Παναθηναϊκός: Η ευκαιρία για φρεσκάρισμα και η σημασία της νίκης στο Κύπελλο Ελλάδας Βetsson

Νίκη για δύο λόγους θέλει ο Παναθηναϊκός στο εντός έδρας ματς με την Κηφισιά στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson, για να “κλειδώσει” την πρώτη τετράδα και να βελτιώσει την ψυχολογία του.
Σε ρυθμούς Κηφισιάς κινείται ουσιαστικά από το απόγευμα της Δευτέρας (1/12) ο Παναθηναϊκός, αφήνοντας πίσω του την ήττα από την ΑΕΚ στο ντέρμπι. Ένα παιχνίδι στο οποίο οι πράσινοι αγωνιζόμενοι στην έδρα τους χρειάζονται τη νίκη – και αν γίνεται με ευρύ σκορ – για δύο λόγους.
Πρώτον για να κάνουν το “3Χ3” στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson και να βρεθούν ακόμη πιο κοντά στην πρώτη τετράδα, προκειμένου να… γλιτώσουν έναν επιπλέον γύρο στα νοκ άουτ παιχνίδια, τότε που ενδεχομένως να έχουν αυξημένες υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.
Δεύτερον για να πάρουν “εκδίκηση” από την Κηφισιά, που τους υποχρέωσε στο Βόλο σε μια ήττα που “πλήγωσε” πολύ την ομάδα, προκάλεσε την αποχώρηση του Ρούι Βιτόρια και τους άφησε από νωρίς μακριά από την κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.
Επιπλέον, έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω και ψάχνει μέσα και από τις άλλες διοργανώσεις στόχους και κίνητρα που θα τον βοηθήσουν να καλύψει το χαμένο έδαφος και στο πρωτάθλημα. Ας μην ξεχνάμε πως φέτος ο κάτοχος του Κυπέλλου Betsson, “αγκαλιάζει” το εισιτήριο του Europa League, ξεκινώντας ουσιαστικά από τα play offs της διοργάνωσης.
Αυτό όμως τούτη την ώρα φαντάζει μακρινό, οπότε οι πράσινοι θα ήθελαν ιδανικά νίκη με την Κηφισιά σήμερα για να φτιάξουν την ψυχολογία τους ενόψει του εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΛ και συνάμα να ξεκουράσουν παίκτες που έχουν αγωνιστεί στα περισσότερα παιχνίδια μέχρι τώρα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Ράφα Μπενίτεθ άφησε εκτός αποστολής τους Τετέ, Τσιριβέγια και Πάλμερ – Μπράουν, οι οποίοι ήρθαν να προστεθούν στον τιμωρημένο Τουμπά και τους τραυματίες Κυριακόπουλο, Πελίστρι, Λαφόν και Σάντσες.
Ο Βραζιλιάνος έχει τραβήξει σχεδόν όλο το… κουπί από τότε που τραυματίστηκε ο Ουρουγουανός και αποφασίστηκε να μείνει εκτός για να πάρει ανάσες, ενόψει των συνεχόμενων πολύ σημαντικών αγώνων στη συνέχεια. Άλλωστε από το ξεκίνημα του καλοκαιριού έχει χάσει μόνο το αντίστοιχο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ομάδα των Βορείων Προαστίων, μετρώντας ήδη περισσότερα από 1700 λεπτά συμμετοχής.
Τα ίδια πάνω – κάτω ισχύουν και με τον Τσιριβέγια, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός τότε από τους λεγόμενους βασικούς που είχε παίξει από την αρχή στο προηγούμενο ματς του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson με τον Ατρόμητο. Ο Ισπανός όμως προέρχεται από τραυματισμό, μπορεί να έπαιξε με την ΑΕΚ αλλά ο Ράφα Μπενίτεθ δεν ήθελε να τον “φορτώσει” μ’ ένα επιπλέον παιχνίδι πριν από σειρά σημαντικών αγώνων.
Ακόμη ένας ποδοσφαιριστής που έμεινε εκτός είναι ο Έρικ Πάλμερ – Μπράουν, ο οποίος επίσης είναι από αυτούς που έχουν αγωνιστεί πολύ μέχρι τώρα στη σεζόν (1561’). Παράλληλα ο Ίβηρας τεχνικός έκρινε πως χρειάζεται χρόνο για να… αποφορτιστεί πνευματικά, μετά την κακή απόδοση στο ματς με την ΑΕΚ.
Οπότε με δεδομένες τις παραπάνω απουσίες, ο Παναθηναϊκός θα παρατάξει μια ομάδα με αρκετές αλλαγές, δίνοντας την ευκαιρίες σε παίκτες οι οποίοι είτε επιστρέφουν από τραυματισμό, είτε έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής. Όπως για παράδειγμα ο Σίριλ Ντέσερς που έπαιξε λίγα λεπτά με την ΑΕΚ ή ο Γιάννης Κώτσιρας, που μπήκε ως αλλαγή στο ντέρμπι μετά την αποβολή του Τουμπά για να δώσει ισορροπία στα άκρα της άμυνας.
Δεν αποκλείεται να δούμε μετά από καιρό και τον Βισέντε Ταμπόρδα, ο οποίος είχε μείνει εκτός αποστολής για λόγους τακτικής στο προηγούμενο ματς ή ακόμη να παίρνει χρόνο συμμετοχής και ο Τόνι Βιλένα, ο οποίος βρίσκεται στις επιλογές του Ράφα Μπενίτεθ για δεύτερη φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα μετά από το παιχνίδι στις Σέρρες.
Όπως και να έχει, το βασικό σχήμα θα έχει πάρα πολλές διαφοροποιήσεις, ενώ κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε επιστροφή της τετράδας στην άμυνα. Στην αποστολή βρίσκονται πέντε παίκτες που ικανοποιούν το ηλικιακό όριο (Φίκαϊ, Μπρέγκου, Μπόκος, Σταμέλλος, Τερζής) του θεσμού και σίγουρα ένας εξ’ αυτών θα βρεθεί στην βασική ενδεκάδα.
Κάτω από τα δοκάρια υπάρχουν οι Ντραγκόφσκι και Κώτσαρης, με τον δεύτερο να έχει πιθανότητες να ξεκινήσει, ενώ στους στόπερ ο Ράφα Μπενίτεθ έχει διαθέσιμους του Ίνγκασον, Γέντβαϊ και Φίκαϊ. Δεν αποκλείεται να επιστρέψει στο βασικό σχήμα ο Μλαντένοβιτς, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην ξεκινήσουν οι Σιώπης, Ζαρουρί, Μπακασέτας και Σβιντέρσκι.
Όποια κι αν είναι η σύνθεση, ο Παναθηναϊκός θέλει να βγάλει αντίδραση κόντρα στην Κηφισιά και να πάρει μια νίκη που θα τον βοηθήσει βαθμολογικά και ψυχολογικά.