ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: "Μαγειρεύει" από τώρα για δημιουργικό χαφ κι εξτρέμ που μπορεί να παίξει και επιθετικός κορυφής

Bordeaux's Samuel Kalu, right, kicks the ball ahead of Zenit's Robert Mak during the Europa League, Group C soccer match between FC Zenit and Bordeaux at St. Petersburg stadium, in St. Petersburg, Russia, Thursday, Oct. 25, 2018. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Bordeaux's Samuel Kalu, right, kicks the ball ahead of Zenit's Robert Mak during the Europa League, Group C soccer match between FC Zenit and Bordeaux at St. Petersburg stadium, in St. Petersburg, Russia, Thursday, Oct. 25, 2018. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) @ 2018 DMITRI LOVETSKY / ASSOCIATED PRESS

Η σκέψη για ενίσχυση τον Ιανουάριο "κλείδωσε" μετά τον τραυματισμό του Τρουιγιέ. Στο τριφύλλι ψάχνουν έναν δημιουργικό χαφ, ο οποίος θα μπορεί να παίξει στο "8" και στο "10", ενώ για τον εξτρέμ το ζητούμενο είναι ένας παίκτης που θα μπορεί να υποστηρίξει και τη θέση του επιθετικού κορυφής.

Η σκέψη για περαιτέρω ενίσχυση στον άξονα της μεσαίας γραμμής τον προσεχή Ιανουάριο, ούτως ή άλλως υπήρχε στον Παναθηναϊκό εδώ κι αρκετές εβδομάδες.

Μα πλέον μοιάζει να "κλείδωσε" μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του Αλεξί Τρουιγιέ, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της εφετινής σεζόν λόγω της ολικής ρήξης πρόσθιου χιαστού και έσω πλαγίου που υπέστη στον αγώνα με τη Λαμία.

Η προεργασία ενόψει του χειμερινού, μεταγραφικού "παραθύρου" έχει ξεκινήσει απ’ την ημέρα που έκλεισε το προηγούμενο και μολονότι ο Ιανουάριος απέχει ακόμη 2,5 ολόκληρους μήνες, οι "πράσινοι" συνεχίζουν το "σκανάρισμα" παικτών στην αγορά προκειμένου να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο το "βάθος" στο ρόστερ τους.

Διότι θα χρειαστούν δεδομένα εξτρά επιλογές, όσο θα "φουντώνει" η μάχη με τον ανταγωνισμό για τους εγχώριους τίτλους, μπαίνοντας από την άνοιξη και μετά σε ένα πολύ συμπιεσμένο πρόγραμμα με δύο ματς ανά εβδομάδα, ως το φινάλε των playoffs.

Εκεί όπου -μετά από πολλά χρόνια- ο Παναθηναϊκός, όπως δείχνει η εκκίνηση της εφετινής σεζόν, δεν θα πάει απλά για να διεκδικήσει μία θέση στα Κύπελλα Ευρώπης, αλλά για να κυνηγήσει μέχρι τέλους τον ίδιο τον τίτλο.

Σαφώς και ισχύει και σ’ αυτή την προεργασία το γνωστό δημοσιογραφικό "κλισέ" πως οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού "...βλέπουν παίκτες σε όλες τις θέσεις", όμως το πρώτο και βασικό "τσεκάρισμα" ενόψει Γενάρη, αφορά κυρίως στην απόκτηση ενός κεντρικού χαφ κι ενός ακόμη εξτρέμ, δεδομένου ότι στο ρόστερ υπάρχουν αυτή την στιγμή τρεις "καθαρές" επιλογές -οι Αϊτόρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς- συν υπό συνθήκες τον νεαρό Βαγιαννίδη και θα χρειαστεί ακόμη μία λύση.

Ψάχνει δημιουργικό χαφ και εξτρέμ που μπορεί να παίξει και επιθετικός κορυφής

Για τον κεντρικό μέσο, αυτό που ψάχνουν στο "τριφύλλι" είναι ένας δημιουργικός χαφ, ο οποίος θα μπορεί να παίξει στο "8" σε διάταξη 4-3-3 και στο "10" σε διάταξη 4-2-3-1. Τα δύο συστήματα δηλαδή που αποτελούν τη "βάση" και τη "σταθερά" του εφετινού Παναθηναϊκού. Ως back-up επιλογή πίσω απ’ τον Μπερνάρ.

Για τον εξτρέμ το ζητούμενο είναι ένας παίκτης που θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, θα δώσει επιπλέον ταχύτητα και θα μπορεί να υποστηρίξει και τη θέση του επιθετικού κορυφής, εφόσον χρειαστεί σε κάποια παιχνίδια.

Ούτως ή άλλως, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε και στο φινάλε της προηγούμενης μεταγραφικής περιόδου για την απόκτηση δεξιού εξτρέμ (ως εναλλακτική κυρίως του Παλάσιος στα δεξιά) έχοντας επαφές για την απόκτηση του Σάμουελ Καλού της Γουότφορντ, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της μεταγραφής.

Το όνομα του Νιγηριανού παραμένει στο μπλοκάκι των "πράσινων", μαζί με αυτό του Δανού μέσου, Γιάκομπ Κρίστενσεν, της Νόρτζελαντ, όμως δεν (θα) είναι τα μοναδικά της λίστας.

Αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός -όπως και οι υπόλοιπες ομάδες- θα έχει ένα πολύ διαφορετικό πλάνο στη μεταγραφική προετοιμασία του, καθότι η 45ήμερη διακοπή των πρωταθλημάτων (από 14 Νοεμβρίου έως 28 Δεκεμβρίου) λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, προσφέρει την ευκαιρία για αναζητήσεις με μεγαλύτερη ηρεμία, προκειμένου να έχουν εντοπιστεί οι βασικοί στόχοι με το άνοιγμα της αγοράς την πρώτη μέρα του 2023.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ