STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Αστέρας 0-1: "Πάγωσαν" το τριφύλλι οι Αρκάδες και ανέβηκαν στην 5η θέση

Ο Μπαράλες πανηγυρίζει το γκολ επί του Παναθηναϊκού | 29 Ιανουαρίου 2022
Ο Μπαράλες πανηγυρίζει το γκολ επί του Παναθηναϊκού | 29 Ιανουαρίου 2022 EUROKINISSI

Ο Αστέρας με γκολ του Μπαράλες με εκτέλεση πέναλτι που δώθηκε μέσω VAR επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στην παγωμένη Λεωφόρο και σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας.

Ιστορική νίκη μέσα στην Λεωφόρο, την πρώτη στην Αθήνα μετά από 19 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, πήρε ο Αστέρας ο οποίος έως το Σάββατο το απόγευμα είχε χάσει δέκα ματς και είχε πάρει οκτώ ισοπαλίες. Η ομάδα του Ράσταβατς όμως επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού με εκτέλεση πέναλτι του Μπαράλες που κέρδισε ο Ριέρα από τον Σάντσες, μέσω VAR και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο ενόψει της συνέχειας. Αυτή μάλιστα ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη των Αρκάδων επί του τριφυλλιού.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβηκαν έτσι στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά από 20 παιχνίδια ενώ το τριφύλλι με την ήττα που γνώρισε στην παγωμένη Λεωφόρο έχασε την ευκαιρία να εδραιωθεί ακόμα ψηλότερα.

Το παιχνίδι είχε αρκετές συγκινήσεις με τους φιλοξενούμενους να παίζουν με δέκα παίκτες, να βρίσκουν το γκολ της νίκης και τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει ένα γκολ με τη συμπλήρωση 90 λεπτών αγώνα που δεν μέτρησε ως οφσάιντ του Αϊτόρ.

Χωρίς προετοιμασία και Βιγιαφάνιες

Οι πράσινοι πήγαν χωρίς προετοιμασία, έκαναν μόλις δύο προπονήσεις λόγω της κακοκαιρίας και χωρίς τον Βιγιαφάνιες ο οποίος ήταν τιμωρημένος και είδε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή του. Από την άλλη οι Αρκάδες παρατάχθηκαν με επτά αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης τον οποίο είχαν κερδίσει επίσης με 1-0 καθώς ο Μίλαν Ράσταβατς ήθελε να παρουσιάσει φρέσκια την ομάδα του.

Όλα αυτά σε έναν αγωνιστικό χώρο αρκετά παγωμένο και όχι καλό για να παίξεις ποδόσφαιρο ο οποίος όπως φάνηκε στην εξέλιξη της αναμέτρησης επηρέασε περισσότερο τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον Ιωνικό την περασμένη εβδομάδα καθώς ο Παλάσιος μπήκε στο αρχικό σχήμα αντί του Βιτάλ και ο Αλεξανδρόπουλος έπαιξε αντί του Βιγιαφάνιες.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή του αγώνα με την κατοχή της μπάλας, την κυκλοφορία και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Τσιφτσή. Με τον Παλάσιος ως κινητήριο μοχλό και κυρίως από τα δεξία οι πράσινοι απείλησαν αλλά δεν έφτιαξαν κλασικές ευκαιρίες.

Παρά μόνο δύο σουτ, ένα από τον Παλάσιος και ένα από τον Αϊτόρ με το πρώτο να το αποκρούει ο Τσιφτσής και το δεύτερο να φεύγει λίγο έξω.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

"Μπλόκαραν" τον Πέρεθ οι Αρκάδες

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους μπήκαν με στόχο να εγκλωβίσουν την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού και δη να μπλοκάρουν τον Πέρεθ και τα κατάφεραν καθώς ο Ισπανός δεν έκανε καλό παιχνίδι. Επιθετικά οι Αρκάδες είχαν αρκετά σουτ εκτός περιοχής με τους Σόνι και Μουνάφο τα οποία απομάκρυνε ο Μπρινιόλι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Παναθηναϊκό καθώς ο Κώτσιρας ένιωσε μια ενόχληση και αντικαταστάθηκε από τον Σάντσες χωρίς όμως να αλλάζει κάτι στην ανάπτυξη του τριφυλλιού.

Οι πράσινοι είχαν ακόμα μεγαλύτερη υπεροχή και κατοχή της μπάλας με τον Αστέρα να κλείνεται όλο και περισσότερο στην περιοχή του. Δεν μπόρεσαν όμως στο τριφύλλι να βρουν διαδρόμους, να φτιάξουν κλασικές ευκαιρίες και να απειλήσουν με τις πολλές στατικές φάσεις που κέρδισαν.

Με δέκα ο Αστέρας, πέναλτι ο Παναθηναϊκός

Στο 74' της αναμέτρησης ο Αστέρας έμεινε με δέκα παίκτες όταν ο Μουνάφο έκανε το χέρι με αποτέλεσμα να δει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να παίξει με δύο επιθετικούς καθώς ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς και τον Ιωαννίδη αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να βρει το γκολ.

Αντίθετα οι Αρκάδες κέρδισαν πέναλτι στο 84'. Ο Ριέρα τσίμπησε τη μπάλα προ του Σάντσες ο οποίος στην προσπάθεια του να διώξει τον χτύπησε στο στήθος με το πόδι. Ο Σιδηρόπουλος αρχικά έδωσε συνέχεια στο ματς, κλήθηκε από τον Μανούχο να δει τη φάση στο VAR και εν τέλει άλλαξε την απόφαση του και έδωσε πέναλτι.

Ο Μπαράλες εκτέλεσε την εσχάτη των ποινών, έστειλε τη μπάλα στο κέντρο και νίκησε τον Μπρινιόλι ο οποίος είχε πέσει στη δεξιά του πλευρά.

Ακυρώθηκε γκολ του Αϊτόρ ως οφσάιντ

Στο 90' της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να ισοφαρίσει αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ο Σάντσες έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, ο Χριστόπουλος έκοψε τη μπάλα και την έστειλε στα πόδια του Ισπανού που την έστειλε στα δίχτυα.

Ο Σιδηρόπουλος πήγε προς τη σέντρα αλλά το VAR του είπε να περιμένει. Ο Αϊτόρ ήταν σε θέση οφσάιντ την ώρα που ο Αργεντινός έκανε το σουτ με αποτέλεσμα το γκολ να ακυρωθεί.

Το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη καλή στιγμή για τις δύο ομάδες και το 0-1 παρέμεινε έως το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ