ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Εμποκού για τη μία θέση στους εξτρέμ

Ο Εμποκού πανηγυρίζει γκολ του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο.
Ο Εμποκού πανηγυρίζει γκολ του Παναθηναϊκού ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 29χρονος διεθνής Κονγκολέζος winger Πολ-Ζοσέ Εμποκού, που πέρασε απ’ τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2016/17, μένει ελεύθερος απ’ την Αλ Ουάχντα των Η.Α.Ε. κι έχει προταθεί στο "τριφύλλι".

Η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού θα αρχίσει να "τρέχει" επί της ουσίας απ’ την επόμενη εβδομάδα, μετά την επιστροφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απ’ την Κύπρο και την υπογραφή του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό.

Από τότε θα αρχίσουν να γίνονται πολύ πιο συγκεκριμένες οι συζητήσεις εντός του "τριφυλλιού", την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ της ομάδας μέσα στο θερινό, μεταγραφικό "παράθυρο".

Άλλωστε, σε πρώτο πλάνο αυτή τη στιγμή είναι η οργάνωση της καλοκαιρινής προετοιμασίας και το πώς θα διαμορφωθεί σταδιακά το ρόστερ μετά τα δεδομένα "κοψίματα" που θα γίνουν στις πρώτες 20 ημέρες των προπονήσεων στο "Γ. Καλαφάτης", ήτοι έως τις 18 Ιουλίου και την αναχώρηση της ομάδας για την Ολλανδία, όπου θα γίνει το τελικό "χτίσιμο" του Παναθηναϊκού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Σέρβος τεχνικός και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν μία πρώτη πολύ "καθαρή" εικόνα, για το πού θα χρειαστεί ενίσχυση η ομάδα. Και δείχνουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους (με βάση και τα όσα έχουν ειπωθεί σε ατζέντηδες παικτών) σε επιλογές για βασικό στόπερ, δεξιό μπακ, κεντρικό μέσο, βασικό εξτρέμ και επιθετικό.

Ειδικά στη θέση του εξτρέμ, ο Γιοβάνοβιτς θέλει να έχει στη διάθεσή του παίκτες που να ανεβάζουν όλη την επιθετική γραμμή, με πολύ καλούς αριθμούς σε δημιουργία και εκτέλεση. Ένα απ’ τα ονόματα που έχουν προταθεί στους "πράσινους" -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι αυτό του Πολ-Ζοσέ Εμποκού.

Ο 29χρονος διεθνής Κονγκολέζος εξτρέμ, που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2016/17 ως δανεικός απ’ την Κιέβο Βερόνα, έχοντας πολύ καλή παρουσία (4 γκολ, 4 ασίστ σε 36 ματς), μένει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι απ’ την Αλ Ουάχντα των Η.Α.Ε. και η περίπτωσή του είναι σ’ αυτές που εξετάζονται προσεκτικά.

Για τον Εμποκού έχει καλή εικόνα κι ο Γιοβάνοβιτς, απ’ την παρουσία του στα γήπεδα των Η.Α.Ε. Φέτος ο Κονγκολέζος άσος κατέγραψε 5 γκολ και 3 ασίστ σε 20 αγώνες στο πρωτάθλημα των Η.Α.Ε. (UAE Gulf League), ενώ τη σεζόν 2019/20 είχε 6 γκολ και 5 γκολ σε 36 ματς με τη φανέλα της Σταντάρ Λιέγης και της Αλ Ουάχντα, στην οποία πήρε μεταγραφή τον Ιανουάριο του 2020.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ