ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Οι πράσινοι βλέπουν δυνατά την περίπτωση του Αυστριακού στόπερ, Κρίστοφ Κλάρερ

Ο Κρίστοφ Κλάρερ
Ο Κρίστοφ Κλάρερ JVºRGEN FROMMEAUGENKLICK/FIRO SPORTPHOTO/DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Σε πρώτο πλάνο για την εναλλακτική επιλογή στο rotation της "πράσινης" άμυνας ο 23χρονος Αυστριακός πανύψηλος κεντρικός αμυντικός της Φορτούνα Ντίσελντορφ, Κρίστοφ Κλάρερ

Είναι δεδομένη κι εκφρασμένη εδώ και καιρό η πρόθεση και η επιθυμία των ανθρώπων του Παναθηναϊκού να κλείσουν μέσα στις επόμενες ημέρες (τουλάχιστον) τον έναν απ’ τους δύο στόπερ που θα αποκτήσει το "τριφύλλι" το εφετινό καλοκαίρι. Ούτως ώστε να είναι διαθέσιμος στο αγωνιστικό πλάνο και στον σχεδιασμό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απ’ τις πρώτες ημέρες του βασικού σταδίου της προετοιμασίας των "πράσινων" στο Μπαντ Έρλαχ της Αυστρίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα απ’ αυτή την πολύ προσεκτική αναζήτηση των ανθρώπων της ομάδας, έχει ξεχωρίσει η περίπτωση του υψηλόσωμου (1,91μ.) Αυστριακού κεντρικού αμυντικού, Κρίστοφ Κλάρερ, ο οποίος ανήκει στη Φορτούνα Ντίσελντορφ κι έχει συμβόλαιο με τη γερμανική ομάδα έως τον Ιούνιο του 2024.

Ο 23χρονος στόπερ (γεννηθείς στις 14 Ιουνίου 2000 στο Μποχέιμκιρχεν της Αυστρίας) και διεθνής με τις "μικρές" εθνικές ομάδες της Αυστρίας (39 ματς από την U15 έως την U21), είναι ένας απ’ τους παίκτες που αρέσουν πολύ στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και "παίζει" όντως πολύ δυνατά για την επιλογή του τέταρτου στόπερ στο ρόστερ της ομάδας. Για τον παίκτη δηλαδή ο οποίος θα αποκτηθεί ως εναλλακτική επιλογή στο rotation της άμυνας, αλλά θα έχει πολύ σημαντικές προοπτικές εξέλιξης και σταδιακής ανέλιξης στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Η πορεία του Κλάρερ ως τη Γερμανία

Ο Κλάρερ ξεκίνησε την καριέρα του απ’ την ομάδα της γενέτειράς του και πέρασε απ’ όλα τα πρώτα ηλικιακά κλιμάκια της Ακαδημίας της Ραπίντ Βιέννης, προτού πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2016 για τη Σαουθάμπτον.

Στην Αγγλία ανέβηκε το 2018 στην U23 της αγγλικής ομάδας, ενώ έκανε και προπονήσεις μαζί με τον Βίρτζιλ φαν Ντάικ προτού ο Ολλανδός πάρει μεταγραφή για τη Λίβερπουλ (είχε συνολικά 74 συμμετοχές με 4 γκολ και 3 ασίστ στις ομάδες των "αγίων").

Τον Ιανουάριο του 2020 εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 δόθηκε δανεικός για έξι μήνες στην αυστριακή Πόλτεν (14 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ) και το καλοκαίρι του 2020 τον αγόρασε η Φορτούνα αντί 400.000 ευρώ.

Στη Γερμανία η πορεία της εξέλιξής του ήταν ραγδαία. Την πρώτη σεζόν (2020/21) είχε 17 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, τη δεύτερη (2021/22) 33 αγώνες με 3 γκολ και 1 ασίστ, ενώ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε μέτρησε άλλες 33 συμμετοχές, με 2 γκολ και 1 ασίστ.

Το συμβόλαιο του Κλάρερ ολοκληρώνεται σε ένα χρόνο και δεν δείχνει διάθεση να το ανανεώσει. Στον Παναθηναϊκό τον έχουν στο "μικροσκόπιό" τους εδώ κι αρκετό καιρό και είναι στα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει για την (πάντα θεωρητικά, διότι στο γήπεδο κρίνονται όλοι) "αναπληρωματική" επιλογή τους στο κέντρο της άμυνας.

Δείτε το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπράουνσβαϊγκ στο 1:00:

Από μία αγορά που έχει "λαβράκια"

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί, είναι το γεγονός πως η υπόθεσή του δεν είναι ακόμη πολύ προχωρημένη, εντούτοις είναι δεδομένο το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, που βλέπει στο πρόσωπο του νεαρού Αυστριακού μία επιλογή με εξαιρετική προοπτική για το παρόν και το μέλλον.

Γνωρίζοντας άλλωστε πως η συγκεκριμένη αγορά της Β’ Γερμανίας που κρύβει "λαβράκια" και πολύ καλές περιπτώσεις παικτών με προοπτική.

Κάτι που αποδείχθηκε, άλλωστε και το περασμένο καλοκαίρι, με την κίνηση του Παναθηναϊκού να αγοράσει εντελώς "αθόρυβα" του Άνταμ Τσέριν απ’ τη Νυρεμβέργη της Β’ Γερμανίας, αντί μόλις 450.000 ευρώ, σε μία απ’ τις πιο value for money κινήσεις των τελευταίων ετών...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ