ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ένα βήμα από τον Γκάνεα

Ο Κριστιάν Γκάνεα με τον Παλάσιος σε δεύτερο πλάνο
Ο Κριστιάν Γκάνεα με τον Παλάσιος σε δεύτερο πλάνο EUROKINISSI

Την έτοιμη λύση του Ρουμάνου Κριστιάν Γκάνεα, με την ελληνική θητεία στον Άρη, έχει επιλέξει και εισηγηθεί ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προκειμένου να πλαισιωθεί το αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, πίσω από τον Χουάνκαρ.

Ο 30χρονος Ρουμάνος Κριστιάν Γκάνεα θα είναι, εκτός απροόπτου, ο δεύτερος αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού ύστερα από τη θετική εισήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τις προχωρημένες συζητήσεις των δύο πλευρών.

Με δεδομένο ότι ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης δεν υπολογίζεται για τη νέα σεζόν, οι Κυπελλούχοι έψαχναν από καιρό μια προσιτή εφεδρική λύση και από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η υπόθεση της ανανέωσης του Χουάνκαρ άρχισαν να δρομολογούν τις εξελίξεις.

Σε πρώτο επίπεδο η λίστα του Σέρβου προπονητή του Τριφυλλιού ήταν αρκετά μεγάλη, αλλά σταδιακά άρχισαν, για διαφορετικούς λόγους, να απορρίπτονται ονόματα. Το ένα μετά το άλλο.

Από την εγχώρια αγορά δύο ήταν οι περιπτώσεις που είχαν ξεχωρίσει: του Κριστιάν Γκάνεα και του Φεντερίκο Άλβαρες. Υπήρχαν ακόμη δύο περιπτώσεις από την ξένη, ωστόσο στο τέλος της κούρσας προτιμήθηκε μια πιο safe και έτοιμη λύση, όχι υψηλού κόστους (ελεύθερος).

Άλλωστε το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού θεωρεί ότι ο Γκάνεα, χάρη στην εμπειρία και στις παραστάσεις του από το ελληνικό πρωτάθλημα, έχει τα εχέγγυα να καλύψει με επάρκεια τις ανάγκες της θέσης πίσω από τον Χουάνκαρ.

Ο Γκάνεα, γεννημένος στις 24/5 του '92, αγωνίστηκε στον Άρη τις προηγούμενες δύο σεζόν. Είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από την ισπανική Αθλέτικ Μπιλμπάο και με τη φανέλα των κίτρινων έπαιξε συνολικά σε 59 αγώνες, σημείωσε 1 γκολ και μοίρασε 2 ασίστ.

Στην ποδοσφαιρική διαδρομή του έχει επίσης περάσει από τη δεύτερη ομάδα της Μαγιόρκα, τη Σανταγί και τη Νουμάνθια, ενώ στη Ρουμανία υπηρέτησε μεταξύ τις Ουνιβερσιτέα Κραϊόβα και Βιτορούλ Γκάλατσι.

Με την εθνική της πατρίδας του έχει υπάρξει διεθνής 8 φορές. Έκανε ντεμπούτο του 2017 και τελευταία φορά αγωνίστηκε τον Φλεβάρη του 2021.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ