσα χρόνια και πάλι στην Ελλάδα, καθότι είναι δημοτικός σύμβουλος σε μία μικρή πόλη της ιδιαίτερης πατρίδας του, ενώ έχει κάνει κι ένα νέο επαγγελματικό άνοιγμα (με δικό του κατάστημα).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ