ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η κίνηση για Τσάπρα και Βήχο που στέλνει μηνύματα, οι Πένια, Ντε Φράι και οι “καλές ειδήσεις” της εβδομάδας

EUROKINISSI

Τα δύο τελευταία εικοσιτετράωρα ήταν τα πιο πλούσια από πλευράς ειδήσεων στον Παναθηναϊκό, όσον αφορά μεταγραφές (Τσάπρας, Βήχος, Ντε Φράι), αποχωρήσεις, αγωνιστικό τμήμα, κλήρωση και βεβαίως τον Βοτανικό.

Το προηγούμενο διήμερο ήταν θετικό για τον Παναθηναϊκό. Σε όλα τα επίπεδα, καθώς άρχισαν να δρομολογούνται πολλά και διάφορα, δείχνοντας αν μην τι άλλο πως τα αποτελέσματα ακολουθούν την στόχευση που αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχει το τελευταίο διάστημα.

Στην τελική ευθεία για σημαντικές μεταγραφές

Πολύ σημαντική είναι η μεταγραφή του Ετιέν Καμαρά. Ο Αφρικανός είναι ένας ποδοσφαιριστής τον οποίο ήθελε ο σύλλογος από τον περασμένο Γενάρη αλλά τότε οι προσπάθειες δεν ευοδώθηκαν. Ο 23χρονος Αφρικανός πέρασε χθες ιατρικές – εργομετρικές εξετάσεις, αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τους πράσινους και να τεθεί στη διάθεση του Γιάκομπ Νίστρουπ. Η θέση του ανασταλτικού χαφ είναι κομβική στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ο Παναθηναϊκός είναι η αλήθεια πως άλλαξε εκεί πολλούς παίκτες χωρίς όμως να βρει σταθερότητα.

Εξίσου σημαντική είναι όμως και η διπλή κίνηση που πάνε να κάνουν οι πράσινοι με τις μεταγραφές των Τσάπρα – Βήχου από τον Λεβαδειακό, στέλνοντας παράλληλα αρκετά μηνύματα. Αν τελικά οι πράσινοι, με προσωπικές ενέργειες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου καταφέρουν να ολοκληρώσουν την παραπάνω διπλή κίνηση, θα έχουν “απαντήσει” στον ανταγωνισμό όπως το έκαναν τον περασμένο Νοέμβρη με την διπλή – και τότε – μεταγραφή των Τεττέη – Παντελίδη από την Κηφισιά.

Φτάνοντας πιο ψηλά σε οικονομικό επίπεδο από τις άλλες μεγάλες ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για την απόκτηση τους. Παράλληλα όμως, θα έχουν ενισχύσει σημαντικά το ελληνικό στοιχείο και θα έχουν καλύψει από πολύ νωρίς δύο θέσεις, στις οποίες υπάρχουν κενά μετά την αποχώρηση των Ερνάντεθ και Κώτσιρα.

Πέρα όμως από το double deal που πάει να κάνει ο Παναθηναϊκός με τα δύο ελληνόπουλα του Λεβαδειακό, οι πράσινοι, σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιταλία, πιέζουν για να φέρουν στην Αθήνα τον Στέφαν Ντε Φράι, ένα στόπερ, που αγωνίστηκε στο υψηλότερο επίπεδο της Serie A με την Ίντερ, την προηγούμενη οκταετία.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει γερό μπάσιμο για τον Ολλανδό στόπερ, σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 προσφέρει διετές συμβόλαιο με ετήσιες καθαρές απολαβές ύψους 2 εκατ. ευρώ και βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση μίας ακόμη μεγάλης μεταγραφής.

Τέλος, φαίνεται ότι η αναζήτηση του Παναθηναϊκού για τον βασικό τερματοφύλακα κατέληξε. Το όνομα του Ινιάκι Πένια δημοσιοποιήθηκε ως στόχος των πράσινων. Πληροφορίες από την Ισπανία ανέφεραν πριν λίγο πως η συμφωνία, η μεταγραφή, ουσιαστικά έχει επιτευχθεί. Και ισχύουν, αφού όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές βρίσκονται σε φάση ανταλλαγής εγγράφων και έτσι όλα δείχνουν πως ο 27χρονος τερματοφύλακας ντύνεται στα πράσινα.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα πληροφορήθηκε το SPORT24, o Παναθηναϊκός, αξιοποιώντας την ανάγκη της Μπαρτσελόνα για πωλήσεις, αλλά και το γεγονός ότι οι πρωταθλητές Ισπανίας είναι πλήρεις στην εστία τους, έδωσαν 2,5 εκατ. ευρώ και συμφώνησαν με τους μπλαουγκράνα για την αγορά του Πένια.

Η αρχή της αποχώρησης των “κομμένων”

Πάρα πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως αυτή τη φορά σχετικά γρήγορα, το τριφύλλι αρχίζει να βρίσκει λύσεις με παίκτες που δεν υπολογίζονται. Ένας από αυτούς είναι ο Κάρολ Σβιντέρσκι, ο οποίος – κακά τα ψέματα – εδώ και περίπου έξι μήνες ήταν “φευγάτος” καθώς έβλεπε και ο ίδιος το μέλλον του μακριά από τον σύλλογο.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως έκανε πολύ καλή συμφωνία με τη Βίτζεβ Λοτζ, θα πάρει σίγουρα 1 εκατομμύριο ευρώ, ενώ η μετακίνηση του μπορεί να φτάσει τα 1,3 εκ. ευρώ αν ικανοποιηθούν σχετικές ρήτρες. Με αυτή την κίνηση οι πράσινοι από τη μια αφαιρούν από το ρόστερ τους παίκτες που δεν υπολογίζονται (υπάρχουν ακόμη οι Σισοκό, Μπακασέτας, Γέντβαϊ, Πάντοβιτς, Βιλένα και Λημνιός) , από την άλλη αποκομίζουν ένα ικανοποιητικό ποσό συγκριτικά με την ίδια διαδρομή που έκανε τον Γενάρη ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι.

Ο 29χρονος διεθνής Πολωνός επιθετικός, πάντως, ήταν από τους παίκτες οι οποίοι όσο αγωνίστηκαν προσέφεραν στην ομάδα, έχοντας τον ενάμιση χρόνο που φόρεσε της φανέλας της 62 αγώνες, 13 γκολ – 7 ασίστ. Και βεβαίως κάποια πολύ σημαντικά ευρωπαϊκά τέρματα, απόδοση που σίγουρα έκανε απόσβεση των περίπου 1,7 εκατομμυρίων ευρώ που χρειάστηκαν για την απόκτηση του.

Ο νέος σύνθετος ρόλος του Κάρλος Ζέκα

Άλλη μια σημαντική είδηση ήταν η έναρξη της προετοιμασίας με μια πολύ ευχάριστη… έκπληξη. Εκτός του Γιάκομπ Νίστρουπ, (ο οποίος θα παρουσιαστεί επίσημα την Κυριακή στους εκπροσώπου του Τύπου) και τους Δανούς συνεργάτες του (Μάντσεν, Μόλκιερ, Στόρτσκοβ, Άνκεργκρεν, Πέντερσεν), στο προπονητικό επιτελείο του συλλόγου εντάσσεται και ένα… δικό του παιδί.

Ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος θα έχει ένα σύνθετο ρόλο τη φετινή χρονιά. Να προσπαθήσει να εγκλιματίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το νέο τεχνικό επιτελείο στη χώρα και στον οργανισμό, γνωρίζοντας την δανέζικη κουλτούρα. Κάτι που ουσιαστικά έκανε χωρίς επίσημο ρόλο τόσο πρόπερσι (όταν παράλληλα έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα) με τον Ρούι Βιτόρια και πέρυσι με τον Ράφα Μπενίτεθ, εκτελώντας από ένα σημείο και μετά εκτός από χρέη scouter και team manager, μιλώντας στους διαιτητές και τους αξιωματούχους των αγώνων.

Πλάι στον Νίστρουπ θα μπει σιγά- σιγά και στον τομέα της προπονητικής, κάτι πολύ σημαντικό τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια είχε ελάχιστους δικούς του ανθρώπους (Μουντάκη, Κονταρίνη, Αντωνόπουλο, Τσαρούχη, Μανιάτογλου που αποχώρησε με τη νέα τάξη πραγμάτων) ως συνέχεια στα εκάστοτε team των προηγούμενων τεχνικών).

Καλή η κλήρωση αλλά απαιτείται σοβαρότητα και συνέπεια

Τελευταίο καλό νέο βάσει της δυναμικότητας του αντιπάλου, ήταν η κλήρωση με την Πάκσι για τον 2ο προκριματικό γύρο του Conference League. Μια ομάδα που δεν φοβίζει, είναι όμως άγνωστη άρα και ως ένα βαθμό επικίνδυνη, καθώς διαθέτει ομοιογένεια με παίκτες και προπονητή που είναι μαζί πολλά χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί του ζευγαριού για να προκριθεί στον 3ο γύρο της διοργάνωσης και θα πρέπει να παρουσιαστεί όχι έτοιμος (γιατί δεν θα είναι) αλλά σοβαρός παίρνοντας αυτό που χρειάζεται.

Οι τελευταίες 48 ώρες στον Παναθηναϊκό έχουν αφήσει πολλά θετικά μηνύματα, με πολλές θετικές ειδήσεις που διαμορφώνουν ένα διαφορετικό κλίμα πλέον σε όλο τον οργανισμό. Με υποθέσεις οι οποίες με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ολοκληρώνονται θετικά και κάνουν τους φίλους της ομάδας να αισιοδοξούν πως η χρονιά που έρχεται θα είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη…

Για τέλος το πιο σημαντικό νέο αν και μπορεί να πει κάποιος τυπικής σημασίας, ήταν η έκδοση οικοδομικής άδειας για την υλοποίηση των εγκαταστάσεων του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη, καθώς είναι γνωστό πως για να μπορέσει ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός να χρησιμοποιήσει το νέο γήπεδο του, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι παραπάνω εγκαταστάσεις για να υπάρξει ουσιαστικά ταυτόχρονη… μετακόμιση όλων των τμημάτων του συλλόγου στη νέα τοποθεσία.

Άνοιξε και τυπικά ο δρόμος για Ερασιτέχνη και ΠΑΕ στο Βοτανικό

Μετά από πολύ κόπο αλλά και αναμονή, οι γραφειοκρατικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και αυτό που μένει είναι η εταιρεία (ΕΚΤΕΡ) που έχει αναλάβει το έργο του Ερασιτέχνη να… πατήσει γκάζι, προκειμένου οι εγκαταστάσεις να έχουν παραδοθεί εγκαίρως.

Η καλή είδηση ήρθε μετά την παρουσίαση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, των δύο μεγάλων μεταλλικών εγκαταστάσεων (σκέπαστρο και πεζογέφυρα) που φτιάχνονται στην Ιταλία και το επόμενο διάστημα θα μεταφερθούν τμηματικά στην περιοχή του Ελαιώνα, προκειμένου να αρχίσουν να τοποθετούνται στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του τριφυλλιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ