ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με Μπακασέτα βασικό το πλάνο μάχης του Τερίμ για τη ρεβάνς

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας EUROKINISSI SPORTS

Η συμμετοχή του Μπακασέτα στον αποψινό (21/2, 19:00, COSMOTESPORTS 3HD, MATCH CENTER SPORT24), δεύτερο ημιτελικό του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ διαμορφώνει τις τελικές σκέψεις του Τερίμ για την ενδεκάδα. Οι δύο εκκρεμότητες στον άξονα και το ενδεχόμενο να πάρει φανέλα βασικού ο Ιωαννίδης.

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον ΠΑΟΚ στην αποψινή (21/2, 19:00, COSMOTESPORTS 3HD, MATCH CENTER SPORT24), μεγάλη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson υπολογίζοντας και στον Τάσο Μπακασέτα, μετά την δικαίωση της έφεσης για μείωση της ποινής του έπειτα απ’ την αποβολή του (μαζί με τον Τάισον) στο πρώτο ματς της Τούμπας.

Και το σχέδιο "μάχης" του Φατίχ Τερίμ αρχίζει να παίρνει πλέον την τελική μορφή του, με τους "πράσινους" αποφασισμένους να τα δώσουν όλα απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, σε ένα παιχνίδι που σημαίνει πολλά περισσότερα από μία πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Είναι ένα πολύ διαφορετικό ματς το αποψινό, καθώς συμπυκνώνει μέσα του καταστάσεις πολλών ετών και μέσα απ’ αυτή τη ρεβάνς οι παίκτες του "τριφυλλιού" θέλουν να δείξουν και να... αποδείξουν πως είναι σε θέση να διεκδικήσουν τα εγχώρια σκήπτρα απέναντι στον οποιονδήποτε.

Και να επιβεβαιώσουν τη δυναμική τους στους "μεγάλους" αγώνες, που έδειξαν πως έχουν ξαναβρεί τον τελευταίο ενάμισι μήνα μετά την έλευση του Τερίμ, παίρνοντας την πρόκριση στον πρώτο απ’ τους δύο μεγάλους στόχους της σεζόν, αλλά και μεγάλα αποθέματα σε ψυχολογία και πίστη (και) για τα playoffs που θα ακολουθήσουν.

Οι "πράσινοι" πηγαίνουν στην αποψινή (21/2) ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ με "όπλα" την κατάμεστη Λεωφόρο και το -πολύ σημαντικό- προβάδισμα του 1-0 απ’ το μεγάλο διπλό της περασμένης Τετάρτης (14/2) στην Τούμπα. Γνωρίζουν, ωστόσο, πολύ καλά πως η... δουλειά δεν έχει τελειώσει ακόμη κι απέναντί τους θα βρουν έναν ΠΑΟΚ, που όσο πληγωμένος κι αν δείχνει απ’ τα τρία σερί ανεπιτυχή αποτελέσματά του στην Τούμπα με τους τρεις "μεγάλους", άλλο τόσο πεισμωμένος θα εμφανιστεί για παίξει το δικό του all in και να προσπαθήσει να ανατρέψει τα δεδομένα.

Αυτό είναι κάτι που έχει συζητηθεί και στα "πράσινα" αποδυτήρια το τελευταίο διήμερο, όμως το πιο σημαντικό είναι ο βαθμός συσπείρωσης που υπάρχει πριν από ένα τόσο σημαντικό ματς σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του "τριφυλλιού". Τη θέλουν πάρα πού αυτή την πρόκριση οι πάντες και η ατμόσφαιρα των τελευταίων ημερών και στις προπονήσεις και στα αποδυτήρια έδειχνε μεγάλη πίστη, επιθυμία και συγκέντρωση.

Ο Φατίχ Τερίμ είχε να διαχειριστεί αρκετά πράγματα τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Απ’ το βράδυ του πρώτου ημιτελικού στην Τούμπα γνώριζε πως δεν θα έχει στη ρεβάνς τον Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος συμπλήρωσε τρίτη κίτρινη στο Κύπελλο και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο αποψινό ματς.

"Έχασε" ενδιάμεσα με τραυματισμούς τους Χουάνκαρ και Βέρμπιτς στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τη Λαμία και περίμενε μέχρι σήμερα (21/2) το πρωί την έφεση του Μπακασέτα, με τον αρχηγό της Εθνικής Ομάδας να είναι πλέον διαθέσιμος και να παίρνει βασική θέση στο σχέδιο "μάχης".

Σπόραρ για την επίθεση, εκτός εάν...

Το ενδεκαδιακό πλάνο του Τερίμ, παρά τα δεδομένα προβλήματα, είναι ήδη λίγο-πολύ καθορισμένο κι έχει πλέον μόνο δύο μικρές εκκρεμότητες. Τις οποίες θα οριστικοποιήσει λίγες ώρες πριν απ’ τη σέντρα ο Τούρκος τεχνικός. Ίσως κι επειδή θέλει να ποντάρει λίγο στο στοιχείο του απρόβλεπτου και του αιφνιδιασμού, αλλά κι επειδή θέλει να περιμένει λίγο ακόμη για μια-δυο αποφάσεις, που έχουν να κάνουν με το βαθμό ετοιμότητας κάποιων παικτών.

Αυτό που δεν αλλάζει είναι η επιλογή του τεχνικού του Παναθηναϊκού (παρά τις απουσίες και τα προβλήματα στη μεσαία γραμμή) να διατηρήσει στα μετόπισθεν ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Αράο και Γεντβάι, οι οποίοι έπαιξαν μαζί σε όλα τα "μεγάλα" ματς των προηγούμενων εβδομάδων και είχαν εξαιρετική παρουσία.

Από εκεί και πέρα ο Ντραγκόφσκι θα πάρει θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ με τον Μλαντένοβιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στην επίθεση, με τον Μπακασέτα παρόντα στο "10", ο Μπερνάρ θα μετακινηθεί στο αριστερό "φτερό", με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος (που πήρε "ανάσες" στο ματς με τη Λαμία) να επιστρέφει στο δεξί άκρο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης έχει προβάδισμα για να ξεκινήσει ο Αντράζ Σπόραρ.

Με τον Φώτη Ιωαννίδη να επιστρέφει στην αποστολή έπειτα από απουσία 3 εβδομάδων και να υπολογίζεται ως έξτρα επιλογή (μαζί με τον Γερεμέγεφ) απ’ τον πάγκο. Εκτός αν γίνει η... έκπληξη κι ο Τερίμ δώσει φανέλα βασικού στον 24χρονο Έλληνα επιθετικό. Κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί ως πιθανότητα...

Οι δύο "εκκρεμότητες" της ενδεκάδας

Οι "εκκρεμότητες" της ενδεκάδας έχουν να κάνουν με τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Το βασικό πλάνο του Τερίμ είναι να ξεκινήσει στο "6" ο Ζέκα, με τον Τσέριν ή τον Βιλένα στο "8". Ο Σλοβένος είχε μικροενοχλήσεις τις τελευταίες ημέρες κι ο τεχνικός του Παναθηναϊκού θέλει να τον περιμένει ως την τελευταία στιγμή για να πάρει την τελική απόφασή του.

Αν ξεκινήσει ο Ζέκα στο "6", ο Κώτσιρας θα πάρει θέση απ’ την αρχή στο δεξί άκρο της άμυνας. Αν τώρα πάει στην επιλογή του Κώτσιρα για το "6", δεξιά θα πάρει φανέλα βασικού ο Γιώργος Βαγιαννίδης.

Σε ότι αφορά τώρα τον τρόπο προσέγγισης της ρεβάνς, ο Τερίμ θα επιχειρήσει να "χτυπήσει" εξαρχής στη δεξιά πλευρά της άμυνας του ΠΑΟΚ πάνω στον Γιόνι Ότο και θα επενδύσει με έξτρα πίεση ψηλά, πάνω στη δεδομένη καταπόνηση που έχει ο αντίπαλός του απ’ τη δύσκολη σειρά αγώνων που είχε την τελευταία εβδομάδα.

Ψάχνοντας ένα γκολ που θα καταστήσει τον Παναθηναϊκό "αφεντικό" στη μάχη της πρόκρισης και ποντάροντας στην αύρα και την δυναμική της Λεωφόρου...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ