ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η γκολάρα του Παλάσιος και τα μαθήματα για το πώς "σπάει" το πρέσινγκ

Ο Παλάσιος στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Αυστρία | 6 Ιουλίου 2022
Ο Παλάσιος στην προπόνηση του Παναθηναϊκού στην Αυστρία | 6 Ιουλίου 2022 IN TIME SPORTS

Η γκολάρα του Παλάσιος και η πρώτη του Τσέριν σε συνδυασμό με τα μαθήματα αποφυγής του πρέσινγκ ήταν τα στοιχεία που ξεχώρισαν από την απογευματινή προπόνηση του Παναθηναϊκού την Τετάρτη (6/7) στην Αυστρία.

Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος πραγματοποιεί για πρώτη φορά προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό καθώς πέρυσι αποκτήθηκε στο νήμα των μεταγραφών και ο Αργεντινός δείχνει από τις πρώτες κιόλας μέρες να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρυσι τη σεζόν όπου ήταν εντυπωσιακός.

Ο "Τούκου" κατάφερε να τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα στην απογευματινή προπόνηση της Τετάρτης (6/7) με ένα εντυπωσιακό τέρμα που πέτυχε μετά από σέντρα του Χουάνκαρ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ SPORT24 ΣΤΟ ΒΑΛΧΖΕ-ΚΟΖΕΝ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Ο Ισπανός μπακ έκανε μια ωραία σέντρα με το αριστερό και ο Παλάσιος πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με γυριστό στην κίνηση ενώ λίγο αργότερα έβαλε ένα ακόμα στην κόντρα, ενώ επίσης ένα γκολ πέτυχε και ο Καρλίτος που ξεπέρασε την πρωινή του αδιαθεσία και τέθηκε στη διάθεση του Γιοβάνοβιτς.

Πήρε μέρος σε φουλ πρόγραμμα ο Τσέριν

Και το απόγευμα της Τετάρτης η προπόνηση είχε πολύ μπάλα και τακτική ενώ πλην του "Τούκου" όλα τα μάτια έπεσαν και πάνω στον Τσέριν ο οποίος πήρε για πρώτη φορά μέρος στο πρόγραμμα με μπάλα, δείγμα του ότι ο Γιοβάνοβιτς θέλει να τον βάλει γρήγορα στο κλίμα και στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας.

Ο Σέρβος τεχνικός έκανε και πάλι μαθήματα πάνω στο πρέσινγκ και πως μπορείς να το αποφύγεις. Αρχικά έδινε εντολές στους αμυντικούς για το πώς πρέπει να κινούνται χωρίς τη μπάλα για να την πάρουν, δίχως να στριμωχτούν από την πίεση και φυσικά όταν έπρεπε έκανε τις απαραίτητες διορθώσεις στις θέσεις Αλεξανδρόπουλου και Ηλιαδη για τις θέσεις τους μέσα στο γήπεδο.

Εν συνεχεία χώρισε τους παίκτες του σε τρεις ομάδες και έπαιξε κυκλοφορία με δύο επαφές. Η επόμενη άσκηση ήθελε τη μια ομάδα να κάνει build up και η άλλη πρέσινγκ. Και εκεί είχαμε τα "ιδιαίτερα" του Σέρβου πάνω στο πως να σπάει το πρέσινγκ ενώ από την άλλη ομάδα ο 60χρονος τεχνικός ζητούσε όλο και περισσότερη πίεση.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε χωρίσει τις ομάδες του σε δύο ομάδες με τρεις εστίες με τους τερματοφύλακες να αλλάζουν:

Πορτοκαλί: Πούγγουρας, Σιδεράς, Βαγιαννίδης, Γκάνεα, Ηλιάδης, Αλεξανδρόπουλος, Τσέριν, Καμπετσής, Αϊτόρ, Ιωαννίδης.

Πρασινοι: Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Σάντσες, Κουρμπέλης, Σαρδέλης, Φρόκου, Παλάσιος, Μακέντα, Καρλίτος

Εντολές στον Λοντίγκιν

Τέλος ο Σέρβος τεχνικός σε μια ακόμη προπόνηση έδωσε ειδικές εντολές στον Γιούρι Λοντίγκιν και συγκεκριμένα του ανέλυε το πως θα πρέπει να δίνει την μπάλα ώστε ο Παναθηναϊκός να έχει σωστή ανάπτυξη και να βοηθάει και αυτός την ομάδα να αποφεύγει την πίεση.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ