ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, Μπινιάρης: Αυτός είναι ο 17χρονος που εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του απέναντι στη Νίκη Βόλου

Ο Παναγιώτης Μπινιάρης INTIME

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη Νίκη Βόλου με 1-0 στο ΟΑΚΑ για την 1η αγωνιστική του Superbet Κυπέλλου Ελλάδας κι ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να κρατήσει το τριφύλλι και ο Νίστρουπ, είναι αναμφίβολα η εμφάνιση του 17χρονου, Παναγιώτη Μπινιάρη, στο ντεμπούτο του με τα πράσινα.

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε όμως εν τέλει επικράτησε της Νίκης Βόλου με 1-0 στο ΟΑΚΑ και μπήκε με το δεξί στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας.

Μία αναμέτρηση η οποία έβγαλε και κάτι πολύ θετικό για τον Τζέικομπ Νίστρουπ και το τριφύλλι, καθώς η εμφάνιση του 17χρονου Παναγιώτη Μπινιάρη, έφερε πλατιά χαμόγελα στο πράσινο στρατόπεδο, για έναν παίκτη δηλαδή που πιστεύουν πολύ και θεωρούν ότι μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Παναθηναϊκού.

Από δέκα ετών στην ακαδημία του συλλόγου, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο πέντε ετών στον ΑΟ Βριλλησίων και στη συνέχεια βρέθηκε στην ακαδημία του Βασίλη Λάκη στο Χαλάνδρι, όπου έμεινε μια χρονιά πριν τον ανακαλύψουν οι άνθρωποι των πρασίνων.

Η σωματοδομή του είναι εντυπωσιακή για 17άχρονο, πολύ καλός με τη μπάλα στα πόδια, οι βασικές του θέσεις είναι 6-8, όμως στην Κ17 έχει χρησιμοποιηθεί και ως κεντρικός αμυντικός, ενώ στην προετοιμασία του τριφυλλιού που έλαβε χώρα στο Άπελντορν της Ολλανδίας, ο Δανός τεχνικός στα φιλικά τον τοποθετούσε ως αριστερό μπακ γιατί δεν υπήρχε παίκτης πίσω από τον Γιώργο Κυριακόπουλο.

Ήταν εκ των βασικών πρωταγωνιστών πέρυσι στο πρωτάθλημα της Κ17, τον ξεχώρισαν και οι άνθρωποι της ακαδημίας του Παναθηναϊκού και το καλοκαίρι Ελευθεριάδης και Φύσσας μαζί με τον Στέφανο Κοτσόλη και τη σύμφωνη γνώμη του Νίστρουπ, αποφάσισαν ν’ ακολουθήσει την προετοιμασία της πρώτης ομάδας, διότι νιώθουν ότι ο ποδοσφαιριστής μπορεί να έχει τεράστια εξέλιξη.

Την προηγούμενη σεζόν είχε προπονητή τον Άγγελο Ζαζόπουλο, φέτος θα τον έχει και στην Κ19 εκτός από τις υποχρεώσεις του με την ανδρική κυρίως στους αγώνες του Conference League και στα ματς του Superbet Κυπέλλου Ελλάδας.

Υπενθυμίζουμε, ότι πέρυσι η Κ17 του Παναθηναϊκού κατέκτησε αήττητη το πρωτάθλημα με τον Μπινιάρη να είναι βασικό στέλεχος.

Γενικά τον πιστεύουν πολύ και θεωρούν πως είναι project για την ομάδα, αλλά όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί ένα παιδί της ηλικίας του.

Εχθές πάντως, στο γήπεδο έπειτα από την λήξη, έγινε πόλος έλξης για τους μικρούς φίλους του Παναθηναϊκού που έτρεξαν για να βγάλουν μια φωτογραφία μαζί του και να τους υπογράψει φανέλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ