ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός - Φόλενταμ 2-1: Κέρδισε στην πρόβα τζενεράλε με Κουρμπέλη - Καρλίτος

Ο Βαγιαννίδης στη διάρκεια του φιλικού Παναθηναϊκός - Φόλενταμ | 28 Ιουλίου 2022
Ο Βαγιαννίδης στη διάρκεια του φιλικού Παναθηναϊκός - Φόλενταμ | 28 Ιουλίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Φόλενταμ με 2-1 με τους Κουρμπέλη - Καρλίτος να είναι οι σκόρερ του τριφυλλιού με τον Βαγιαννίδη να είναι ο κορυφαίος πράσινος σε ένα ματς όπου ο Γιοβάνοβιτς δεν είχε στη διάθεση του τους Αϊτόρ, Παλάσιος και Χουάνκαρ.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Φόλενταμ με 2-1 στο τελευταίο φιλικό του παιχνίδι πριν τα ματς με τη Σλάβια Πράγας για το Europa Conference League στις 4 και 11 Αυγούστου με τους Κουρμπέλη - Καρλίτος να είναι οι σκόρερ του τριφυλλιού και τον Βαγιαννίδη να είναι ο κορυφαίος πράσινος σε ένα ματς όπου ο Γιοβάνοβιτς δεν είχε στη διάθεση του τους Αϊτόρ, Παλάσιος και Χουάνκαρ λόγω ίωσης.

Η απουσία των τριών ποδοσφαιριστών δεν βοήθησε τον Σέρβο τεχνικό να κάνει πρόβες ενδεκάδας για τα ματς με τους Τσέχους και είναι χαρακτηριστικό πως χρησιμοποίησε τον Βαγιαννίδη ως δεξί εξτρέμ και τον Καμπετσή ως αριστερό. Ο "Βάγια" ήταν ο καλύτερος πράσινος με σπουδαίες ενέργειες στη διάρκεια της αναμέτρησης, ένα κερδισμένο πέναλτι, αρκετές όμορφες σέντρες και εν γένει πολύ θετική παρουσία στα 79' που αγωνίστηκε κόντρα στην Φόλενταμ.

Ο Γιοβάνοβιτς έβαλε τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ. Τον Κώτσιρα στο δεξί άκρο και τον Γκάνεα αριστερά με τους Σένκεφελντ - Μάγκνουσον να παίζουν στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ ήταν οι Κουρμπέλης, Τσέριν και Αλεξανδρόπουλος με τους Καμπετσή, Βαγιαννίδη και Ιωαννίδη να είναι η τριπλέτα της επίθεσης.

Αυτό ήταν το καλύτερο επιθετικά φιλικό του Παναθηναϊκού με τους πράσινους να βρίσκουν δύο γκολ, ένα με εκτέλεση πέναλτι από τον Κουρμπέλη και ένα με σουτ από τον Καρλίτος ενώ παράλληλα ήταν το πρώτο φιλικό στο οποίο δέχτηκαν γκολ από τον Ελ Καντίρι με σουτ εκτός περιοχής.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να φτάσουν σε ένα μεγαλύτερο σκορ αλλά ο Καμπετσής αστόχησε σε αρκετές περιπτώσεις παρά το γεγονός πως βρέθηκε σε θέση για γκολ αρκετές φορές.

Στο πρώτο ημίχρονο ο "Βάγια" θα μπορούσε να πετύχει ένα από τα καλύτερα γκολ της σεζόν όταν στο 8' πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει σωτήρια. Η μπάλα έφτασε στον Καμπετσή που έκανε το σουτ με το αριστερό αλλά ο Μιράνι έδιωξε τη μπάλα.

Στο 34' ο Έλληνας μπακ που έπαιξε ως εξτρέμ κόντρα στην Φόλενταμ, μπήκε στην περιοχή, πέρασε τον αντίπαλο του και ανατράπηκε με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο Κουρμπέλης ανέλαβε την εκτέλεση, ευστόχησε και άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με δοκάρι για τον Παναθηναϊκό. Σε κόρνερ από τα αριστερά του Καρλίτος ο Καμπετσής πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της Φόλενταμ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιοβάνοβιτς έβαλε στο παιχνίδι τους Πούγγουρα, Σάρλια αντί των Σένκεφελντ και Μάγκνουσον χωρίς να αλλάξει κάτι άλλο στο σχήμα της ομάδας. Το τριφύλλι συνέχισε να έχει την υπεροχή, απείλησε στο 49' με εκτέλεση φάουλ του Καρλίτος το οποίο έφυγε έξω.

Στο 56' υπήρξε βαθιά μπαλιά προς το Καμπετσή, ο οποίος πέρασε τον Στάνκοβιτς, έκανε το πλασέ στην κενή εστία αλλά ο Φαν Ντούιλ πρόλαβε να γυρίσει και να διώξει τη μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός δέχτηκε το πρώτο του γκολ φέτος όταν ο Ελ Καντίρι έκανε την ενέργεια εκτός περιοχής και το σουτ με τον Λοντίγκιν να μην μπορεί να αντιδράσει.

Οι πράσινοι πήραν ξανά το προβάδισμα στο 76' με τον Καρλίτος να γίνεται αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, επιχείρησε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό γάμα του Στάνκοβιτς.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός παρά το γεγονός πως ο Γιοβάνοβιτς έβαλε όλους τους μικρούς στο παιχνίδι συνέχισε να έχει την υπεροχή και θα μπορούσε να σκοράρει και άλλα γκολ και να φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερο σκορ με την ομάδα να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον Γιοβάνοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (61’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (61’ Σαρδέλης), Σένκεφελντ (46’ Σάρλια), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Γκάνεα (79’ Σάντσες), Κουρμπέλης (61’ Ρούμπεν), Αλεξανδρόπουλος (61’ Φρόκου), Τσέριν (79’ Ηλιάδης), Βαγιαννίδης (79’ Σιδεράς), Καμπετσής (79’ Κρυπαράκος), Ιωαννίδης (32’ λ.τρ Ιωαννίδης).

ΦΟΛΕΝΤΑΜ (Βιμ Γιόνκ): Στάνκοβιτς, Πλατ, Μιράνι, Φαν Ντούιλ, Ελμπέρσε, Μπεναμάρ (71’ Ζεφούικ), Βαλίντ Ουλντ-Τσικχ (19’ Ναζίχ), Αντονούτσι (71’ Γκουστάβο), Μπιλάλ Ουλντ-Τσικχ (46’ Ελ Καντιρί), Οριστάνιο (46’ Μιγκέμ), Μιούρεν (71’ Κοέν).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ