STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Αστέρας 2-0: Νίκησε κούραση, τραυματισμούς και πάει στην Τούμπα για την κορυφή

Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει στο Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει στο Παναθηναϊκός - Αστέρας Τρίπολης ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός αν και κουρασμένος από το ματς με τον Ολυμπιακό μπόρεσε και κέρδισε τον Αστέρα με 2-0 με τον Αϊτόρ να επιστρέφε στα γκολ και πλέον θα πάει στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ για να μείνει μόνος πρώτος.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στη Stoiximan Super League σε ένα παιχνίδι στο οποίο η νίκη, ανεξαρτήτου σκορ, ήταν το μοναδικό ζητούμενο για το τριφύλλι που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες για την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα.

Το τριφύλλι πήρε τη νίκη με 2-0 με σκόρερ τους Αϊτόρ - Γεντβάι στο δεύτερο μέρος, βρέθηκε ξανά στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ και πλέον θα πάει στο ντέρμπι της Τούμπας την επόμενη εβδομάδα με στόχο να μείνει μόνος πρώτος και να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός κρατάει μόνο τη νίκη από το ματς με τον Αστέρα, την επιστροφή του Αϊτόρ στα γκολ ενώ και στην αναμέτρηση με τους Αρκάδες είδε τους Βέρμπιτς και Σπόραρ να αποχωρούν τραυματίες.

Ο Αϊτόρ ήταν αυτός που ξεκλείδωσε την άμυνα του Αστέρα με πλασέ στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον πάγκο του Παναθηναϊκού να ξεσπάει.

Η νίκη "κλείδωσε" με τον Γεντβάι να σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά απ' αυτό κόντρα στην ΑΕΚ καθώς ο Κροάτης βρήκε και πάλι δίχτυα με κεφαλιά.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 18 τελικές, οι έξι προς την εστία, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν 8 τελικές εκ των οποίων μόνο μια είχε κατεύθυνση την εστία του Λοντίγκιν.

Τα xgoals της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Αστέρας
Τα xgoals της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Αστέρας SPORT24/OPTA


Τα πλάνα του Τερίμ

Ο Φατίχ Τερίμ κατέβασε τον Παναθηναϊκό στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με δύο αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που έπαιξε στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και αυτές αναγκαστικές. Οι Χουάνκαρ (τραυματίας) και Βιλένα (τιμωρημένος) δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής και τις θέσεις τους πήραν οι Μλαντένοβιτς - Πέρεθ.

Κάτω από τα γκολπόστ βρέθηκε ο Λοντίγκιν με τον Βαγιαννίδη να παίξει στα δεξιά και τον Μλαντένοβιτς αριστερά ενώ στο κέντρο της άμυνας διατηρήθηκαν οι Γεντβάι - Αράο. Μπροστά τους έπαιξαν οι Πέρεθ-Κώτσιρας στην τριάδα αγωνίστηκαν ξανά οι Βέρμπιτς - Μαντσίνι και Μπερνάρ πίσω από τον Σπόραρ που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Ράσταβατς που είχε και αυτός να αντιμετωπίσει κάποιες σημαντικές απουσίες καθώς παρατάχθηκε χωρίς τους Παπαδόπουλο και Μιριτέλο κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου για να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό.

Οι πράσινοι πήραν τα ηνία της αναμέτρησης από τα πρώτα λεπτά του αγώνα αλλά χωρίς να μπορούν να πατήσουν στην περιοχή του Αστέρα και αν γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Γραμματικάκη.

Απείλησε κυρίως με Σπόραρ, κοντά στο γκολ ο Αστέρας

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που είχε την πρώτη τελική στο ματς, μια καλή στιγμή με τον Σπόραρ να σουτάρει εκτός περιοχής και τον γκολκίπερ των Αρκάδων να διώχνει με τα ακροδάχτυλα.

Την πρώτη φάση για γκολ όμως την είχε ο Αστέρας στο 14' μετά από λάθος έξοδο του Λοντίγκιν. Σε βαθιά μπαλιά προς τον Σουρλή ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού βγήκε εκτός εστίας για να διώξει, έκανε τσαφ αλλά ο νεαρός μέσος υπό την πίεση των πράσινων δεν μπόρεσε να σουτάρει στην κενή εστία με τον Βαγιαννίδη να σταματάει την πορεία της μπάλας.

Το τριφύλλι απάντησε στο 17' όταν ο Κώτσιρας από καλή θέση, από το ύψος της μικρής περιοχής, έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Γραμματικάκη. Ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά από ωραίο ένα-δύο ο Μλαντένοβιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ με το αριστερό πάνω στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Αστέρα.

Στο 22' οι πράσινοι είχαν μια ακόμη τελική όταν σε σέντρα του Μλαντένοβιτς από τα αριστερά ο Σπόραρ πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει έξω.

Στο 28' ο Αστέρας απείλησε σε μια φάση που ίσως και να ήταν οφσάιντ αλλά το σημαιάκι έμεινε κάτω. Σε σέντρα του Χουχούμη από τα αριστέρα ο Καλτσάς βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή, έκανε το πλασέ με τον Λοντίγκιν να διώχνει με το πόδι σε κόρνερ. Αν έμπαινε γκολ φυσικά η φάση θα εξεταζόταν στο VAR.

Στο 31' οι πράσινοι θα μπορούσαν να σκοράρουν όταν σε σέντρα του Μλαντένοβιτς από τα αριστερά ο Σπόραρ ξανά πήρε την κεφαλιά και την έστειλε έξω.

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μια ακόμη τελική για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι κέρδισαν φάουλ σε καλό σημείο εκτός περιοχής. Οι Μπερνάρ και Μλαντένοβιτς ήταν πάνω από τη μπάλα με τον Βραζιλιάνο να εκτελεί και να την στέλνει λίγο πάνω από την εστία του Αστέρα.

Ο Αϊτόρ ξεκλείδωσε την άμυνα των Αρκάδων

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τον Αστέρα και γκολ για τον Παναθηναϊκό στην πρώτη του ουσιαστικά επίθεση στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Μαντσίνι έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, έκανε μια παράλληλη μπαλιά στο δεύτερο δοκάρι όπου ήρθε ο Αϊτόρ και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για να δώσει προβάδισμα στο τριφύλλι.

Στο 61' ο Τερίμ είδε μετά τον Βέρμπιτς και τον Σπόραρ να εγκατελείπει τραυματίας την αναμέτρηση με τον Τσοκάι να μπαίνει στο παιχνίδι και τον Μπερνάρ να περνάει σε θέση σέντερ φορ.

Ο Γεντβάι "κλείδωσε" το τρίποντο

Ο Αστέρας σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο δεν κατάφερε να βρει τελική προς την εστία του Παναθηναϊκού, ούτε καν να πατήσει περιοχή. Αντίθετα το τριφύλλι έφτασε και σε ένα δεύτερο γκολ και "κλείδωσε" το τρίποντο.

Ήταν το 74' όταν σε κόρνερ από τα δεξιά η άμυνα των Αρκάδων δεν απομάκρυνε σωστά, η μπάλα έφτασε στον Αϊτόρ, ο οποίος έκανε τη σέντρα προς τον Γεντβάι που είχε μείνει στην περιοχή και ο Κροάτης στόπερ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Το ματς ολοκληρώθηκε με δύο τελικές από πλευράς Αρκάδων χωρίς όμως να απειλήσουν αισθητά την εστία του Λοντίγκιν.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Αστέρας
Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά της αναμέτρησης Παναθηναϊκός - Αστέρας SPORT24/OPTA

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης (86' Λημνιός), Γεντβάι, Αράο, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Πέρεθ (86' Ακαϊντίν), Μπερνάρ (86' Ζέκα), Βέρμπιτς (27' Αϊτόρ), Μαντσίνι, Σπόραρ (61' Τσοκάι).

ΑΣΤΕΡΑΣ: Γραμματικάκης, Χουχούμης (86' Άλβαρες), Χριστόπουλος, Τζουκάνοβιτς, Γκαρθία, Σουρλής (58' Ζουγκλής), Αλάγκμπε, Μουνάφο, Σίτο (46' Κρεσπί), Μάντζης, Καλτσάς (72' Μπαρτόλο).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ