ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η αυταπάρνηση του Ιωαννίδη είναι όλη η σεζόν του Τριφυλλιού

Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού
Ο Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζει με τη φανέλα του Παναθηναϊκού EUROKINISSI

Η αυταπάρνηση του Φώτη Ιωαννίδη για να παίξει στο τόσο καθοριστικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό αντιπροσωπεύει τη νοοτροπία που έχει εμφυσήσει σ' όλη την ομάδα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αυτή του "never give up".

Τον χαρακτήρα μίας ομάδας δεν τον κάνουν μόνο οι μεγάλες εμφανίσεις, οι νίκες ή τα γκολ. Τον διαμορφώνουν κι οι χαρακτήρες που κουβαλάει ο κάθε οργανισμός.

Κι ο Παναθηναϊκός έχει την τύχη τα τελευταία δύο χρόνια να διαθέτει ποδοσφαιριστές οι οποίοι βάζουν πάντα το "εμείς", όχι μόνο πάνω απ’ το "εγώ", αλλά πολλές φορές πάνω κι απ’ την ίδια την υγεία τους.

Χιλιάδες φίλοι του Παναθηναϊκού φώναξαν το βράδυ της Κυριακής (19/3) ένα τριπλό "όχι, ρε" στη μεγάλη, τριπλή ευκαιρία που έχασαν στο 46ο λεπτό του αγώνα με την ΑΕΚ στην OPAP Arena κατά σειρά οι Ντάνιελ Μαντσίνι, Φώτης Ιωαννίδης και Άνταμ Τσέριν (με το πλασέ του τελευταίου να θυμίζει εκείνο του Βλάοβιτς στο Καμπ Νου το 2002).

Πολλοί ίσως και να γκρίνιαξαν περισσότερο με τη δεύτερη προσπάθεια, αυτή του Ιωαννίδη, που κοντρόλαρε κι εκτέλεσε, αλλά έδιωξε ο Αθανασιάδης, δεδομένου ότι είχε τον χρόνο να τη "φτιάξει" την μπάλα μπροστά του για να εκτελέσει. Θεμιτό.

Ελάχιστοι, εντούτοις, γνώριζαν πως ο 23χρονος επιθετικός υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε καν να βρίσκεται στη συγκεκριμένη φάση, αλλά πιθανότατα είτε στον πάγκο, είτε κι εκτός αποστολής. Διότι ήταν πραγματικά συγκλονιστική και συγκινητική η αυταπάρνηση που έδειξε για να δώσει το παρών σ’ αυτό το τόσο καθοριστικό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό.

Τραυματίας στο πόδι από το Περιστέρι

Ο Ιωαννίδης κουβαλούσε από το βράδυ της 12ης Μαρτίου και τον τελευταίο αγώνα της regular season έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό στο πόδι.

Για την ακρίβεια, είχε δεχθεί μία πολύ δυνατή κλωτσιά στο καλάμι, η οποία του είχε κάνει ένα οίδημα. Αυτό μάλιστα το οίδημα είχε μετατραπεί σε μεγάλο αιμάτωμα που τον πονούσε πολύ. Πάρα πολύ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, χρειάστηκε να κάνει πέντε ενέσεις κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και να πάει πιο συντηρητικά για 2-3 προπονήσεις έτσι ώστε να μπει στο πλάνο του αγώνα με την ΑΕΚ.

Και τότε μάλιστα, δεν υπήρχε στον ορίζοντα το σενάριο της απουσίας του Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος αν και μπήκε σε πιο έντονη προπόνηση την περασμένη Παρασκευή (17/3), την επομένη (18/3) ένιωσε ξανά ενοχλήσεις στον προσαγωγό κι αποκλείστηκε απ’ την αποστολή.

Με ένεση έπαιξε ο Ιωαννίδης

Ο Ιωαννίδης έσφιξε τα δόντια, παίζοντας με ένεση και στο ματς με την ΑΕΚ και με μεγάλους πόνους. Έκανε αμέτρητα σπριντ, πίεσε όσο μπορούσε ψηλά, συμμετείχε σε όλες τις δουλειές (άχαρες και μη) της επίθεσης, έχασε την ευκαιρία του 46ου λεπτού κι άλλη μία φάση λίγο αργότερα που τον πρόλαβε ο Μήτογλου με καθοριστικό τάκλιν την ώρα της εκτέλεσης.

Ήταν όμως εκεί. Άλλος στη θέση του μπορεί να μην ρίσκαρε καθόλου και να μην έπαιζε ούτε λεπτό. Ο ίδιος όμως, είχε τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα να αντέξει τον πόνο και να είναι μέσα σε ένα απ’ τα πιο καθοριστικά παιχνίδια της σεζόν. Κι αυτό λέει πολλά και για τον χαρακτήρα του, αλλά και για την αυταπάρνηση που έδειξε.

Σε μία στάση που φανερώνει το κλίμα και τη νοοτροπία αυτής της version του Παναθηναϊκού που έμαθε -μαζί με τον προπονητή του να λειτουργεί με το πνεύμα του "never give up"!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ