ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η επιστροφή του "Ελλάς, Ευρώπη, Panathinaikos" και οι σκέψεις του Γιοβάνοβιτς για Βιγιαρεάλ

Ο Φώτης Ιωαννίδης
Ο Φώτης Ιωαννίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει στο full house ΟΑΚΑ, άλλη μία μεγάλη, ευρωπαϊκή βραδιά στην αποψινή (21/9, 19:45, COSMOTE SPORT 3HD, Matchcenter SPORT24) πρεμιέρα του στους ομίλους του Europa League κόντρα στη Βιγιαρεάλ.

Η επιστροφή του Παναθηναϊκού σε group stage ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από 7 χρόνια "ξηρασίας" και η αποψινή (21/9, 19:45, COSMOTE SPORT 3HD, Matchcenter SPORT24), πρώτη "αποστολή" του στην πρεμιέρα του 6ου ομίλου του Europa League είναι επιπέδου... Champions League (Βιγιαρεάλ).

Όμως, το "τριφύλλι" απέδειξε σ’ όλες τις καλοκαιρινές, προκριματικές σειρές πως είναι πλέον σε θέση να (ξανα)κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο. Ακόμη κι απ’ τα πρωταθλήματα των υψηλότερων ταχυτήτων της Ευρώπης, όπως είναι τα "κίτρινα υποβρύχια" κι αυτό θα επιδιώξει να κάνει κι απόψε στο ασφυκτικά γεμάτο από 65.000 φιλάθλους -κι έτοιμο για νέο sold out- Ολυμπιακό Στάδιο.

Οι "πράσινοι" έχουν απέναντί τους τη νικήτρια του Europa League του 2021 και την ομάδα που έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League ένα χρόνο μετά (2022), πετώντας εκτός την Μπάγερν Μονάχου.

Μα όπως -πολύ σωστά- ανέφερε κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης (20/9), σε τέτοιου είδους ματς, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τίποτε να χάσει, αλλά μόνο να κερδίσει. Και πάνω απ’ όλα να προσπαθήσει να επαναφέρει τις μεγάλες, ευρωπαϊκές βραδιές του "τριφυλλιού" ως ένα πρώτο "ευχαριστώ" προς τον κόσμο του που είναι πάντα δίπλα και πιστεύει ξανά σ’ αυτή την την ομάδα εδώ και μία διετία, γεμίζοντας ξανά απόψε (21/9) το στάδιο.

Ο Παναθηναϊκός νιώθει και είναι πνευματικά και σωματικά έτοιμος γι’ αυτή τη non-stop περίοδο των μεγάλων αγώνων που ακολουθεί σε Super League κι Ευρώπη και θέλει να "γκρεμίσει" στο αποψινό παιχνίδι όλες τις αρνητικές παραδόσεις και τα βαρίδια του παρελθόντος, ψάχνοντας την πρώτη νίκη του επί ισπανικής ομάδας στο Europa League (μετά από 4 στις 4 ήττες), αλλά και το πρώτο "τρίποντό" του σε φάση ομίλων της διοργάνωσης μετά από 13 σερί αγώνες (3 ισοπαλίες και 10 ήττες).

Η πρόκληση είναι ξανά εκεί και είναι πολύ μεγάλη για τον Σέρβο τεχνικό και τους παίκτες του, που μοιάζουν φέτος πιο ώριμοι από κάθε άλλη φορά, όχι απλά για να αγγίξουν, αλλά για να φτάσουν στο "επόμενο επίπεδο".

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο τεχνικός του "τριφυλλιού" δεν αναμένεται να αλλάξει αυτή τη φορά πολλά πράγματα στην ενδεκάδα, σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι πριν από πέντε μέρες με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Η μία δεδομένη αλλαγή

Η μία αλλαγή που θεωρείται δεδομένη αφορά το αριστερό άκρο της άμυνας, όπου ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς θα αντικαταστήσει τον τιμωρημένο Χουάνκαρ, ο οποίος αποβλήθηκε στις 29 Αυγούστου στα τελευταία λεπτά της ρεβάνς με την Μπράγκα.

Από εκεί και πέρα, προβάδισμα για το βασικό σχήμα έχουν οι υπόλοιποι δέκα του Αγρινίου, ήτοι οι Αλμπέρτο Μπρινιόλι, Γιάννης Κώτσιρας, Μπαρτ Σένκεφελντ, Χόρντουρ Μάγκνουσον, Ρουμπέν Πέρεθ, Τόνι Βιλένα, Σεμπαστιάν Παλάσιος, Μπερνάρ Ντουάρτε, Ντάνιελ Μαντσίνι και Φώτης Ιωαννίδης. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Άνταμ Τσέριν, Γουίλιαν Αράο (στον άξονα αντί του Βιλένα) και Αντράζ Σπόραρ.

Υπάρχει κι ένα ενδεχόμενο, αν ο Γιοβάνοβιτς επιλέξει να πάει σε ένα πιο "σφικτό" σχήμα, να χρησιμοποιήσει τρίτο κεντρικό χαφ (Τσέριν ή Αράο) και να "μετακομίσει" στο αριστερό άκρο ο Μπερνάρ. Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα μείνει εκτός ένας εκ των Παλάσιος ή Μαντσίνι.

Στην αποστολή, ως έξτρα επιλογή από τον πάγκο, έχει επιστρέψει μετά από τρεις εβδομάδες απουσίας ο Τιν Γεντβάι, που ξεπέρασε τη θλάση που υπέστη στο πρώτο ημίχρονο της ρεβάνς με την Μπράγκα ενώ αντίθετα εκτός έμεινε ο Γιώργος Βαγιαννίδης που έχει μπει πλέον στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του.

Αναλυτικά, την αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (21/9) πρώτο αγώνα των ομίλων του Europa League με τη Βιγιαρεάλ, συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Πάλμερ-Μπράουν, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Σιδεράς, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα και Αράο.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο 44χρονος Άγγλος Κρεγκ Πόουσον, ενώ βοηθοί του ορίστηκαν οι συμπατριώτες του Σάιμον Μπένετ, Λι Μπετς και 4ος διαιτητής ο Τζον Μπρουκς. Στο VAR ορίστηκε ο Άγγλος Ντάρεν Ίνγκλαντ και AVAR ο Πίτερ Μπανκς. Παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Ελβετός Αντρέας Σλούχτερ και UEFA Delegate ο Λευκορώσος Σεργκέι Ίλιτς.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ