ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Καθαρό σκορ με Βόλο και αποφόρτιση Γενάρη

Ο Άντραζ Σπόραρ πανηγυρίζει
Ο Άντραζ Σπόραρ πανηγυρίζει EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το Βόλο (15/12, 17:30) στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους "16" του Κυπέλλου με τον Γιοβάνοβιτς να χρησιμοποιεί πολλούς βασικούς.

Μετά ένα μεγάλο break 32 ημερών, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιστρέφουν σε φουλ δράση σήμερα το απόγευμα (15/12, 17:30, COSMOTE SPORTS 1 HD, LIVE από το SPORT24) στο "Απόστολος Νικολαΐδης", περιμένοντας το Βόλο στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους "16" του Κυπέλλου Ελλάδας 2022/23.

Σ' ένα μικρό deja vu, καθώς οι δύο σημερινοί αντίπαλοι είχαν ανταμώσει και πέρσι, τέτοιον καιρό ξανά για την ίδια (6η) φάση του Κυπέλλου, με τον Παναθηναϊκό να νικάει δύσκολα 2-1 στη Λεωφόρο και να φεύγει λίγο πριν τα Χριστούγεννα με το 0-0 από το "Πανθεσσαλικό" σφραγίζοντας άλλη μία πρόκριση στο δρόμο προς την κατάκτηση του περσινού Κυπέλλου.

Τα ζητούμενο για τους Κυπελλούχους Ελλάδας στο σημερινό ματς είναι δύο: Πρώτον να ξαναβρούν το ρυθμό τους μετά το μεγάλο "διάλειμμα" το οποίο έκαναν αναγκαστικά όλες τις ομάδες της Super League και δεύτερον να πάρουν μία νίκη με "καθαρό" σκορ που θα τους δώσει ένα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Βόλο και δεν θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο το ήδη φορτωμένο πρόγραμμά τους τον Ιανουάριο.

Διότι η ρεβάνς στη θεσσαλική πόλη θα προγραμματιστεί για τις 11 ή 12 Ιανουαρίου και θα είναι αμέσως μετά το μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην "OPAP Arena" στις 8 Ιανουαρίου και λίγα 24ωρα πριν απ’ το ταξίδι τους στα Ιωάννινα για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (15/1). Και είναι ξεκάθαρο πως κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα ήθελε (με ένα καλό σκορ στο σημερινό ματς) να έχει αποκτήσει τη δυνατότητα να ξεκουράσει ένα γκρουπ βασικών ποδοσφαιριστών του, απ’ την στιγμή που ο Παναθηναϊκός θα έχει μπει σε μία διαδικασία με non-stop αγώνες ανά τρεις ή τέσσερις μέρες.

Με Λοντίγκιν και βασικούς

Ο Σέρβος τεχνικός σκοπεύει να πάει με φουλ βασικό σχήμα στο σημερινό πρώτο ματς με την ομάδα της Μαγνησίας. Μόνο ο Ρουμπέν Πέρεθ που μπήκε την τελευταία στιγμή στην αποστολή, αλλά έχασε 3-4 προπονήσεις λόγω ίωσης θα μείνει στον πάγκο, ενώ θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού ο Γιούρι Λοντίγκιν.

Από εκεί και πέρα το πλάνο λέει... βασικοί, σε διάταξη 4-2-3-1 (σύστημα με το οποίο δούλεψε καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής προετοιμασίας της ομάδας στην Κύπρο) με τον Μπερνάρ στο "10" πίσω από τον Σπόραρ και τους Παλάσιος-Βέρμπιτς στα άκρα της επίθεσης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Ένις Τσόκαϊ θα πάρει τη θέση του Ρουμπέν, έχοντας δίπλα του τον Άνταμ Τσέριν, ενώ την αμυντική τετράδα μπροστά από τον Λοντίγκιν, θα συγκροτήσουν οι Γιάννης Κώτσιρας, Μπαρτ Σένκεφελντ, Χόρντουρ Μάγκνουσον και Χουάνκαρ.

Στην 23μελή αποστολή του Παναθηναϊκού που ανακοινώθηκε μετά τη χθεσινή (14/12), πρωινή προπόνηση συμπεριλήφθηκαν και οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Φώτης Ιωαννίδης που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους στο γόνατο. Αναλυτικά την 23άδα που επέλεξε ο 60χρονος τεχνικός αποτελούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Καμπετσής, Σιδεράς, Κυριόπουλος και Σαβιέρ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ