ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Καταλήγει στην ενδεκάδα, περιμένει τον Βέλεθ

Ο Φραν Βέλεθ
Ο Φραν Βέλεθ EUROKINISSI

Ο Λάζλο Μπόλονι δείχνει να έχει καταλήξει από τώρα στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα από τις επιστροφές των διεθνών και είναι εν αναμονή του Βέλεθ.

Η κεντρική ιδέα, τόσο της διάταξης, όσο και της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού που σκοπεύει να παρατάξει ο Λάζλο Μπόλονι στο σαββατιάτικο (21/11) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, είναι "σφηνωμένη" στο μυαλό του εδώ και μέρες.

Αυτό που περιμένει πλέον ο Ρουμάνος τεχνικός είναι αφενός να "μπει" και ο Φραν Βέλεθ στο 100% των προπονήσεων και να τεθεί στη διάθεσή του κι αφετέρου, να μην προκύψουν τυχόν... αναποδιές τις επόμενες ημέρες από τους επτά διεθνείς (και δη τους "ενδεκαδάτους" της Ανδρών) κι απ’ όσους έχουν παραμείνει στο Κορωπί.

Ο Βέλεθ έκανε την Τρίτη 17/11) ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, εντούτοις νιώθει πια πολύ καλύτερα στον "λαβωμένο" (εδώ κι ένα μήνα) αστράγαλό του κι από την Τετάρτη (18/11) αναμένεται να ενταχθεί στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, δηλώνοντας "παρών" για το σαββατιάτικο clasico.

Αυτόν περιμένει επί της ουσίας και ο 67χρονος τεχνικός, καθότι τον προορίζει για παρτενέρ του Μπαρτ Σένκεφελντ στα μετόπισθεν. Και μολονότι ο Πούγγουρας "μπήκε" ήδη από την Τρίτη (16/11) στο 100% των προπονήσεων (έπειτα από δύο εβδομάδες στα "πιτς" λόγω μυϊκού σπασμού στη μέση), ο Ρουμάνος τεχνικός θεωρεί ότι ο Βέλεθ είναι πιο "έτοιμος" αγωνιστικά, έχοντας ήδη κι ένα ματς παραπάνω (αυτό με τον Ατρόμητο) στα πόδια του.

Για τους υπόλοιπους δέκα, ο Μπόλονι έχει ήδη βρει που θα "πατήσει', για να "απλώσει" για πρώτη φορά επί των ημερών του στον "πράσινο" πάγκο το 4-2-3-1 στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Από τη στιγμή που ο Φακούντο Σάντσες ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στην ποδοκνημική κι ο Αϊτόρ επανεντάχθηκε στο πρόγραμμα, αφήνοντας πίσω του την ίωση που τον ταλαιπώρησε για ένα 24ωρο, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον στο πλάνο του Μπόλονι. Ο Αργεντινός θα πάρει ξανά φανέλα βασικού στο δεξιό άκρο της άμυνας, με τον Χουάνκαρ αριστερά (μετράει πλέον περισσότερες προπονήσεις κι έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό) και τους Σένκεφελντ-Βέλεθ, κεντρικό αμυντικό δίδυμο μπροστά από τον Διούδη.

Ο Μαουρίσιο με τον Κουρμπέλη θα είναι το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Χατζηγιοβάνη δεξιά και τον Αϊτόρ στα αριστερά. Σε ρόλο επιτελικού μέσου θα παίξει ο Βιγιαφάνιες (με τον οποίο έχει δουλέψει πολύ τις τελευταίες ημέρες το τεχνικό τιμ στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης για να είναι σε θέση να "βγάλει" τουλάχιστον 60 λεπτά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται να ξεκινήσει ο Καρλίτος, με τον Μακέντα να μένει στον πάγκο, όπως φάνηκε κι απ’ τις μικρές "λεπτομέρειες" των δοκιμών που έκανε ο Μπόλονι στο εσωτερικό δίτερμα του περασμένου Σαββάτου (14/11).

Η τελική "πρόβα" ενδεκάδας θα γίνει στην προπόνηση της Παρασκευής (20/11), αφού θα έχουν επιστρέψει πρώτα όλοι οι διεθνείς και θα πάρουν μία... ανάσα την Πέμπτη (19/11), με πρόγραμμα αποφόρτισης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ DERBY STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ