ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ένα βήμα από τη συμφωνία για τον Λαμκέλ Ζε

Ο Λαμκέλ Ζε της Αντβέρπ
Ο Λαμκέλ Ζε της Αντβέρπ PRINTSCREEN

Έτοιμος να ολοκληρώσει την πρώτη "χειμερινή" μεταγραφή του είναι πλέον ο Παναθηναϊκός, με τον Καμερουνέζο, Λαμκέλ Ζε να προβάρει την "πράσινη" φανέλα με το τριφύλλι.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από το βράδυ της Τρίτης (22/12) από το Βέλγιο και την Ελλάδα για τον 24χρονο εξτρέμ, Λαμκέλ Ζε και τους "πράσινους" ήταν απόλυτα έγκυρες κι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο των συζητήσεων με την Αντβέρπ για να αποκτήσει τον Αφρικανό μεσοεπιθετικό με μορφή δανεισμού έως το καλοκαίρι.

Μία κίνηση που αποτελεί 100% επιλογή του Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος θεωρεί πως ο Ζε μπορεί να προσφέρει χαρακτηριστικά που λείπουν αυτή τη στιγμή απ’ την επίθεση του Παναθηναϊκού.

Στην όλη κουβέντα θα συμπεριληφθεί και οψιόν αγοράς, με τον Πιέρ Ντρεοσί να προσπαθεί να "ρίξει" τις αξιώσεις των Βέλγων σε ένα ποσό που θα είναι "συμβατό" με τις οικονομικές δυνατότητες του κλαμπ (κάτω από το 1 εκατ. ευρώ) και δεν θα φτάνει τα 3 και 4 εκατ. ευρώ που ζητούσαν για τον Ζε, οι άνθρωποι της βελγικής ομάδας.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του για το εξάμηνο που απομένει, έως το φινάλε της σεζόν, ήτοι περίπου 200.000-250.000 ευρώ απ’ τις 300.000 ευρώ που έχει λαμβάνειν ο παίκτης ως το καλοκαίρι (συνολικά αμείβεται 600.000 ευρώ το χρόνο), ενώ είναι πιθανό να συζητηθεί από τώρα το ύψος του συμβολαίου του με τους "πράσινους", εάν ο Παναθηναϊκός πειστεί κι ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του το καλοκαίρι.

Ο παίκτης απ’ την πλευρά του δείχνει πια απόλυτα θετικός στην προοπτική της μετακόμισής του στην Ελλάδα, καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο (όταν και υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα προς τον προπονητή του Ιβάν Λέκο), έχει "παροπλιστεί" και προπονείται με τη δεύτερη ομάδα της Αντβέρπ.

Γνωρίζει άλλωστε καλά τον Λάζλο Μπόλονι απ’ τη θητεία του στον πάγκο της βελγικής ομάδας, έχουν πολύ καλή σχέση κι αυτό έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο να πει το "ναι" ο διεθνής Καμερουνέζος εξτρέμ και να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό, προκειμένου να "αναγεννήσει" την καριέρα του.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι συζητήσεις ανάμεσα στον Ντρεοσί και τους ανθρώπους της Αντβέρπ (που "τρέχουν" εδώ κι ένα δεκαήμερο) είναι πια στο τελικό στάδιο και ρυθμίζονται οι τελικές λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το deal του δανεισμού του Ζε, αλλά και το τελικό ύψος της οψιόν αγοράς του.

Πρόθεση των "πράσινων" είναι να κλείσει το θέμα οριστικά μέχρι την Πέμπτη (24/12) και ο Καμερουνέζος μεσοεπιθετικός να βρίσκεται στην Αθήνα στις 29 Δεκεμβρίου, όταν θα επιστρέψει και η υπόλοιπη ομάδα από την άδεια των Χριστουγέννων, για να ενσωματωθεί αμέσως στο γκρουπ και να είναι διαθέσιμος απ’ τις πρώτες μέρες του Γενάρη.

AP Photo/Francois Walschaerts

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ