ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: "Κανονάκι" για την ευρώ-τετράδα

Ο Μαουρίσιο
Ο Μαουρίσιο EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός παίζει σήμερα το μεσημέρι (15:00, Novasports1) στη Λεωφόρο ένα καθοριστικό "χαρτί" για την είσοδό του στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, κόντρα στον ΠΑΟΚ, έχοντας ως "οδηγό" την προ τριών εβδομάδων νίκη του. Τα πλάνα του Μπόλονι.

Πριν από δύο εβδομάδες στο "Θ. Κολοκοτρώνης" της Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός έριξε μια... κλωτσιά στο τελευταίο τέταρτο και κατάφερε να χάσει απ’ τα χέρια του το προβάδισμα δύο τερμάτων, μένοντας (μετά από γκολ του γκολκίπερ Παπαδόπουλου στο 97ο λεπτό) στο 2-2 με τον Αστέρα.

Σήμερα το μεσημέρι (04/04), ακριβώς 14 μέρες μετά (και μάλιστα την ίδια ώρα, 15:00, Novasports1), οι "πράσινοι" παίζουν στο "Απόστολος Νικολαΐδης" κόντρα στον ΠΑΟΚ -στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των playoffs- ένα απ’ τα πλέον καθοριστικά "κανονάκια" τους, στην προσπάθειά τους να μπουν για πρώτη φορά τη εφετινή σεζόν στην ευρώ-τετράδα.

Με "οδηγό" μεν την προ τριών εβδομάδων νίκη τους επί του δικεφάλου του Βορρά, στο ίδιο γήπεδο στην τελευταία στροφή της κανονικής περιόδου της Super League (2-1), αλλά και εξίσου μεγάλη πίεση για το τρίποντο της νίκης, προκειμένου για να μην ξεμακρύνουν κι άλλο οι... από πάνω του στον βαθμολογικό πίνακα. Κι εν αναμονή βεβαίως, του αποτελέσματος στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, λίγες ώρες αργότερα στο ΟΑΚΑ (19:30).

Για τον Λάζλο Μπόλονι το Νο1 ζήτημα καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας ήταν το αν θα έχει στη διάθεσή του το "κομπιούτερ" της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού, Μαουρίσιο Σιλβέιρα. Κι αφού πήρε... απάντηση απ’ τον Βραζιλιάνο απ’ την Πέμπτη (01/04), όταν μπήκε στο 100% των προπονήσεων, σπάζοντας όλα τα... κοντέρ επιστροφής, μετά την αρθροσκόπηση που έκανε στις 19 Μαρτίου, τα δεδομένα της "πράσινης" ενδεκάδας (4-3-3) είναι λίγο πολύ ευκολοδιάβαστα.

Ο Διούδης θα πάρει θέση κάτω απ’ τα γκολπόστ με τους Μολό-Χουάνκαρ στα άκρα της άμυνας και τους Σένκεφελντ-Πούγγουρα κεντρικό δίδυμο στους στόπερ. Ο Νιάς θα είναι το "6άρι", έχοντας μπροστά του τους Αλεξανδρόπουλο και Μαουρίσιο, ενώ στις πτέρυγες θα ξεκινήσουν ξανά οι Χατζηγιοβάνης δεξιά και Βιγιαφάνιες αριστερά, έχοντας υποστηρικτικό ρόλο στον μοναδικό καθαρόαιμο προωθημένο Φεντερίκο Μακέντα.

Ο Μαουρίσιο έχει πάρει το "ΟΚ" απ’ το ιατρικό τιμ για να παίξει για 60-65 λεπτά, κάτι που σημαίνει πως ανάλογα με τις συνθήκες του αγώνα, θα είναι stand-by από τον πάγκο (και) ο Γιάννης Μπουζούκης, στον ούτως ή άλλως "αποψιλωμένο" απ’ τους τραυματισμούς άξονα της μεσαίας γραμμής του "τριφυλλιού".

Ο Μπόλονι ζήτησε κατά τη χθεσινή (Σάββατο 03/04) ανάλυση στο βίντεο, προσοχή στις πτέρυγες του ΠΑΟΚ και στις στατικές φάσεις, δίνοντας ξανά ξεχωριστές οδηγίες για τον Ίνγκασον. Παράλληλα, τόνισε προς τους παίκτες του πως θα πρέπει να χτυπήσουν πολύ περισσότερο απ’ τον άξονα και το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, αναζητώντας σωστές επιλογές στο επιθετικό transition, προκειμένου να εκμεταλλευτούν τις αργές επιστροφές των αντιπάλων τους, όταν οι παίκτες του δικεφάλου του Βορρά, χάνουν τη μπάλα ψηλά.

Την 20μελή αποστολή του Παναθηναϊκού συγκροτούν οι Διούδης, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης, Μολό, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος, Μπουζούκης, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης, Πούγγουρας, Νιάς, Μαουρίσιο και Καμπετσής.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Κουρμπέλης, Σανκαρέ, Βέλεθ, Αγιούμπ και οι Ξενόπουλος, Σερπέζης, Σαβιέρ, Σπύρος Τζαβίδας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ