STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Αστέρας 0-0: Λευκή ισοπαλία στο "χωράφι" της Λεωφόρου

Ο Σένκεφελντ σε φάση από το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα για τη 14η αγωνιστική της Super League
Ο Σένκεφελντ σε φάση από το ματς του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα EUROKINISSI

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα στον κακό αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με τους Αρκάδες να είναι καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Τη μεγαλύτερη φάση στο ματς έχασε το "τριφύλλι" με τον Πούγγουρα.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Αστέρα στη Λεωφόρο στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο 2021. Οι ταλαιπωρημένοι πράσινοι από τα κρούσματα κορονοϊού και τις πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών παρατάχθηκαν με μια πειραματική σύνθεση και τον Χουάνκαρ δεξιό μπακ. Για αυτό έδειξαν ασύνδετοι χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν σε ροή αγώνα.

Από την άλλη οι Αρκάδες ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, απείλησαν περισσότερο αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Καθώς οι επιθετικοί τους είχαν κακές επιλογές τις περισσότερες φορές με τη μπάλα λίγες φορές να πηγαίνει προς την εστία του Διούδη που όμως ήταν εκεί και έσωσε την ομάδα του.

Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός αναλώθηκε σε ένα ρόλο "κομπάρσου" στο ματς με τον Αστέρα να έχει την περισσότερη υπεροχή στο ματς. Βέβαια το τριφύλλι ήταν αυτό που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι με την κεφαλιά του Πούγγουρα στο 39' να πηγαίνει έξω.

Ρόλο φυσικά στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε και ο κακός αγωνιστικός χώρος της Λεωφόρου. Παρά τις εργασίες που έγιναν, παρά το χορτάρι που ήρθε από την Ιταλία και το μηχάνημα από την Ολλανδία το χορτάρι δεν κατάφερε να δέσει και σε αρκετά σημεία δεν βοήθησε και τις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός μετά απ' αυτή την ισοπαλία έμεινε αρκετά πίσω από την 4η θέση που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, Ο ΠΑΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΓΚΟΛ

Στο πρώτο 45λεπτο ο Αστέρας ήταν ο πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση, προσπάθησε να χτυπήσει κυρίως από τα αριστερά όπου έπαιζε ως μπακ ο Χουάνκαρ με τον Σίτο να έχει συνέχεια τη μπάλα στα πόδια του και να προσπαθεί είτε με ατομικές ενέργειες, είτε με γεμίσματα να φέρει κινδύνους μέσα στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Η άμυνα του τριφυλλιού όμως κατάφερε τις περισσότερες φορές με ευκολία να απομακρύνει τη μπάλα.

Ο Αστέρας βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με γκολ του Κρεσπί στο 36' με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Μπαράλες που ήταν πίσω από το τείχος και έκανε κίνηση για να βρει τη μπάλα και η διαιτητική τριάδα θεώρησαν πως επηρέασε την κίνηση του Διούδη.

Το τέρμα αυτό ξύπνησε τους παίκτες του τριφυλλιού που από το 39' έως το 45' είχε δύο ευκαιρίες, την πρώτη εξ αυτών κλασική για να σκοράρει. Στο 39' ο Πούγγουρας με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αντί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Και στο 43' ο Χατζηγιοβάνης με πλασέ μέσα από την περιοχή έστειλε τη μπάλα λίγο έξω.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος απείλησε και πάλι αλλά ο Διούδης ήταν εκεί και έσωσε την εστία του Παναθηναϊκού τη μία φορά που χρειάστηκε. Ενώ οι επιθετικοί των Αρκάδων στάθηκαν άστοχοι σε όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις που βρέθηκαν σε θέση βολής με κυριότερη όλη αυτή του Φερνάντεθ.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος δεν είχε ούτε μια τελική προς την εστία του Παπαδόπουλου και παρά τις αλλαγές που έκανε ο Μπόλονι δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Αστέρα.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ