ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Ημέρα ανταλλαγής εγγράφων με Μπερνάρντ, ενήμερος για όλα ο Βραζιλιάνος

Ο Μπερνάρντ με τη φανέλα της Έβερτον
Ο Μπερνάρντ με τη φανέλα της Έβερτον PAUL ELLIS/POOL VIA AP

Η πλέον κρίσιμη μέρα για την οριστικοποίηση της μεταγραφής του Μπερνάρντ στον Παναθηναϊκό είναι η Τρίτη (16/8) καθώς η όποια προφορική συμφωνία θα αποτυπωθεί στα χαρτιά και στο τριφύλλι θα βρίσκονται εν αναμονή των υπογραφών του 29χρονου Βραζιλιάνου.

Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει σε προφορική συμφωνία με τον Μπερνάρντ και είναι ένα βήμα μακριά από το να ολοκληρώσει το μεταγραφικό χτύπημα του καλοκαιριού. Όχι μόνο στο τριφύλλι αλλά εν γένει στη Super League, καθώς δεν έρχεται κάθε μέρα στην Ελλάδα ένας 29χρονος διεθνής Βραζιλιάνος όπως ο συγκεκριμένος.

Βέβαια, για να ολοκληρωθεί μια μεταγραφή, και αυτό είναι κάτι που ισχύει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αν δεν πέσουν οι υπογραφές καμία ομάδα δεν μπορεί να είναι σίγουρη για κανέναν ποδοσφαιριστή. Πόσες φορές ο Παναθηναϊκός έφερε παίκτη στη χώρα μας που είχε συμφωνήσει στα πάντα αλλά εν τέλει η μεταγραφή δεν ολοκληρώθηκε επειδή δεν μπήκαν οι τελικές υπογραφές στα συμβόλαια;

Οπότε η πλέον καθοριστική μέρα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Μπερνάρντ θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η Τρίτη (16/8), καθώς στη διάρκεια της μέρας αναμένεται όσα είχαν συμφωνήσει τις τελευταίες ώρες οι δύο πλευρές να αποτυπωθούν στα χαρτιά και στα συμβόλαια και να αποσταλούν στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό και στους εκπροσώπους του. Ενώ παράλληλα οι πράσινοι θα έχουν και τις τελικές επαφές με την ομάδα του ούτως ώστε να εξασφαλίσουν ότι είναι ελεύθερος.

Στον Παναθηναϊκό φυσικά θα περιμένουν πίσω υπογεγραμμένα τα σχετικά έγγραφα και τότε μόνο θα μπορούν να πουν πως επήλθε πλήρη συμφωνία για την απόκτηση του διεθνή Βραζιλιάνου και να κανονίσουν εν συνεχεία τα του ταξιδιού του στην Αθήνα από την Αυστρία πιθανότατα την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Βραζιλιάνος έχει μιλήσει με τον Ιβάν, ξέρει μέχρι και για το γήπεδο

Όπως συνηθίζει στις περισσότερες των μεταγραφών έτσι και στην περίπτωση του Μπερνάρντ από τη στιγμή που τέθηκε στα υπόψιν τον Γιοβάνοβιτς, ο Σέρβος τεχνικός αρχικά πήρε τις πληροφορίες του, την ξέρει καλά άλλωστε την αγορά εκείνη, για τον 29χρονο Βραζιλιάνο και εν συνεχεία συνομίλησε μαζί του.

Ο Ιβάν πάντα το κάνει αυτό, καθώς θέλει να έχει μια απευθείας επαφή με τον κάθε παίκτη που θέλει αντιλαμβανόμενος πολλά για το ποιόν του. Το ίδιο έκανε και τώρα, με τον Σέρβο τις προηγούμενες μέρες να κουβεντιάζει με τον 29χρονο Βραζιλιάνο και να του αναλύει το πλάνο γύρω του πως θέλει να παίζει ο Παναθηναϊκός, αλλά και πού υπολογίζει να χρησιμοποιήσει τον ίδιο.

Στον Μπερνάρντ άρεσαν όσα άκουσε και φυσικά ήταν και αυτός ένας λόγος που τον έκαναν να πει το "ναι" στην πρόταση του τριφυλλιού.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός πάντως τις προηγούμενες μέρες δεν μίλησε μόνο με τον Γιοβάνοβιτς. Το αντίθετο. Μίλησε και με άλλους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι του μετέφεραν όλες τις λεπτομέρειες για το σύλλογο. Για το πού θα κάνει προπόνηση, το πού θα παίζει, το που μπορεί να μένει ενώ τον ενημέρωσαν ακόμα και για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί να φτιάξει το δικό του γήπεδο σε 2-3 χρόνια στην περιοχή του Βοτανικού.

Πράγματα που στο μυαλό ενός ποδοσφαιριστή παίζουν το δικό τους ρόλο. Καθώς ναι μεν οι πρώτες συζητήσεις αφορούν συμβόλαιο διετούς διάρκειας ανάμεσα στις δύο πλευρές αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον και πόσα χρόνια τελικά θα κάτσει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ο διεθνής Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ