ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με όλα του τα "όπλα" στο αρχικό σχήμα

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος
Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τη Σλάβια Πράγας (4/8 20:00, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE από το SPORT24) στο πρώτο ματς των δύο ομάδων και σκοπεύει να παρατάξει τους πράσινους με τον Σάρλια δίπλα στον Μάγκνουσον, ενισχυμένο κέντρο και τους Αϊτόρ, Παλάσιος στο αρχικό σχήμα.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από πέντε χρόνια αντιμετωπίζοντας τη Σλάβια Πράγας (4/8, 20:00, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE από το SPORT24) στον 3ο προκριματικό του Europa Conference League έχοντας μπροστά του ένα αρκετά δύσκολο έργο.

Αυτό είναι ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Fortuna Arena" ώστε να μπουν οι βάσεις πρόκρισης στον επόμενο γύρο και ενόψει της ρεβάνς σε μια εβδομάδα στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Οι πράσινοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους το απόγευμα της Τετάρτης (3/8) με μια προπόνηση στο γήπεδο της Σλάβια με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να κάνει τις τελευταίες του δοκιμές επί... χόρτου αναφορικά με την ενδεκάδα που προτίθεται να παρατάξει. Ο Σέρβος τεχνικός μετράει δύο σημαντικές απουσίες αλλά όπως τόνισε έτσι είναι το ποδόσφαιρο και πρέπει να βρει λύσεις.

Όλα τα χαρτιά του στο αρχικό σχήμα

Τις προηγούμενες μέρες μπορεί οι Χουάνκαρ, Αϊτόρ, Παλάσιος και Ιωαννίδης μπορεί να αντιμετώπισαν και αυτοί πρόβλημα με ίωση, να έχασαν προπονήσεις αλλά όπως όλα δείχνουν ο Σέρβος τεχνικός δεν προτίθεται να τους αφήσει εκτός ενδεκάδας. Αναμένεται να ρίξει όλα τα χαρτιά του στο αρχικό σχήμα και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του.

Με βάση τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι χθες και αν δεν αλλάξει κάτι στη διάρκεια της σημερινής ημέρας ο 60χρονος προπονητής θα παρατάξει τους πράσινους με ένα 4-2-3-1 και η ενδεκάδα θα έχει ως εξής. Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Μπρινιόλι με τον Κώτσιρα να παίζει δεξιά και τον Χουάνκαρ αριστερά, ενώ το δίδυμο στην άμυνα θα είναι οι Μάγκνουσον-Σάρλια.

Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Πέρεθ-Κουρμπέλης οι οποίοι θα έχουν μπροστά τους στην τριάδα τους Αϊτόρ, Παλάσιος και τον Τσέριν ο οποίος θα παίξει πίσω από τον Ιωαννίδη. Αν υπάρχουν δύο θέσεις που είναι ανοιχτές θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι αυτή του αριστερού μπακ με τον Γκάνεα να διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα, αλλά και του Ιωαννίδη, με τον Καρλίτος να είναι επίσης υποψήφιος να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Φυσικά ο Γιοβάνοβιτς έχει κάποιες ώρες ακόμα ώστε να κατασταλάξει στα τελικά του πλάνα μαζί με τους συνεργάτες του και να παρουσιάσει μια ενδεκάδα ικανή για το καλύτερο δυνατό.

Μπορεί να προσφέρει ο Σπόραρ

Όπως τόνισε και στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ο Γιοβάνοβιτς ο Σπόραρ θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάρκεια του αγώνα αλλά ερχόμενος από τον πάγκο. Ο Σέρβος τεχνικός μάλιστα σημείωσε πως θα συζητούσε με τον παίκτη του για το πόσο θα μπορούσε να παίξει ανάλογα και τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στη διάρκεια του παιχνιδιού.

Έχοντας τέσσερις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα καταλαβαίνει κανείς πως δύσκολα μπορεί να παίξει πάνω από μισή ώρα. Για το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας όμως δεν αποκλείεται ο Σλοβένος φορ να υπολογίζεται και για το αρχικό σχήμα.

Με 4-2-3-1 και δύο ερωτηματικά η Σλάβια

Ας ρίξουμε και μια ματιά στον τρόπο που αναμένεται να αντιμετωπίσει η Σλάβια τον Παναθηναϊκό με βάση τα όσα μας μετέφεραν δημοσιογράφοι που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της ομάδας.

Η Σλάβια αναμένεται να παίξει με 4-2-3-1 και υπάρχουν δύο ερωτηματικά αναφορικά με τη χρησιμοποίηση του Ολανίνκα και του Σορ.

Ο έμπειρος τεχνικός των Τσέχων, Γίντριχ Τρπισόφσκι, θα έχει κάτω από τα γκολπόστ τον Μάντους με την τετράδα της άμυνας να αποτελείται από τους Ντούντερα, Ούσου, Σάντος και Όσκαρ. Οι Χόλες και Τραορέ θα είναι τα δύο χαφ και η τριάδα μπροστά τους θα αποτελείται από τους Ούσορ, Προβόντ και Έβερτον και για την κορυφή της επίθεσης το προβάδισμα το έχει ο Τζουρέτσκα.

Και ο Σορ όμως έχει αρκετές πιθανότητες να είναι αυτός που θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα αντί του Τζουρέτσκα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ