ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ολοταχώς για να κλείσει το deal για τον Τζούριτσιτς

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ολοταχώς για να κλείσει το deal για τον Τζούριτσιτς
@2021 OLIVIER MATTHYS/AP IMAGES

Απευθείας διαπραγματεύσεις του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Παπαδημητρίου με τη διοίκηση της Σαμπντόρια και ολοκληρώσει τη μεταγραφή του 31χρονου διεθνούς Σέρβου μεσοεπιθετικού, Φίλιπ Τζούριτσιτς.

Σε προχωρημένο επίπεδο βρίσκονται πλέον οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Φίλιπ Τζούριτσιτς, με τους "πράσινους" να στρέφουν οριστικά την προσοχή τους προς τον διεθνή Σέρβο μεσοεπιθετικό, αφήνοντας (για την ώρα) στην άκρη την υπόθεση του Όντρεϊ Λινγκρ, ο οποίος δεν έχει αποφασίσει ακόμη για το μέλλον του.

Ο Παναθηναϊκός βεβαίως, δεν μπορεί να περιμένει και χρειάζεται άμεσα παίκτη για να καλύψει τη θέση του δημιουργικού χαφ στο "8-10" και δη παίκτη πρώτης γραμμής και ποιοτική επιλογή.

Το βάρος πλέον έπεσε τα τελευταία 24ωρα στον Τζούριτσιτς και την ώρα που ο 31χρονος άσος κατέγραφε την 41η συμμετοχή του με την εθνική Σερβίας (στο νικηφόρο φιλικό επί της Ιορδανίας, 3-2 στη Βιέννη), ο Παναθηναϊκός βρίσκονταν σε ανοικτή γραμμή με τη Σαμπντόρια για να προχωρήσει τις διαπραγματεύσεις για την απόκτησή του για τα επόμενα τρία χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι πληροφορίες του SPORT24 αναφέρουν πως ο τεχνικός διευθυντής του "τριφυλλιού", Γιάννης Παπαδημητρίου, βρίσκεται σε απευθείας συζητήσεις με τη διοίκηση του συλλόγου της Γένοβας με στόχο να "τελειώσει" πλέον το deal. Το όλο ζήτημα φαίνεται πως προχωράει πια με σταθερά βήματα και είναι πολύ πιθανό ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο να υπάρξει οριστική συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Με την πλευρά του Τζούριτσιτς άλλωστε, ο Παναθηναϊκός τα έχει βρει για συμβόλαιο τριών ετών, με παρόμοιες αποδοχές με αυτές που έχει στη Σαμπντόρια, ήτοι 1,5 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Η πορεία του: Σερβία, Ελλάδα και οι άλλες 6 χώρες

Ο Τζούριτσιτς ξεκίνησε την ποδοσφαιρική πορεία του απ’ τις Ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, ενώ πέρασε απ' τα... μέρη μας τη σεζόν 2007-2008 παίρνοντας μεταγραφή στην Κ17 του Ολυμπιακού. Στον Πειραιά έμεινε μόνο έναν χρόνο, επιστρέφοντας στην πατρίδα του για τη Ραντνίτσκι, απ’ την οποία έφυγε το 2010 για τη Χέρενφεν.

Στην Ολλανδία έκανε το ξεπέταγμά του, με 26 γκολ και 28 ασίστ σε 110 επίσημα ματς, προτού πάρει μεταγραφή για την Μπενφίκα η οποία κατέβαλε 8 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Δόθηκε δανεικός κατά σειρά σε Μάιντς, Σαουθάμπτον, Άντερλεχτ, Σαμπντόρια. Στην ιταλική ομάδα έμεινε και μετά τη λήξη του δανεισμού του για μια διετία, προτού φύγει το 2018 για τη Σασουόλο.

Στη Σασουόλο μέτρησε 100 παιχνίδια με απολογισμό 12 ασίστ και 14 γκολ, "έφτιαξε" ξανά το όνομά του και σταθεροποιήθηκε στις κλήσεις της εθνικής Σερβίας. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην "Ντόρια", όμως ο υποβιβασμός της τον οδηγεί ξανά εκτός, με τον Παναθηναϊκό να καιροφυλαχτεί…

Προτάθηκε και ο Εκόνγκ στους στόπερ

Σε ότι αφορά τώρα το κέντρο της άμυνας, στο "τριφύλλι" έχει προταθεί κι εξετάζεται τα τελευταία 24ωρα κι ο 29χρονος Νιγηριανο-ολλανδός στόπερ Γουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ, ο οποίος ανήκει στη Γουότφορντ και το τελευταίο εξάμηνο έπαιξε ως δανεικός στη Σαλερνιτάνα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ