ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός - Χάποελ Μπερ Σεβά 3-1: Φιλική νίκη με τριάρα και ανατροπή

Ο Σιδεράς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά
Ο Σιδεράς πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά INTIME

Οι πράσινοι νίκησαν τη Χάποελ Μπερ Σεβά 3-1 στο πρώτο φιλικό επί κυπριακού εδάφους. Σαβιέρ, Σιδεράς και Πούγγουρας ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το πρώτο δείγμα του Παναθηναϊκού στην Κύπρο ήταν θετικό. Το τριφύλλι επικράτησε της Χάποελ Μπερ Σεβά 3-1. Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πίεσαν ψηλά στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και αυτό τους βοήθησε για να μπορέσουν να πάρουν τη νίκη στο φινάλε.

Αρχικά η Χάποελ προηγήθηκε με τον Σελμανί στο 27'. Οι Ισραηλινοί έσπασαν την πίεση ψηλά του Παναθηναϊκού, έφτασαν γρήγορα στην περιοχή του Λοντίγκιν και ο Σελμανί με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι πράσινοι απάντησαν άμεσα και συγκεκριμένα στο 40ο λεπτό. Αφού έκλεψαν την μπάλα ψηλά, ο Πέρεθ έκανε το γύρισμα και ο Σαβιέρ με τη μια με εκπληκτικό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ της ανατροπής στο 71' με τον Σιδερά. Ο Τσέριν εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από τα δεξιά, ο Έλληνας στόπερ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και έκανε το 2-1.

Τη νίκη των πρασίνων σφράγισε ο Πούγγουρας στο 82ο λεπτό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά (ξανά με εκτελεστή τον Τσέριν), ο Σιδεράς πήρε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο 26χρονος στόπερ των πρασίνων από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει.

Το ματς

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος είχε λίγες καλές φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να πιέζει ψηλά και να προσπαθεί να απειλήσει με άμεση επίθεση.

Η πρώτη τελική στο παιχνίδι έγινε στο 11'ο λεπτό. Ο Χουάνκαρ συνδυάστηκε ωραία με τον Μπερνάρ, βρήκε λίγο κενό χώρο εκτός περιοχής και έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει άουτ. Η Χάποελ μετά το γκολ που πέτυχε απείλησε στο 29'. Ο Γιοζεφί εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε άουτ. Αυτές ήταν οι πιο αξιόλογες στιγμές πλην φυσικά των τερμάτων των δύο ομάδων.

Στο δεύτερο μέρος όπως αναμενόταν, οι δύο ομάδες προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές και άργησαν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Καμπετσής είχε την πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος στο 57ο λεπτό. Ο Έλληνας φορ βρήκε λίγο κενό χώρο, έφτασε μέχρι το ημικύκλιο της περιοχής και έκανε το σουτ. Η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο της Χάποελ και απέκρουσε εύκολα ο κίπερ των Ισραηλινών.

Δύο λεπτά μετά, ο Σάπι Σουλεϊμάνοβ βρήκε λίγο κενό χώρο και έκανε ένα σουτ με τον Μπρινιόλι να μπλοκάρει σταθερά. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα προς την εστία στο 67ο λεπτό, αλλά ο Ιταλός κίπερ τον σταμάτησε και πάλι.

Ο Σουλεϊμάνοβ απείλησε ξανά στο 69ο λεπτό (δύο λεπτά πριν το 2-1 του τριφυλλιού με τον Σιδερά). Η σέντρα σουτ που εξαπέλυσε, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Μπρινιόλι. Στο τελευταίο κομμάτι του ματς, οι πράσινοι κυριάρχησαν πλήρως, πέτυχαν δύο γκολ και νίκησαν στο τέλος με 3-1.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ, αλλά έχασαν κάποιες καλές στιγμές. Ο Σπόραρ στο 81' βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά ο πορτιέρε της Χάποελ βρήκε ελάχιστα την μπάλα και απομάκρυνε σε κόρνερ. Τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 90+1'. Ο Κρυπαράκος έκανε το γύρισμα στον Σπόραρ και αυτός με ωραίο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Κώτσιρας (46’ Βαγιαννίδης), Σάρλια (58’ Σιδεράς), Μάγκνουσον (46’ Πούγγουρας), Χουάνκαρ (46’ Σάντσες), Ρουμπέν (46’ Τσέριν), Τσόκαϊ, Μπερνάρ (46’ Κρυπαράκος), Σαβιέρ (58’ Συμεωνίδης), Κυριόπουλος, Καμπετσής (58’ Σπόραρ).

ΧΑΠΟΕΛ ΜΠΕΡ ΣΕΒΑ: Γκλάζερ, Νταντιά, Αμπού (46’ Μοτασέμ), Μπλόριαν, Αβίβ (46’ Τίμπι), Γκορντάνα (46’ Σουλεϊμάνοφ), Ελίας (62’ Γιεχεζκέλ), Ανσά (46’ Μίχα), Παούν (62’ Λόπες), Γιοζέφι (46’ Μάρτινς), Σελμανί (46’ Χεμέντ).

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ