ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με φρεσκάρισμα στην ενδεκάδα, θέλει να αγκαλιάσει την Ευρώπη στο Καραϊσκάκης

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Με αναγκαστικό rotation και αλλαγές... ενέργειας στην ενδεκάδα του, ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε (11/5, 21:00, Novasports Prime, Live SPORT24) στο Φάληρο άλλο ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στον Ολυμπιακό, που θα τον φέρει ακόμη πιο κοντά στην ευρω-επιστροφή του.

Το πολύ πιο "κλειστό" rotation 13-14 ποδοσφαιριστών που επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τους τελευταίους δυόμισι μήνες κι οδήγησε τον Παναθηναϊκό σ’ αυτό το εξαιρετικό αήττητο σερί 11 αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (7-4-0, 13-2 γκολ), θα αρχίσει να "ανοίγει" πλέον απ’ το αποψινό (11/5, 21:00, Novasports Prime, Live από το SPORT24) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, προκειμένου να αντέξει το "τριφύλλι" σ’ αυτό το υπερσυμπιεσμένο φίνις των τεσσάρων αγώνων μέσα σ’ ένα δεκαήμερο.

Τα σημάδια απ’ την κόπωση, αλλά πολύ περισσότερο η φθορά των σερί αγώνων των τελευταίων εβδομάδων έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται στους "πράσινους". Αρκετοί παίκτες παίζουν πλέον στα... κόκκινα κι αυτό το έχει διακρίνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ετοιμάζοντας ένα μικρό "φρεσκάρισμα" στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, προκειμένου να ξαναδώσει την απαιτούμενη ενέργεια στην ομάδα του και να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητές της, για να φύγει με άλλο ένα καλό αποτέλεσμα απ’ το αποψινό clasico.

Διότι είναι ξεκάθαρο πια –έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα βαθμολογικά δεδομένα στους αγώνες κατάταξης- πως εάν ο Παναθηναϊκός περάσει αλώβητος (κι) απ’ το "Γ. Καραϊσκάκης" συνεχίζοντας το εφετινό, αήττητο σερί του επί του Ολυμπιακού (1-2-0), αλλά και στα ματς των playoffs (3-4-0), θα "αγκαλιάσει" πια τον πρώτο στόχο της χρονιάς. Το ευρωπαϊκό εισιτήριο και την επιστροφή του στα Κύπελλα Ευρώπης έπειτα από 5 χρόνια, καθώς σ’ αυτή την περίπτωση θα χρειάζεται πλέον μόνο μία νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο το προσεχές Σάββατο (14/5), για να διασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία του στην πρώτη ευρώ-τετράδα. Κι ακολούθως να προετοιμαστεί με πολύ λιγότερη πίεση για τον τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στις 21 Μαΐου.

Χωρίς Βέλεθ και Γκατσίνοβιτς

Ο 59χρονος τεχνικός προετοιμάζει το αγωνιστικό πλάνο του, δίχως να υπολογίζει στον MVP του τελευταίου διμήνου Φραν Βέλεθ. Αναγκαστική η επιλογή να αποτραβηχτεί τώρα απ’ την ενδεκάδα ο Ισπανός στόπερ, διότι εδώ και δύο εβδομάδες έπαιζε διαρκώς στα... όριά του λόγω αυτού του προβλήματος που κουβαλάει στον προσαγωγό. Και δεν έπρεπε να πάρει κι άλλο μεγάλο ρίσκο ο Παναθηναϊκός, προκειμένου να μην ριψοκινδυνεύσει έναν σοβαρό τραυματισμό που θα τον έθετε νοκ-άουτ για καιρό και θα στερούσε την παρουσία του απ’ τον τελικό του Κυπέλλου.

Ο δε Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, αν και μπήκε από χθες (10/5) στις προπονήσεις μετά το ελαφρύ τράβηγμα στο δικέφαλο μηριαίο μυ που υπέστη στον αγώνα με τον Άρη, προτιμήθηκε να μείνει off (και) απ’ αυτό το ματς. Θα μπορούσε να "μπει" στο πλάνο για 10-15 λεπτά ως αλλαγή, όμως ο Γιοβάνοβιτς γνωρίζει πως δεν πρέπει να παίρνει αχρείαστα ρίσκα στη φάση που βρίσκεται η ομάδα του και προτίμησε να τον έχει στο 100% το Σάββατο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, όπου εκεί το ματς είναι ακόμα πιο... must win.

Οριακά "μέσα" ο Χουάνκαρ

Στον αντίποδα, ο Χουάνκαρ προπονήθηκε χθες και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή. Απ’ τη στιγμή που ο Γιοβάνοβιτς πήρε τον Ισπανό στο ματς, λογικά θα ξεκινήσει και στην ενδεκάδα. Επειδή όμως και η δική του καταπόνηση το τελευταίο διάστημα είναι μεγάλη -με μικρούς μυϊκούς τραυματισμούς, αλλά κι ένα δυνατό χτύπημα στην ποδοκνημική απ’ το ματς με την ΑΕΚ- η συμμετοχή του είναι ακόμη οριακή. Κι ο Σέρβος τεχνικός θα επαναξιολογήσει τα δεδομένα λίγες ώρες πριν απ’ το clasico του Φαλήρου. Αν κριθεί εντέλει πως δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει, τη θέση του στο βασικό σχήμα θα πάρει ο Φακούντο Σάντσες.

Ο Σωτήρης κι ο Καρλίτος

Από εκεί και πέρα, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η παρουσία του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στη θέση του Μαουρίσιο, ο οποίος έδειξε "άδειος" από δυνάμεις κι ενέργεια στο ματς με την ΑΕΚ, ενώ είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει στην κορυφή της επίθεσης ο Καρλίτος Λόπεθ, αντί του Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος παίζει non-stop εδώ και πολλές εβδομάδες κι έχει αρχίσει να "σκάει".

Δεν αποκλείεται δε, να υπάρξει και μία μικρή έκπληξη στα "φτερά" της επίθεσης, με έναν εκ των Αϊτόρ ή Παλάσιος να μένει στον πάγκο για να πάρει... ανάσες. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο "παίζει" ακόμη και το σενάριο να πάρει φανέλα βασικού έπειτα από πάρα πολύ καιρό ο Τάσος Χατζηγιοβάνης, διότι ο Ματέους Βιτάλ συνέχισε τις (πολύ) χαμηλές "πτήσεις" του και στο ΟΑΚΑ την περασμένη Κυριακή (8/5).

Αήττητοι ως δίδυμο πίσω

Στα χαφ οι Ρούμπεν Πέρεθ και Λούκας Βιγιαφάνιες αναμένεται να κρατήσουν τις θέσεις τους στην ενδεκάδα, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα ξεκινήσει κάτω απ’ τα γκολπόστ, με τον Γιάννη Κώτσιρα δεξιά, ενώ στην άμυνα ο Ζβόνιμιρ Σάρλια θα πάρει τη θέση του Βέλεθ, στο πλευρό του Μπαρτ Σένκεφελντ. Μόλις στο 4ο παιχνίδι τους εφέτος ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τον Παναθηναϊκό να μετράει μία νίκη (4-0 στον πρώτο προημιτελικό με την Αναγέννηση Καρδίτσας) και δύο ισοπαλίες (0-0 στο "Βικελίδης, 1-1 με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο) στα ματς που έπαιξαν μαζί στην ενδεκάδα ο Κροάτης με τον Ολλανδό στόπερ.

Την 23μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Διούδης, Ξενόπουλος, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σιδεράς, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ