ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η ηλικιακή προδιαγραφή των 26-27 ετών για τον στόπερ, η αναμονή για τις απαντήσεις κι ο... Μάρλον της Σαχτάρ

Ο Μάρλον
Ο Μάρλον AP

Ο Παναθηναϊκός άργησε στο θέμα του στόπερ και αυτό έχει να κάνει με τη μικρή δεξαμενή υποψηφίων που τσεκάρει, με το τριφύλλι να ψάχνει παίκτη που είναι νεαρότερος από Σένκεφελντ και Μάγκνουσον αλλά στο ίδιο επίπεδο. Τι ισχύει με Μάρλον.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ή κανείς που να αρνείται πως ο Παναθηναϊκός έχει αργήσει (χαρακτηριστικά) στο θέμα του στόπερ. Του πρώτου απ’ τους δύο που θα αποκτήσει συνολικά στο εφετινό, θερινό μεταγραφικό "παράθυρο".

Πιθανότατα να μην περίμεναν στο "τριφύλλι" πως θα υπήρχε αρνητική τροπή στην υπόθεση του Ζβόνιμιρ Σάρλια, ο οποίος προέβαλε αξιώσεις 700.000 ευρώ για να ανανεώσει το συμβόλαιό του (τα χρήματα δηλαδή που παίρνει οι Σένκεφελντ) και δεν υπήρχε περίπτωση να του τα δώσει ο Παναθηναϊκός. Πολύ απλά διότι δεν αξιολογείται τόσο. Και όλος αυτός ο χειρισμός απ’ την πλευρά του Κροάτη αιφνιδίασε και άφησε μία σχετική πικρία και στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Όλο αυτό δημιούργησε έξτρα πίεση χρόνου. Λογικό, διότι ο Παναθηναϊκός έπρεπε να βρει και δεύτερο στόπερ κι όχι έναν τρίτο στην "ιεραρχία", τον οποίο θα μπορούσε να αποκτήσει με μεγαλύτερη ηρεμία πιο αργά στο μεταγραφικό "παράθυρο".

Έτερο στοιχείο στην αναζήτηση του Παναθηναϊκού που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την όλη διαδικασία: Το συνολικό πλαίσιο που έχουν ορίσει οι "πράσινοι", οι οποίοι θέλουν ο νέος στόπερ που θα αποκτηθεί για να αποτελέσει εν δυνάμει βασική επιλογή να είναι μικρότερος ηλικιακά από τον 32χρονο Μπαρτ Σένκεφελντ και τον 30χρονο Χόρντουρ Μάγκνουσον, αλλά στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο με αυτούς.

Ιδανικά να είναι 26-27 ετών, αλλά στο ίδιο επίπεδο. Κι αυτό δημιουργεί ακόμη μικρότερη "δεξαμενή" υποψηφίων. Αφενός διότι είναι ελάχιστοι οι κεντρικοί αμυντικοί με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές που να δέχονται να έρθουν στην Ελλάδα, τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Τον Αύγουστο σαφώς και τα δεδομένα και η "δεξαμενή" θα είναι μεγαλύτερη, όμως είναι ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει ως τότε. Και δεν θα περιμένει. Υπήρξαν και "δοκάρια", όμως κι απ’ την άλλη πλευρά ούτε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ούτε η διοίκηση θέλουν να κάνουν "εκπτώσεις" στο συνολικό πλαίσιο που έχει τεθεί.

Η επιθυμία όλων είναι να αποκτηθεί ένας στόπερ που να ταιριάζει με αυτό που ψάχνουν. Με κίνδυνο και με ρίσκο, που έφερε αυτή την καθυστέρηση; Ναι, αλλά με απόλυτη γνώση τους να πάρουν παίκτη που θέλουν κι όχι στόπερ που θα... αναγκαστούν από τις συνθήκες να αποκτήσουν.

Εν αναμονή απαντήσεων

Έχουν βρεθεί ήδη περιπτώσεις παικτών με τα παραπάνω στοιχεία και χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού κι αναμένουν άμεσα απαντήσεις. Σε άλλη περίπτωση από ομάδα (σίγουρα απ’ αυτή του βασικό στόχο τους), σε άλλη από παίκτη. Με τις μέρες βεβαίως να περνούν και να μειώνεται το διάστημα μέχρι το πρώτο ματς με την Ντνίπρο στις 25 Ιουλίου.

Την ίδια ώρα υπήρξε ουκρανικό δημοσίευμα που ανέφερε πως μεγάλος ελληνικός σύλλογος (μαζί με τη βραζιλιάνικη Κορίνθιανς) ενδιαφέρεται για τον Βραζιλιάνο στόπερ Μάρλον της Σαχτάρ, ο οποίος θέλει να φύγει απ’ την Ουκρανία λόγω του πολέμου.

Και ψάχνει ομάδα για να αναστείλει κατά ένα έτος τη σύμβασή του, βάσει των κανονισμών των UEFA/FIFA. Την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε με το ίδιο καθεστώς στην ιταλική Μόντσα και ηλικιακά -και πολύ περισσότερο αγωνιστικά- "κουμπώνει" ακριβώς σε αυτό που ψάχνει ο Παναθηναϊκός...

Τέλος, σε ότι αφορά τον Ολλανδό δεξιό ακραίο αμυντικό Τζόσουα Μπρένετ της Τβέντε, επιβεβαιώνεται πως όντως προτάθηκε στον Παναθηναϊκό, ο οποίος "έψαξε" την περίπτωσή του, όμως το ενδιαφέρον των "πράσινων" έχει στραφεί πλέον σε άλλες περιπτώσεις δεξιών μπακ εδώ κι αρκετές μέρες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ