EUROPA LEAGUE

Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα 1-2: Κατώτερος των περιστάσεων αποκλείστηκε μέσα στη Λεωφόρο

Ο Μπερνάρντ απογοητευμένος στη διάρκεια του Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα
Ο Μπερνάρντ απογοητευμένος στη διάρκεια του Παναθηναϊκός - Μακάμπι Χάιφα EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός παρά την προσπάθεια που έκανε στο δεύτερο μέρος ηττήθηκε 2-1 από την Μακάμπι Χάιφα μέσα στη Λεωφόρο και με την τέταρτη συνεχόμενη ήττα του του Europa League αποκλείστηκε από την Ευρώπη.

Την ήττα με 2-1 που έφερε και τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό μέσα στη Λεωφόρο γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Μακάμπι Χάιφα που είναι αυτή που στην αυλαία του ομίλου πήρε την πρόκριση στο Conference League καθώς τερμάτισε τρίτη ενώ άφησε τους πράσινους στην τέταρτη θέση.

Το τριφύλλι εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων, ιδίως στο πρώτο 45λεπτο, και παρά την προσπάθεια που έκανε στο δεύτερο μέρος καθώς έκλεισε τη Μακάμπι στα καρέ της δέχτηκε ένα ακόμη τέρμα με τους Ισραηλινούς να είναι μπροστά στο σκορ με 2-0.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο Παναθηναϊκός συνέχισε να προσπαθεί, βρήκε τη μείωση του σκορ με κεφαλιά του Ιωαννίδη, αλλά παρά την πίεση που άσκησε στα καρέ των Ισραηλινών μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ ακόμη που θα του έδινε την πρόκριση.

Με αλλαγές στην ενδεκάδα ο Παναθηναϊκός

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού είχε κάποιες εκπλήξεις με τον Λοντίγκιν να παίζει σε πρώτο Ευρωπαϊκό ματς για το τριφύλλι, τον Χουάνκαρ να επιστρέφει στο αρχικό σχήμα και τον Βιλένα να είναι η επιλογή στα χαφ αντί του Τσέριν.

Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Λοντίγκιν με τον Βαγιαννίδη να παίζει στο δεξί άκρο και τον Χουάνκαρ στο αριστερό και στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Σένκεφελντ, Γεντβάι. Στο κέντρο έπαιξε ο Αράο με τον Βιλένα και τον Μπερνάρ δίπλα τους ενώ στην τριάδα της επίθεσης βρέθηκαν οι Παλάσιος, Αϊτόρ και Ιωαννίδης.

Το τριφύλλι απείλησε πρώτο, μόλις στο 3' όταν, ο Αϊτόρ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από την εστία του Κεούφ.

Η Μακάμπι απάντησε στο 13' με τον Σερί να βρίσκεται εκτός περιοχής, αυτός έκανε το σουτ με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει σταθερά και χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Σκόραρε στην πρώτη της τελική η Μακάμπι

Επτά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Λοντίγκιν έκανε λανθασμένη έξοδο με τον Νταβίντ να πιάνει την κεφαλιά και να τη στέλνει στα δίχτυα για το 1-0 της Μακάμπι.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα και δεύτερη φορά, στο 27' με τον Πιερό, αλλά το γκολ είχε ακυρωθεί αρχικά από τον διαιτητή ως οφσάιντ.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει μετά τη συμπλήρωση των 30' και θα μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα όταν βγήκε ωραία στην επίθεση από τα δεξιά. Ο Παλάσιος περίμενε το ανέβασμα του Βαγιαννίδη, αυτός έκανε το όβερλαπ και την παράλληλη μπαλιά με τον Ιωαννίδη να πιάνει το τακουνάκι και τον Κεούφ να διώχνει με το ένα χέρι τη μπάλα.

Η επόμενη φάση για το τριφύλλι ήρθε στο 41' όταν ο Ιωαννίδης βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια εκτός περιοχής, έκανε το σουτ αλλά αυτό ήταν αρκετά άστοχο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τον Παναθηναϊκό και με τους πράσινους να προσπαθούν με το καλημέρα να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 48' ο Παλάσιος μετά από βολέ του Λοντίγκιν βρέθηκε σε θέση για γκολ μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ αλλά αυτό έφυγε έξω. Τρία λεπτά αργότερα ο Αράο στο πρώτο δοκάρι δεν μπόρεσε να γυρίσει τη μπάλα όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε ξανά εκτός εστίας.

Την ίδια κατάληξη είχε και στο επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Γεντβάι, αυτή τη φορά στο δεύτερο δοκάρι, με τη μπάλα να φεύγει δίπλα από την εστία του Κεούφ.

Ο Κεούφ έσωσε τη Μακάμπι

Ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο 1-1 στο 56' σε εκτέλεση φάουλ με το αριστερό του Αϊτόρ αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της ομάδας από το Ισραήλ έδιωξε σε κόρνερ.

Το τριφύλλι θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 64' όταν είχε διπλή ευκαιρία για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Αρχικά σε κόρνερ από τα δεξιά ο Αϊτόρ επιχείρησε να στείλει απευθείας τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Κεούφ έδιωξε με τα ακροδάχτυλα, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά αλλά και πάλι ο Κεούφ απομάκρυνε.

Η είσοδος του Μαντσίνι έδωσε νέα πνοή

Στο 69' ο Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε διπλή αλλαγή προσώπων, με τους Τσέριν και Μαντσίνι, να μπαίνουν στο ματς αντί των Βιλένα και Παλάσιος. Η είσοδος του Αργεντινού έδωσε πνόη στο τριφύλλι και μάλιστα στο επόμενο λεπτό ο Μαντσίνι θα μπορούσε να σκοράρει.

Έκανε μια υπέροχη ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε δύο παίκτες, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και έκανε το σουτ με τον Κεούφ να μπλοκάρει και πάλι τη μπάλα.

Βρήκαν και δεύτερο γκολ οι Ισραηλινοί

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ισοφαρίσει σε 1-1 στις ευκαιρίες που είχε είδε τη Μακάμπι Χάιφα να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ. Σε μια φάση που οι πράσινοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ πάνω στον Μαντσίνι οι φιλοξενούμενοι έφυγαν από τα αριστερά η μπάλα γύρισε προς τον Σερί που έκανε το σουτ από το ύψος του πέναλτι για το 2-0.

Η ψυχρολουσία στη Λεωφόρο ήταν μεγάλη αλλά στον Παναθηναϊκό προσπάθησαν να βάλουν ένα γκολ, αρχικά και εν συνεχεία να ψάξουν το "θαύμα".

Ο Ιωαννίδης του έδωσε ελπίδες

Στο 89' μετά από κόρνερ από τα δεξιά και κεφαλιά του Ιωαννίδη το τριφύλλι κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 1-2 και έψαξε στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων ένα δεύτερο γκολ.

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός στα λεπτά που απέμεναν και παρά το γεγονός πως έπαιζε όλος μπροστά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και βρει το πολυπόθητο τέρμα που θα του έδινε την πρόκριση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ (81' Μλαντένοβιτς), Αράο, Βιλένα (69' Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος (69' Μαντσίνι), Αϊτόρ (89' Σπόραρ), Ιωαννίδης.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ: Κεούφ, Σούντγκρεν (46' Φέινγκολντ), Γκέρσον, Σεκ, Κορνού (80' Ποντγκορεάνου), Σερί (81' Καλαϊλί), Σόου, Μουχαμάντ (32' Ζαμπέρ), Χατζάτζ, Πιερό, Νταβίντ (67' Ρεφαέλοβ).

Στην Game Night της Πέμπτης, ο Παντελής Βλαχόπουλος μαζί με τον Θέμη Καίσαρη και Παντελή Διαμαντόπουλου σχολιάζουν τις ευρωπαϊκές μάχες των Big-4.

TAGS EUROPA LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ