ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ενεργοποιεί το "σχέδιο Τζούριτσιτς", όσο καθυστερεί να απαντήσει ο Λινγκρ

Παναθηναϊκός: Ενεργοποιεί το "σχέδιο Τζούριτσιτς", όσο καθυστερεί να απαντήσει ο Λινγκρ
Ο Φίλιπ Τζούρισιτς @ 2014 MICHAEL PROBST / AP IMAGES

Η υπόθεση του Όντρεϊ Λινγκρ δεν δείχνει να ξεκαθαρίζει (τουλάχιστον όχι άμεσα) για τον Παναθηναϊκό. Έτσι, λοιπόν, το τριφύλλι ενεργοποιεί το "σχέδιο Τζούριτσιτς".

Η υπόθεση του Όντρεϊ Λινγκρ δεν δείχνει να ξεκαθαρίζει (τουλάχιστον όχι άμεσα) για τον Παναθηναϊκό, καθώς στο νέο κύκλο συζητήσεων που άνοιξε με την πλευρά του παίκτη (κυρίως) ο ίδιος φαίνεται πως θέλει να περιμένει κι άλλο για να δει αν θα έχει προτάσεις από "μεγαλύτερα" πρωταθλήματα (Γερμανία, Γαλλία).

Στο "τριφύλλι" όμως δεν μπορούν να περιμένουν για πολύ ακόμη τον διεθνή Τσέχο μεσοεπιθετικό, καθώς θέλουν να κλείσουν πριν την αναχώρηση της ομάδας για τη Αυστρία παίκτη για το "8-10" και πλέον οι "πράσινοι" είναι έτοιμοι να ενεργοποιήσουν τις επόμενες επιλογές τους, φέρνοντας σε πρώτο πλάνο το "σχέδιο Τζούριτσιτς".

Ο 31χρονος διεθνής (40 φορές, με 5 γκολ) Σέρβος μεσοεπιθετικός της Σαμπντόρια είναι στα ονόματα που έχουν "τσεκάρει" με προσοχή στον Παναθηναϊκό για τη θέση του δημιουργικού μέσου, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να έχει ανάψει ήδη το "πράσινο φως" για να προχωρήσει η υπόθεσή του, εφόσον επιβεβαιωθεί 100% πως το θέμα του Λινγκρ θα χρειαστεί κι άλλο (πολύ) χρόνο.

Ο Τζούριτσιτς έχει συμβόλαιο με την ομάδα της Γένοβας έως το 2024 (με οψιόν για συν ένα χρόνο), όμως ο υποβιβασμός της στη Serie B και οι αποδοχές του (1,5 εκατ. ευρώ ετησίως) τον οδηγούν προς την... πόρτα της εξόδου. Η Μπολόνια και η -πρώην ομάδα του- Σασουόλο έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, όμως κι ο Παναθηναϊκός "παίζει" πλέον με τις δικές του σοβαρές πιθανότητες.

Είναι ένας μεσοεπιθετικός που ταιριάζει σ’ αυτό που ψάχνει ο Γιοβάνοβιτς για τη θέση του δημιουργικού μέσου, έχει μεγάλη εμπειρία και παραστάσεις από μεγαλύτερα πρωταθλήματα και διεθνές επίπεδο (ήταν στην αποστολή της Σερβίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, μολονότι "κόπηκε" απ’ τις τελευταίες κλήσεις του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς) και ο Παναθηναϊκός έχει κάνει την κίνησή του, εκτιμώντας πως μπορεί να φτάσει σε συμφωνία τόσο με τον ίδιο, όσο και με την ιταλική ομάδα.

Η πορεία του: Η Ελλάδα και οι άλλες 7 χώρες

Ο Τζούριτσιτς ξεκίνησε την ποδοσφαιρική πορεία του απ’ τις Ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα, ενώ πέρασε απ’ τα... μέρη μας τη σεζόν 2007/08 παίρνοντας μεταγραφή στην Κ17 του Ολυμπιακού. Στον Πειραιά έμεινε μόνο ένα χρόνο, επιστρέφοντας στην πατρίδα του για την Ραντσίνσκι, απ’ την οποία έφυγε το 2010 για τη Χέρενφεν.

Στην Ολλανδία έκανε το... ξεπέταγμά του, με 26 γκολ και 28 ασίστ σε 110 επίσημα ματς, προτού πάρει μεταγραφή για την Μπενφίκα η οποία κατέβαλε 8 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Δόθηκε δανεικός κατά σειρά σε Μάιντς, Σαουθάμπτον, Άντερλεχτ, Σαμπντόρια. Στην ιταλική ομάδα έμεινε και μετά τη λήξη του δανεισμού του για μια διετία, προτού φύγει το 2018 για τη Σασουόλο.

Στη Σασουόλο μέτρησε 100 παιχνίδια με απολογισμό 12 ασίστ και 14 γκολ, "έφτιαξε" ξανά το όνομά του και σταθεροποιήθηκε στις κλήσεις της Εθνικής Σερβίας. Το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε στην "Ντόρια", όμως ο υποβιβασμός της τον οδηγεί ξανά εκτός, με τον Παναθηναϊκό να καιροφυλαχτεί…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ