ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η δύσκολη αποστολή του Μπενίτεθ, η έλλειψη σταθερότητας και η ολοκλήρωση των κινήσεων στη διάρκεια της διακοπής

ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός κινείται σε δύο μέτωπα προκειμένου να αρχίσει να υπάρχει άμεση και ουσιαστική βελτίωση, με τον Ράφα Μπενίτεθ να έχει μπροστά του τα ματς με την Μάλμε και τον ΠΑΟΚ και κατόπιν την ευκαιρία να δουλέψει για δύο εβδομάδες με τους παίκτες που θα παραμείνουν στο Κορωπί.

Είναι τέτοια η κατάσταση φέτος στον Παναθηναϊκό, που με ένα αρνητικό αποτέλεσμα μοιάζει να έρχεται η… καταστροφή. Κάτι που δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, αφού όλα όσα έχουν γίνει φέτος είναι φυσιολογικό να μην αφήνουν μια ομάδα να βρει την σταθερότητα που χρειάζεται.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, τον Ρούι Βιτόρια αντικατέστησε ο Χρήστος Κόντης, που με τη σειρά του έδωσε τη σκυτάλη στον Ράφα Μπενίτεθ. Μπορεί κάποιοι να… νιώθουν πως ο Ισπανός βρίσκεται καιρό στην ομάδα, όμως ξεχνούν πως είναι στη χώρα μας μόλις δέκα ημέρες και είναι φυσιολογικό τα πάντα να μην είναι ρόδινα.

Μια ομάδα δεν αλλάζει τις συνήθειές της από τη μια στιγμή στην άλλη και ο Μπενίτεθ το κατάλαβε αυτό πολύ καλά στον Βόλο. Είδε τους παίκτες του να έχουν καλή παρουσία στα δύο πρώτα παιχνίδια με αυτόν στον πάγκο, όμως κόντρα στην ομάδα της Μαγνησίας έδειξαν και πάλι τις παθογένειες που τους ακολουθούν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αδυναμία στις αμυντικές μεταβάσεις και στο rest defense και η αναποτελεσματικότητα μπροστά από την αντίπαλη εστία. Αυτές είναι κάποιες από τις ανορθογραφίες που έχει διαγνώσει ο Ισπανός προπονητής τον καιρό που βρίσκεται στην ομάδα και γι’ αυτό τον λόγο πριν από την αναμέτρηση της Κυριακή τόνιζε δημόσια με δηλώσεις του, πως το πρώτο του μέλημα είναι να αναλύσει τι δεν έκανε καλά η ομάδα του στους προηγούμενους αγώνες και στη συνέχεια να δει τι κάνει καλά ο αντίπαλος.

Ο Ράφα Μπενίτεθ είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής και σαφέστατα βλέπει και προσπαθεί να διορθώσει όλα όσα έχουν οδηγήσει τον Παναθηναϊκό σ’ αυτό το άσχημο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Η οπτική του για το ποδόσφαιρο είναι ξεκάθαρη και δεν είναι τυχαίο πως στις χθεσινές δηλώσεις του ο προπονητής πλέον της Ρεάλ, Τσάμπι Αλόνσο έβγαλε το καπέλο στον συμπατριώτη του, για το πόσο καλύτερο ποδοσφαιριστή τον έκανε κατά τη διάρκεια της συνύπαρξης τους στη Λίβερπουλ.

Αυτό θα επιδιώξουν να κάνουν ο Μπενίτεθ και το επιτελείο του το επόμενο διάστημα με τους παίκτες του Παναθηναϊκού και παρότι κανείς από τους φίλους την ομάδα δεν έχει υπομονή, δεν υπάρχει άλλο δρόμος.  Η δουλειά που θα γίνεται εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και έξω από αυτόν θα είναι παράλληλη και οι κινήσεις που γίνονται και θα γίνουν το επόμενο διάστημα, έχουν την έγκριση του νέου τεχνικού του Παναθηναϊκού σε συνεργασία με τον σύμβουλο ποδοσφαίρου Φράνκο Μπαλντίνι.

Τόσο η συνεργασία με τους Πέρικο Κάμπος και Πέδρο Χιμένεθ στον τομέα του σκάουτινγκ, όσο και η πιθανολογούμενη έλευση του Μιγκέλ Άνχελ Κορόνα στο οργανόγραμμα του συλλόγου μαζί με τον Στέφανο Κοτσόλη, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή στελέχωση.

Αυτό που προφανώς θα μάθουμε το επόμενο διάστημα (πιθανότατα μέσα στην επόμενη διακοπή), είναι ποιες θα είναι οι διακριτές αρμοδιότητες του καθ’ ενός. Ο Καστιγιάνος έχει δουλέψει τόσο ως τεχνικός, όσο και ως αθλητικός διευθυντής στη Βαλένθια, ενώ ο πρώην τερματοφύλακας των πρασίνων έχει τον πρώτο ρόλο μια πενταετία στην Κηφισιά.

Απομένουν δύο παιχνίδια μέχρι την διακοπή του Νοεμβρίου, εκεί όπου ο Ράφα Μπενίτεθ θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει πραγματικά για σχεδόν δύο εβδομάδες χωρίς αγώνα με τους ποδοσφαιριστές που θα παραμείνουν στο Κορωπί. Μέχρι τότε όμως, υπάρχουν οι δύσκολες αναμετρήσεις με την Μάλμε στη Σουηδία και τον φορμαρισμένο ΠΑΟΚ στο “Απόστολος Νικολαΐδης” και ένα μεγάλο ταξίδι ενδιάμεσα.

Δύο ματς στο οποίο θα πρέπει οι πράσινοι να βρουν την ισορροπία, να πάρουν τα αποτελέσματα που θέλουν και να μην χάσουν κι άλλο έδαφος σε Ευρώπη και Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ