ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Δεξιοπόδαρος στόπερ και δεξιός full back οι πρώτες αναζητήσεις

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς EUROKINISSI

Μπορεί η περίπτωση του κεντρικού αμυντικού της Λέφσκι Σόφιας, Νόα Σονκό Σούντμπεργκ να μην προκύπτει πως απασχολεί τον Παναθηναϊκό, ωστόσο το περίγραμμα των αρχικών μεταγραφικών αναζητήσεων των «πράσινων», παρότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχει προσδιοριστεί.

Το ρόδι για το επερχόμενο μεταγραφικό παζάρι έσπασε για τον Παναθηναϊκό ο Νόα Σονκό Σούντμπεργκ. Ο πολιτογραφημένος Σουηδός κεντρικός αμυντικός της Λέφσκι Σόφιας έγινε ο πρώτος (ή έστω από τους πολύ πρώτους) ο οποίος συνδέθηκε μεταγραφικά με τους "πράσινους".

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτει κάτι περισσότερο ως προς το συγκεκριμένο σενάριο. Το ευρύτερο πλαίσιο όμως βάσει των καλοκαιρινών αναζητήσεων των Κυπελλούχων Ελλάδας δεν είναι αβάσιμο.

Και μπορεί τη δεδομένη στιγμή το μόνο που απασχολεί το αγωνιστικό τμήμα να είναι η ολοκλήρωση των play off και η μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αυτό όμως δεν απαγορεύει, ίσα ίσα, το κάθε άλλο τμήμα του συλλόγου να κάνει διακριτικά τη δουλειά του.

Ο στόπερ που ψάχνει ο Ιβάν

Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν ενημερωθεί οι κατά τόπους συνεργάτες του Παναθηναϊκού, αλλά και η διεθνής αγορά στην οποία κάθε club κινείται και δραστηριοποιείται, οι δύο πρώτες αναζητήσεις των πράσινων εν όψει του καλοκαιρού αφορούν κεντρικό αμυντικό και δεξιό μπακ, αμφότεροι με προοπτική να ενταχθούν στο βασικό rotation του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Με βάση τουλάχιστον με όσα περιλαμβάνει η "παραγγελία", τα απαραίτητα για τον στόπερ είναι ταχύτητα και δυναμισμός, με ύψος ανάλογο των ήδη υπαρχόντων του ρόστερ των πράσινων και το πολύ ως 30 ετών.

Ξεκάθαρα φαίνεται η διάθεση για αναβάθμιση στην τετράδα των κεντρικών αμυντικών, μιας και το πιθανότερο είναι ένας από τους Σάρλια - Πούγγουρα (μάλλον ο δεύτερος) να αποχωρήσει και να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του (αμφότερων ολοκληρώνονται τον Ιούνιο).

Τα επιθυμητά στοιχεία του δεξιού μπακ

Ως προς το αντίστοιχο πλαίσιο της αναζήτησης για τον δεξιό μπακ, αυτός θα πρέπει να λογίζεται ως full back με χαρακτηριστικά που ταιριάζουν -για παράδειγμα- στον τρόπο παιχνιδιού του Χουάνκαρ από το άλλο άκρο: γρήγορος, με καλή τεχνική, αποτελεσματικότητα σε παιχνίδι ένας εναντίον ενός, χωρίς αυτονόητα να λησμονείται ή να παραγνωρίζεται η αμυντική, τακτική και όχι μόνο, συμπεριφορά του.

Αναζήτηση που δεν μπορεί να προεξοφλήσει κάτι ως προς τα δεδομένα της υπάρχουσας τριάδας των δεξιών μπακ του Παναθηναϊκού. Πέραν τουλάχιστον των προφανών: ότι δηλαδή το συμβόλαιο του Γιάννη Κώτσιρα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2024, αυτό του προερχόμενου από το εντυπωσιακό του παιχνίδι στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, Φακούντο Σάντσες τον Ιούνιο και ότι ο Γιώργος Βαγιαννίδης δεν έχει αγωνιστεί καθόλου από τις 25 Φεβρουαρίου και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ