ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με Τζούριτσιτς φαβορί για την ενδεκάδα, οι πράσινοι θέλουν να ανέβουν άλλο ένα "σκαλί" απέναντι στον ΠΑΟΚ

Ο Φίλιπ Τζούρισιτς
Ο Φίλιπ Τζούρισιτς ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός θέλει να σπάσει το απόγευμα της Κυριακής (31/3, 18:00, COSMOTESPORTS 2HD) το αρνητικό σερί 5 αγώνων χωρίς νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο και να αναρριχηθεί στη 2η θέση της βαθμολογίας

Ο Φατίχ Τερίμ το είχε περιγράψει προς τους παίκτες του ακριβώς όπως ήταν αμέσως μετά το σπουδαίο διπλό της 10ης Μαρτίου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (3-1).

Ένα ματς τη φορά, ένα "σκαλί" τη φορά... Ο Παναθηναϊκός, έχοντας πληρώσει τα δικά του λάθη μπήκε στα playoffs από μειονεκτική θέση σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Στο -4 από ην πρώτη θέση και στο 4ο σκαλοπάτι της βαθμολογίας.

Η νίκη επί του Ολυμπιακού στο ντέρμπι των "αιωνίων", ανέβασε το "τριφύλλι" στην 3η θέση κι έριξε στους 3 βαθμούς την απόστασή του απ’ την κορυφή στην οποία αναρριχήθηκε πλέον η ΑΕΚ, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ απ’ τον Άρη στην πρεμιέρα των playoffs.

Και απόγευμα της Κυριακής (31/3, 18:00, COSMOTESPORTS 2HD, MATCH CENTER SPORT24) οι πράσινοι θέλουν να ανέβουν άλλο ένα σκαλί, κυνηγώντας άλλη μία μεγάλη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ προκειμένου να επιστρέψουν πλέον για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου της Stoiximan Super League.

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από την τελευταία εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί του δικεφάλου του Βορρά στη Λεωφόρο. Ήταν βράδυ της 3ης Απριλίου 2022 όταν οι "πράσινοι" επικράτησαν με 2-1 χάρις στα γκολ των Αϊτόρ (34’) και Χουάνκαρ (64’), προτού μειώσει ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς στο 70’.

Από τότε ο ΠΑΟΚ έφυγε αήττητος και στις 5 επισκέψεις του στο "Απόστολος Νικολαΐδης" σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (σε κανονική ροή αγώνα), αν και την τελευταία φορά εκείνος που χαμογέλασε πλατιά στο τέλος ήταν ο Παναθηναϊκός, καθώς νίκησε στη διαδικασία των πέναλτι χάρις στις τρεις μυθικές αποκρούσεις του Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι στις match ball εκτελέσεις των παικτών του δικεφάλου.

Αυτό το σερί ο Παναθηναϊκός θέλει να το τερματίσει στο σημερινό (31/03) παιχνίδι, κυνηγώντας μία νίκη που θα τον ανεβάσει στη 2η θέση της βαθμολογίας και θα του δώσει την ευκαιρία την προσεχή Τετάρτη (03/04), στο επόμενο μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, να κοιτάξει ακόμη ψηλότερα.

Για τον Τερίμ, ωστόσο, αυτό που προέχει είναι το σημερινό ματς. Και πάνω σε αυτή τη λογική δούλεψε με τους παίκτες του (πλην των διεθνών) τις τρεις τελευταίες εβδομάδες προετοιμάζοντας ένα πλάνο έξτρα πίεσης απ’ το ξεκίνημα πάνω στην κυκλοφορία του ΠΑΟΚ, προκειμένου να καταφέρει να πάρει ο Παναθηναϊκός τα ηνία και τον έλεγχο του αγώνα από νωρίς.

Τούτη τη φορά άλλωστε, σε σχέση με τον προ 40 ημερών δεύτερο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, θα έχει στη διάθεσή του το "σκληρό" δίδυμο των κεντρικών χαφ (Ρουμπέν Πέρεθ, Άνταμ Τσέριν) που τόσο πολύ του έλειψαν σ’ εκείνο το ματς, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στο γήπεδο ο δικέφαλος του Βορρά.

Η επιστροφή του Γεντβάι μετά από 40 μέρες

Στο αγωνιστικό σκέλος σε σχέση με το ντέρμπι της 10ης Μαρτίου στο Φάληρο, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού προσανατολίζεται σε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα. Η πρώτη αφορά την επιστροφή του Τιν Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Γουίλιαν Αράο, με τον Κροάτη στόπερ να αφήνει πίσω του τη θλάση στο δικέφαλο που τον κράτησε εκτός για ένα μήνα.

Η δεύτερη διαφοροποίηση θα γίνει στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Χουάνκαρ (που χθες, 30/3, έκλεισε τα 34) να έχει τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσει αντί του καταπονημένου από τα σερί παιχνίδια Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Από εκεί και πέρα, είναι πολύ πιθανό να μείνει εκτός βασικού σχήματος ο Τάσος Μπακασέτας. Όχι λόγω της ψυχολογικής πίεσης και φόρτισης μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής Ελλάδας (και) με δικό του χαμένο πέναλτι στη "ρώσικη ρουλέτα" με τη Γεωργία.

Αλλά κυρίως λόγω της έντονης καταπόνησής του. Οι μετρήσεις έχουν δείξει πως αρχηγός της Εθνικής έχει πάρει πάνω του πολλά "φορτία" και θα πρέπει να υπάρξει μία προσεκτική διαχείριση (δεδομένων και των σερί αγώνων που ακολουθούν) και το πιο πιθανό αυτή την στιγμή είναι πως θα έρθει απ’ τον πάγκο.

Η λογική του Τερίμ για τον Μπερνάρ

Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη του, φαβορί για την ενδεκάδα δείχνει αυτή την στιγμή ο Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του "Μπάκα" στον άξονα. Ο Τερίμ δεν θέλει να "πειράξει" το πολύ πιο λειτουργικό μοντέλο με τον Μπερνάρ Ντουάρτε στο αριστερό άκρο, ο οποίος συγκλίνει προς τα μέσα και λειτουργεί ως έξτρα χαφ και γι’ αυτό η σκέψη του είναι να κρατήσει εκεί τον Βραζιλιάνο και να μην τον μετακινήσει προς τον άξονα (σε ένα τέτοιο σενάριο θα ξεκινούσε αριστερά ο Μαντσίνι).

Οι υπόλοιπες 8 θέσεις δείχνουν να είναι λίγο-πολύ "κλειδωμένες". Ο Ντραγκόφσκι έχει τον πρώτο λόγο για τη φανέλα του βασικού κάτω απ’ τα πράσινα γκολπόστ, με τον Γιάννη Κώτσιρα δεξιά και τον Γουίλιαν Αράο στο κέντρο της άμυνας. Οι Ρουμπέν και Τσέριν θα είναι το δίδυμο των κεντρικών χαφ, παίζοντας μαζί για 58o ματς την τελευταία διετία, ενώ ο Σεμπαστιάν Παλάσιος θα ξεκινήσει δεξιά κι ο Φώτης Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον σημερινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ συγκροτούν οι Ντραγκόφσκι, Λοντίγκιν, Λίλο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς και Ακαϊντίν. Εκτός έμειναν οι Αϊτόρ, Σένκεφελντ, Ούγκο και Λημνιός.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ