ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Καλείται να παίξει έξυπνα το τελευταίο "χαρτί" του απέναντι στην ΑΕΚ, τρεις οι πιθανές αλλαγές

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το "όλα για όλα" του Παναθηναϊκού στον αποψινό (03/04, 21:00, COSMOTESPORTS 1HD) αγώνα με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, οι τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα και η πολύ πιο "κανονική" διάταξη των πράσινων για το ματς χωρίς... επιστροφή.

Η προ τριών ημερών εντός έδρας ήττα απ’ τον ΠΑΟΚ (2-3) και τα απόνερα από τις τρεις οδυνηρές ισοπαλίες στα τελευταία 4 παιχνίδια της κανονικής περιόδου με την απώλεια 6 βαθμών, έχουν φέρει τον Παναθηναϊκό σε χειρότερη (βαθμολογική) κατάσταση συγκριτικά με το πώς "μπήκε" στη σειρά των playoffs.

Η απόσταση των "πράσινων" απ’ την κορυφή έχει αυξηθεί πλέον στους 6 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ είναι ξανά στο +4 κι ο αποψινός (03/04, 21:00, COSMOTE SPORT 1 HD, Match Center SPORT24) αγώνας με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο είναι ξεκάθαρα το τελευταίο "κανονάκι" του Παναθηναϊκού για να πλησιάσει και να παραμείνει διεκδικητής του τίτλου.

Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ακόμη και η ισοπαλία, ουσιαστικά θα τον θέσει νοκ-άουτ απ’ την όλη διαδικασία από την 3η αγωνιστική των playoffs, καθώς η διαφορά θα μοιάζει πλέον μη αναστρέψιμη.

Το ζητούμενο λοιπόν για τον Παναθηναϊκό στον αποψινό αγώνα, πέρα απ’ την "ντίδραση που πρέπει να βγάλει συνολικά σαν ομάδα, είναι να παίξει έξυπνα στο γήπεδο αυτό το τελευταίο "χαρτί" του απέναντι στην ΑΕΚ και να μπορέσει να εκμεταλλευτεί για πρώτη φορά μετά από καιρό τον παράγοντα έδρα απέναντι σε έναν απ’ τους βασικούς ανταγωνιστές του.

Η ανάλυση των λαθών στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και η κουβέντα που έγινε την Τρίτη μεταξύ όλων στα αποδυτήρια ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και οι "πράσινοι" καλούνται να δείξουν ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο, περιμένοντας εκτός απ’ την κατάλληλη τεχνική καθοδήγηση απ’ τον Φατίχ Τερίμ, να βγουν μπροστά και οι ισχυρές προσωπικότητες της ομάδας, σε ένα ματς που είναι "τελικός" για όλο τον ποδοσφαιρικό οργανισμό του "τριφυλλιού".

Επαναφορά του 4-2-3-1 και τρεις αλλαγές

Ο Τερίμ δεν έδειξε κάτι στην τελευταία προπόνηση, όσον αφορά τις σκέψεις του για την ενδεκάδα, καθώς μετά τις ασκήσεις κυκλοφορίας και κατοχής οι παίκτες του δούλεψαν αποκλειστικά πάνω σε τελειώματα φάσεων.

Εφόσον δεν υπάρξει πάλι κάτι τρομερά απρόβλεπτο και ριζοσπαστικό, το πιο πιθανό είναι πως θα υπάρξουν τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα, αλλά και πολύ πιο νορμάλ διάταξη, με τον Τούρκο τεχνικό να επαναφέρει το 4-2-3-1 σε σχέση με το αδόκιμο και μη λειτουργικό 4-4-2 σε ρόμβο που χρησιμοποίησε στο πρώτο μέρος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιάννης Κώτσιρας αναμένεται να μετακινηθεί στην κανονική θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του Γιώργου Βαγιαννίδη, με τον Ρουμπέν Πέρεθ να επιστρέφει στον άξονα δίπλα στον Άνταμ Τσέριν. Παράλληλα, τη θέση του τραυματία Αντράζ Σπόραρ (λόγω του τραυματισμού του στο κεφάλι στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ προτιμήθηκε να προφυλαχθεί) θα πάρει ένας απ’ τους εξτρέμ της ομάδας ήτοι ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς ή ο Ντάνιελ Μαντσίνι, παίζοντας στο δεξί "φτερό" μετά την επιστροφή του συστήματος σε 4-2-3-1.

Εκτός αν γίνει κάποια έκπληξη με παρουσία του Φίλιπ Τζούριτσιτς στο αρχικό σχήμα. Η τρίτη αλλαγή θα αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας, όπου ο Χουάνκαρ έχει πλέον προβάδισμα έναντι του Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Τα υπόλοιπα πρόσωπα της ενδεκάδας του

Από εκεί και πέρα στις υπόλοιπες θέσεις δεν αναμένονται αλλαγές. Οι Γουίλιαν Αράο και Τιν Γεντβάι θα είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά απ’ τον Ντραγκόφσκι, ο Τάσος Μπακασέτας (παρά την επιβάρυνσή του απ’ τα σερί ματς) θα πάρει θέση μπροστά από το δίδυμο της μεσαίας γραμμής, ο Μπερνάρ Ντουάρτε θα ξεκινήσει αριστερά κι ο Φώτης Ιωαννίδης θα είναι ο επιθετικός κορυφής. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει πάλι κάτι πολύ ανατρεπτικό απ’ την πλευρά του Τερίμ.

Πέρα απ’ τους Σπόραρ και Σένκεφελντ οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού άφησε ξανά εκτός αποστολής του Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, Ζέκα και Βίτορ Ούγκο, ενώ λείπει βεβαίως ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο οποίος αποβλήθηκε στο ματς της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Την 21μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με την ΑΕΚ συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Τζούριτσιτς, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς και Ακαϊντίν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ