ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Τελειώνει με τον Ούγκο για την άμυνα και καταλήγει και σε τερματοφύλακα

Ο Βίτορ Ούγκο κατά την παρουσίαση του από την Τράμπζονσπορ
Ο Βίτορ Ούγκο κατά την παρουσίαση του από την Τράμπζονσπορ PRINT SCREEN

Ο Παναθηναϊκός "τρέχει" πλέον τις συζητήσεις με τις κεφαλές του City Group για την απόκτηση του 32χρονου στόπερ της Μπαΐα, Βίκτορ Ούγκο κι ο Φατίχ Τερίμ έχει ήδη στα χέρια του λίστα με τερματοφύλακες για να πάρει τις σχετικές αποφάσεις. Τα δεδομένα για χαφ στο "6-8". 

Σε μία χειμερινή μεταγραφική περίοδο όπου όλα πλέον "τρέχουν" με πολύ διαφορετικούς ρυθμούς σε σχέση με όσα υπήρχαν στον (αρχικό) προγραμματισμό πριν από ένα μήνα, ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει το ένα απ’ τα δύο "μέτωπα" στο κέντρο της άμυνάς του (δανεισμός Ακαϊντίν από τη Φενερμπαχτσέ) και φουλάρει πια για να "τελειώνει" άμεσα και με τον αριστεροπόδαρο στόπερ, όπου Νο1 στόχος παραμένει ο Βραζιλιάνος Βίτορ Ούγκο της Μπαΐα.

Η επιθυμία του παίκτη και οι σχέσεις με το City Group

Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός (1.87), για τον οποίο ο Φατίχ Τερίμ έχει δώσει το "ΟΚ" προς τον Γιάννη Παπαδημητρίου, έχοντας πλήρη εικόνα για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του απ’ τη θητεία του στην πρωταθληματική Τραμπζονσπόρ του 2022 και τα δύο χρόνια που πέρασε ως βασικός στη Serie A με φανέλα της Φιορεντίνα, είναι απόλυτα θετικός στο να επιστρέψει στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού και να παίξει σε μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστικούς στόχους.

Κι αυτό είναι το πρώτο και το βασικότερο όλων: Η επιθυμία του παίκτη. Με τους "πράσινους" να είναι πλέον σε ανοικτή διαπραγμάτευση με τις "κεφαλές" του City Group στο οποίο ανήκει απ’ τον Μάιο του 2023 η Μπαΐα, προκειμένου να βρουν μία φόρμουλα συμφωνίας και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του παίκτη που θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του "λαβωμένου" Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Με την ηγεσία του City Group υπάρχει άλλωστε, ένας καλός "δίαυλος" επικοινωνίας απ’ το περασμένο καλοκαίρι και τη μετακίνηση του Έρικ Πάλμερ-Μπράουν και υπάρχουν ενδείξεις και αισιοδοξία πως το θέμα θα κλείσει θετικά μέσα στις επόμενες ημέρες. Κι ο Βραζιλιάνος -που έκανε προετοιμασία το τελευταίο διάστημα με την Μπαΐα επί ευρωπαϊκού εδάφους- θα αποτελέσει την τρίτη "χειμερινή" μεταγραφή του Παναθηναϊκού μετά τους Λημνιό και Ακαϊντίν.

Η λίστα με τους τερματοφύλακες

Από εκεί και πέρα στον Παναθηναϊκό προχωρούν και το θέμα του βασικού τερματοφύλακα, ο οποίος θα αποκτηθεί για να καλύψει άμεσα το κενό του Αλμπέρτο Μπρινιόλι, που έχει πλέον "απενεργοποιηθεί" ως το καλοκαίρι, όταν και θα ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με την ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του όπου επιθυμεί.

Υπάρχει ήδη λίστα απ’ τους ανθρώπους του "τριφυλλιού" την οποία αξιολογεί ο Τερίμ και το επιτελείο του για να πάρει τις σχετικές αποφάσεις και μέσα στις επόμενες ημέρες ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει και το συγκεκριμένο θέμα, για να συγκροτηθεί η νέα τριάδα των γκολκίπερ της πρώτης ομάδας μαζί με τους Γιούρι Λοντίγκιν και Βασίλη Ξενόπουλο.

Θα κινηθεί και για τον άξονά του

Οσο για το αν θα υπάρξει άλλη κίνηση; Μετά την απόκτηση του δεύτερου στόπερ (κι εφόσον δεν πάρει αρνητική τροπή το θέμα του Ούγκο και χαθεί άλλος χρόνος), θα γίνει μία συνολική επαναξιολόγηση του ρόστερ και των επιλογών που έχει στα χέρια του ο Τερίμ και το πόσο αισθάνεται πως τον καλύπτουν για τη μάχη του τίτλου.

Το πιο πιθανό σενάριο τούτη την στιγμή είναι πως ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει και για παίκτη που θα αγωνίζεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής, κυρίως στο "6" και στο "8".

Αναζητώντας έναν χαφ διαφορετικών αγωνιστικών χαρακτηριστικών που θα δώσει επιπλέον στοιχεία στη δημιουργία, αλλά και στην ένταση της ομάδας και θα είναι συμβατός με το αγωνιστικό μοντέλο που θέλει να περάσει βήμα-βήμα στο "τριφύλλι" ο Τούρκος τεχνικός.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ